Рекомендації вихователям щодо удосконалення навичок основних рухів

Про матеріал

Для всебічного розвитку дошкільників дуже важливо своєчасно оволодіти різноманітними рухами, в першу чергу основними їх видами – ходьбою, бігом, стрибками, метанням, лазінням, без яких не можливо активно приймати участь в рухливих іграх, а в подальшому успішно займатись спортом.

Перегляд файлу

Рекомендації вихователям щодо удосконалення навичок основних рухів

З метою підвищення рівня рухової підготовленості до виконання основних рухів у дітей раннього віку, нами було розроблено наступні практичні поради та рекомендації для батьків та вихователів:

  1.                   Щоб досягти якісного виконання основних рухів дітьми, на кожному занятті особливу увагу слід приділяти таким показникам, як точність виконання рухів, систематичність та надійність засвоєння дітьми знань та навичок. Нові знання та навички повинні відповідати досвіду дітей, стимулювати їх до вирішення все більш складних рухових завдань.
  2.                   Так, як саме у грі легше засвоюється складне і, на перший погляд, незрозуміле, тому ми пропонуємо більш використовувати рухливі ігри та вправи різного навантаження, спрямовані на вдосконалення та закріплення навичок виконання основних рухів.
  3.                   Якщо діти самостійно вирішують рухові завдання. Не слід занадто прискорювати їх навіть тоді, коли дається завдання на швидкість виконання будь-якого руху. Нехай дитина сама обере для себе певний руховий режим.
  4.                   Організовуючи та проводячи заняття, враховуйте індивідуальні особливості дітей, темпи опанування ними рухових навичок. Залежно від цього обирайте відповідні прийоми роботи по формуванню та удосконаленню основних рухів.
  5.                   Враховуючи те, що виконання  таких основних рухів, як біг, стрибки викликає значне фізіологічне навантаження на організм дитини, тому на заняттях  вправи та ігри з бігом та стрибками необхідно чергувати з ходьбою, інтенсивні рухи – з відносним відпочинком (ходьба у повільному темпі та ін.).
  6.                   Намагайтеся знайти правильні методичні прийоми та особливий підхід до тих дітей. Які під час занять з фізичної культури не проявляють активності у виконанні основних рухів. Запропонуйте  їм разом виконати завдання, допоможіть подолати лінощі розуму і тіла.
  7.                   На повітрі рекомендуємо проводити такі ігри, які б повторювали рухи, що розучуються або вдосконалюються в основній частині заняття.
  8.                   Забезпечення повноцінного фізичного розвитку дітей не можливе без співпраці з батьками. Тому ми рекомендуємо вихователям заохочувати батьків до співпраці з питань навчання основних рухів дошкільників, а саме, пропонуючи їм різноманітні ігрові вправи відповідного змісту для роботи з дітьми вдома, наприклад, із серії фізкультурних посібників «Спорт – основа всього», розрахованих для роботи з дітьми дошкільного віку.

 

 

docx
Додано
23 липня 2018
Переглядів
885
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку