Ранкові зустрічі "Пташина міграція"

Про матеріал
У кожного вихователя є унікальне «запрошення» до ранкової зустрічі. Повідомити учням, що вже час збиратися, можна, загравши якусь певну мелодію, задзвонивши у дзвоник, увімкнувши чи вимкнувши світло, заспівавши пісню або просто повідомивши про це. Залежно від віку дітей упродовж навчального року можна використовувати один чи кілька сигналів, які легко розпізнати. Учителі можуть розглядати запрошення на ранкову зустріч як «групове завдання» і по черзі призначати дітей відповідальними за нього. На початку дошкільного року вихователі мають сповістити дітей про правила поведінки під час переходу до ранкової зустрічі. Деякі вчителі вважають за доцільне сказати кілька простих слів: «Прийшов час ранкової зустрічі, будь ласка, приходьте з відкритими руками й відкритими серцями». Є сенс провести обговорення правил для цього етапу ранкової зустрічі. Діти дошкільного віку хочуть, щоб їх любили, цінували однолітки, прагнуть почуватися часткою групи. Вітання адресується кожній дитині по черзі, вербально або невербально всіх запрошують до кімнати. Під час вітання кожна дитина з повагою звертається до інших на ім'я; у колі створюється доброзичливий настрій. Діти усвідомлюють усю важливість і допомагають іншим відчувати себе членами групи, яких цінують.
Перегляд файлу

День 5 - п'ятниця.

Колір осені

Тема: Пташина міграція.

Мета: поглибити знання дітей про птахів; формувати вміння висловлювати свої думки і почуття; сприймати монологічне висловлювання; уважно слухати один одного в умовах безпосереднього спілкування.

Обладнання: малюнки перелітніх птахів; відеоролик «Перелітні птахи» (https://www.youtube.com/watch?v=S5nM2Fx0H8k), відеоролик «У світі                     тварин 2. Птахи. Міграція» (https://www.youtube.com/watch?v=VFUMqEHVEyk).

Вітання

Привітання.

а)»Ранкове вітання:

Встаньте, дітки, всі рівненько,

Посміхніться всі гарненько.

Посміхніться всі до мене,

Посміхніться і до себе.

Привітайтесь: Добрий день!

Хай гарно розпочнеться новий день!

б)Коло вітань:

Вихователь: - Діти, а ви любите птахів? Тоді будемо вітатися таким чином.

Діти вітаються:

-Я, Софійка, моя улюблена тваринка тому, що…. А твоя? (і так далі по колу)».

 

Обмін інформацією

  1.               Перегляд відеоролика «Перелітні птахи» (https://www.youtube.com/watch?v=S5nM2Fx0H8k)

Завдання: -Яких перелітніх птахів ви запам'ятали? Які є у нашій місцевості?

  1.               Перегляд відеоролика «У світі тварин 2. Птахи. Міграція» (https://www.youtube.com/watch?v=VFUMqEHVEyk).

 

Групове заняття

1. «Гра «Магніт»

— Які слова «притягує» до себе слово добро?

image015

(Дружба, добрі справи, взаємодопомога, піклування, радість, уважність, співчуття, милосердя, любов, чуйність, чемність...)

 

- Доброта та милосердя – це милість людського серця, розуміння, м’якість, співчуття, ніжність, любов та жалісливе ставлення до людей. Це не слабкість, а сила, тому що доброта та милосердя властиві людям, які здатні прийти на допомогу.

- Милосердя, доброта... Ще з давніх часів благодійність була традицією нашого народу. Цілком природним і закономірним вважалось допомогти знедоленому, нещасному, поділитися шматком хліба, дати притулок бездомному, захистити старість і немічність, порятувати хворого чи каліку, заступитися за беззахисного і скривдженого».

2. Групова робота.

Завдання: підготувати розповідь «Допомога птахам взимку».

3. Створення колажу дерева доброти.

- У нас на дошці виросло чарівне дерево. Чого не вистачає на ньому? (Листочків )

- Дійсно, листочків. На столі у вас зелені листочки. Щоб наше дерево ожило, напишіть на листочку, яку добру справу ви зробили для птахів і листочок прикріпить до дерева. Ось і подивимось, оживе наше дерево, чи ні. - Подобається вам наше дерево? Давайте прочитаємо, які добрі справи для птахів ви зробили.

 

Щоденні новини

Підсумок тижня.

  1.               Висновок.

О́сінь — одна з чотирьох пір року між літом та зимою. Осінь — перехідний сезон, коли стає помітним зменшення світлового дня та поступово знижується середньодобова температура повітря.

  1.               Вірш напам'ять.

ОСІНЬ

Нині осінь нас чарує,

Неповторна, чарівна,

Різні барви нам дарує

І дивує нас вона.

Виглядає так казково

Восени і парк, і гай,

Розмаїттям кольоровим

Прикрашає осінь край!

 

docx
Додано
19 жовтня 2023
Переглядів
148
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку