Ранкова гімнастика рання група

Про матеріал
Мета: вчити дітей повторювати за вихователем та правильно виконувати рухи, розвивати пам’ять, увагу, спостережливість; виховувати бажання займатися фізкультурою, щоб бути здоровими.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Конспект ранкової гімнастики групи раннього віку.

Номер слайду 2

Внести іграшку-ведмедика. Мишко: «Здрастуйте діти! Можна до вас?»Діти: «Здрастуй, мишко, проходь»Заєць мені розповів, що бував у вас в гостях на сніданку, а ще розповідав, що у вас багато чому можна навчитися. Мені стало так цікаво, що не втримався і прибіг до вас раніше, щоб знань яких-небудь почерпнути. Діти, ви мене чогось навчити?»Діти: «Навчимо»Мишко: «Я готовий вчитися всьому»

Номер слайду 3

Вихователь:«Діти,а давайте запитаємо ведмедика, робить він вранці ранкову гімнастику». Діти: «Міша, ти гімнастику робиш?»Міша: «А що це таке?» Вихователь: «Все зрозуміло. Мішу будемо вчити виконувати гімнастику. Міша, ти хочеш бути сильним і сміливим?»Мишко: «Дуже хочу!»Вихователь: «Тоді зарядка тобі просто необхідна. Це засіб для здоров'я і бадьорості на цілий день. Наші хлопці завжди її виконують. Правда, діти?»Діти: «Так, вставай з нами, ведмедик»

Номер слайду 4

Вихователь: «Міша, а ти хто: звір чи птах?»Міша: «Я звір, живу в лісі»

Номер слайду 5

Вихователь: «А хочеш перетворитися на птаха?»Міша: «А це можливо? Невже я буду птахом? (дивується)Діти: «Будеш, якщо захочеш»

Номер слайду 6

Вихователь: «Ми кожен день з дітьми в кого-небудь перетворюємося: зайців, метеликів, жуків і т. д. А зараз спробуємо в птахів. Міша, полетіли з нами!»Міша: «Добре, полетіли»Вихователь перетворює дітей у гусей (з допомогою «чарівної» палички), постає в ролі гусака-ватажка, веде своїх «гусенят» за собою.

Номер слайду 7

Ходьба «гуськом» один за одним. Легкий біг «гуси летять».«Політ по колу з поступовим і плавним підніманням рук (вгору - вниз)

Номер слайду 8

Гуси прилетіли»А) В. п.: стоячи, руки вздовж тулуба. Виконання: нахил голови вперед сказати «га-га»Б) «Гуси шиплять»І. п.: стоячи, руки вздовж тулуба. Виконання: поступово піднімати обидві руки в сторони, широко розсуваючи лопатки. Нахилитися корпусом вперед, сказати «ш-ш-ш». В) «Гуси клюють зернятка»І. п.: присісти. Виконання: імітація рухів руками «збираємо зернятка»Г) «Гуси полетіли»Легкий біг по кругу з поступовим почерговим підніманням рук.

Номер слайду 9

Танець гусей у відповідності з віршованим текстом:«Гуси прилетіли, біля моря сіли,Скупатися в морі синьому гуси захотіли (2р.)Лапки обмивали, крила полоскали,А солону воду гуси пити не стали (2р.)Долетимо до будинку, на березі рідного,Там нап'ємося з крениці ключової водиці (2р.).

Номер слайду 10

Вихователь: «Мишко, як тобі наше перетворення?»Мишко: «Спасибі, діти. Я дійсно відчув себе птахом. Завдяки вам, діти, я тепер знаю, що таке гімнастика. Це не просто опинитися в казці, але це бадьорість і сила.(витягає руку і тупає ногами).

Номер слайду 11

Буду здоровий! А ваша, діти, здоров'я в порядку?»Діти: «Спасибі зарядці!»Міша: «Тепер буде чим перед звірятами похвалитися, розповісти про чудесне перетворення!»

Номер слайду 12

pptx
Додано
28 листопада 2023
Переглядів
412
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку