Речення. Тренувальні вправи.

Про матеріал
Тренувальні вправи для закріплення знань з теми "Речення". Презентація. Для учнів 2 класу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

6 квітня. Дистанційна робота

Номер слайду 2

Гра «Мікрофон»* Речення складається…* Речення виражає…* Слова в реченні…* Перше слово …* Слова в реченні пишуться…* В кінці речення… * Питальне речення починаються з….

Номер слайду 3

Утвори слова. Вилучи зайве слово. КОНЬУ ОСМ УКАЩ ЛОТОКОМ ОКУНЬСОМЩУКАМОЛОТОК

Номер слайду 4

Хвилинка каліграфіїЩука-- •-•- 4 букви, 5 звуків, 2 склади.

Номер слайду 5

Вправа “Конструктор”Над селом іде дрібний дощ. У кущі калини примостився соловейко. Під старою сосною полює їжачок.

Номер слайду 6

Вправа. Прочитайте та запишіть до зошита, вставляючи потрібний розділовий знак у кінці речення. Сидить соловей у густій зелені серед дерев Добре йому в рідному лісі Про що співає соловейко І радість, і смуток є в цій пісні. Сидить соловей у густій зелені серед дерев. Добре йому в рідному лісі! Про що співає соловейко? І радість, і смуток є в цій пісні.

Номер слайду 7

Вправа. За змістом спонукального речення складіть. Друже, допоможи мені розв'язати задачу.- розповідне речення;- питальне речення. Переконструювання речень Друг допоміг мені розв'язати задачу. Що допоміг мені друг?style.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 8

Гра “ Із слів – речення ”Правильно скласти народну мудрість, пояснити її. Пізнають, по, людину, пір’ю, а, по, птицю, мові. Людину пізнають по мові, а птицю по пір'ю . Слово, мова, до, зложиться, слова. Слово до слова, зложиться мова.

Номер слайду 9

Рідним, вчися, словом, володіти. Вчися рідним словом володіти.

Номер слайду 10

ПРОЧИТАЙ АКВАВІРШЇх, голок, багато в мене,Жалять, знаю достеменно,А дітей я не колю,Часом молочко в них п'ю. Осінь тільки-но до лісу —Кину бігать, в схов залізу.

Номер слайду 11

Хвилинка каліграфіїЇжачок=• - •- •-- 6 букв, 7 звуків, 3 склади.Їжа-чок.

Номер слайду 12

Склади сенкан до слова їжачок. Сенкан1.Їжачок2. Колючий, маленький.3. Грається, спить, ховається.4. Їжачок збирає лісові грибочки.5. Тварина (звір).

Номер слайду 13

Вправа. Складіть питальне й спонукальне речення про їжачка. Що робить їжачок?Хто збирає лісові грибочки?Що збирає їжачок?Діти, піклуйтеся про лісових їжачків!Бережіть й піклуйтеся про їжачків!

Номер слайду 14

5 квітня. Дистанційна робота

Номер слайду 15

Хвилинка каліграфії

Номер слайду 16

Словниковий диктант. Київ, автомобіль, Світланка, життя, хуртелиця, Україна, світить. Квітень- =• -• =- 7 букв, 6 звуків, 2 склади. Квітень- квіти, квітковий, квітучий, квітнути.

Номер слайду 17

Склади сенкан до слова квіти. Сенкан1. Квіти2. Весняні, пахучі.3. Ростуть, квітнуть, радують.4. Розцвіли перші весняні квіти.5. Рослина .

Номер слайду 18

«Закінчи речення!»Спонукальні речення – це речення...запрошення, поради, прохання, заклику, наказу, застереження. Спонукання може виражатися у вигляді…в яких спонукається до певної дії. В кінці спонукальних речень ставимо… крапку або знак оклику. У спонукальних реченнях часто є … звертання.

Номер слайду 19

Вправа. Склади спонукальне речення з поданих слів.дорожньогоправиларухувивчайте. Вивчайте правила дорожнього руху!

Номер слайду 20

переходьвулицюназеленийсигналсвітлофора. Переходь вулицю на зелений сигнал світлофора!

Номер слайду 21

Прочитайте текст. Випишіть із тексту спонукальні речення. Ти знаєш, що таке хліб? Хліб — це наше багатство. У нього вкладена велика праця багатьох людей. Із зернинки хліб прийшов до нас на стіл. Шануйте працю хліборобів! Бережіть хліб!Яке за метою висловлювання перше речення?

Номер слайду 22

Вправа. Перебудуй розровідне речення на спонукальне. Діти шанують кожну крихту хліба. Діти, шануйте кожну крихту хліба!Марійка допомагала бабусі ліпити вареники. Марійко, допоможи бабусі ліпити вареники!Вийшло яскраве сонечко. Вийди, яскраве сонечко!

Номер слайду 23

Вправа «Закінчи речення»У кінці питального речення ставиться... Речення, у якому про щось йдеться, називається... Речення, у якому про щось запитується, називається... У кінці розповідного речення ставиться... Речення, у якому про щось просять, забороняють, наказують, називається... У кінці спонукального речення ставиться...

pptx
Додано
24 вересня
Переглядів
41
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку