Ранкова зустріч " Як я можу розкривати таємниці природи?"

Про матеріал
Пропоную вашій увазі презентацію до ранкової зустрічі у 2 класі за темою "Як я можу розкривати таємниці природи ?", використання якої допоможе Вам разом з учнями розглянути вказану тему, замислитись над цим важливим питанням, налаштуватися на плідну роботу. Опрацювання цієї теми сприятиме розширенню світогляду учнів 2 класу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Вітання. Ми — сімейка невеличка.                         Усі друзі, я і ти.  Привітаймось, щоб личка                                         Усмішками зацвіли.

Номер слайду 3

— Чи знаєте ви, що таке таємниця?— У кого можуть бути таємниці?— Чи можна розкривати свої таємниці?— А чужі?— А чи є таємниці в природи?— Як їх можна розкрити?

Номер слайду 4

Осінь є часом відпочинку для природи і для дерев, зокрема. Адже нещодавно вони радували нас розмаїттям зелені. Тепер їм час готуватися до зимового сну, під час якого дерева накопичать сили для весняного і літнього розквіту.

Номер слайду 5

З настанням осені тривалість світлового дня зменшується.

Номер слайду 6

Отже, процес фотосинтезу теж не має достатнього часу для розвитку. Процес фотосинтезу важливий для отримання живлення дерев. Поживних речовин дерево отримує дедалі менше, що призводить до уповільнення всіх процесів.

Номер слайду 7

Хлорофіл починає руйнуватися, зеленого кольору в листі стає менше. Тепер настає черга інших колірних пігментів: жовтого, помаранчевого і червоного. Завдяки цим пігментам листя набуває такого яскравого забарвлення.

Номер слайду 8

Напевно, всі помічали, що не всі дерева «одягаються» восени однаково. У забарвленні деяких переважають багряні тони, в де­яких — жовті, а в деяких — коричневі.

Номер слайду 9

Наприклад, листя кленів і осик забарвлюються у багряні тони.

Номер слайду 10

Листя лип, дубів і беріз від­ливають золотом.

Номер слайду 11

Цікаво, що листя вільхи та бузку не встигають змінити забарвлення, воно опадає ще зеленим. Чому? Та тому що в листках цих дерев відсутні які-небудь фарбувальні пігменти, крім хлорофілу.

Номер слайду 12

Опадання листя — це скидання всіх шкідливих речовин. У лист­ках накопичується чимала кількість поживних речовин. Однак крім корисних речовин в листках накопичуються шкідливі речовини.

Номер слайду 13

Крім того, вчені довели, що взимку, коли листя на кроні не за­лишається, у дерева мало шансів постраждати від посухи. Причина в тому, що листя забирає досить багато вологи, а з її нестачею ко­ріння впоратися не зможе.

Номер слайду 14

Знайдіть відмінності

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. малиш віра
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
9 жовтня 2022
Переглядів
490
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку