Рей Дуглас Бред "Усмішка"

Про матеріал
Рей Дуглас Бред "Усмішка" №13. Підготуйте проєкт на тему «Що таке вандалізм і як із ним боротися в сучасному світі?».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рей Дуглас Бредбері13. Підготуйте проєкт на тему «Що таке вандалізм і як із нимборотися в сучасному світі?».

Номер слайду 2

ВАНДАЛІ́ЗМ – протиправне, безглузде знищення або пошкодження матеріальних та культурних цінностей. ВАНДАЛІ́ЗМ —  зловмисне руйнування або пошкодження культурно-історичних пам'ятників, інших матеріальних і культурних цінностей, приватних або суспільних об'єктів майна.

Номер слайду 3

Яскравий приклад вандалізму в оповіданні «Усмішка», коли натовп знищував шедевр, картину «Монна Ліза» …Різкий звук розірваного полотна... Натовп валував, руки людей шматували портрет, неначе голодні птахи. Том закривавлений, у розірваному одязі, він дивився, як старі баби жували залишки полотна, а чоловіки розбивали раму й розривали тканину на невеликі клаптики.

Номер слайду 4

Який найпростіший спосіб зробити внесок у боротьбу проти культурної спадщини? Звісно - зруйнувати яку-небудь статую, споруду, предмети, дитячу площадку…Приклади вандалізму: в дендропарку "Олександрія" в місті Біла Церква. Це скульптурна композиція "Діана". Зображення богині та оленя. Білоцерківські вандали вирішили. випиляли з композиції оленя, але не цілком, а так, щоб поряд з осиротілою Діаною лишилися стояти копитця.

Номер слайду 5

нещодавнє руйнування скульптур дівчини з собачкою та Маленького принца на Пейзажній алеї, теж у Києві.  .

Номер слайду 6

Боротися з вандалізмом в сучасному світі необхідно проводячи виховну роботу серед молоді та залучення їх до роботи Наприклад, аби відвернути від можливих руйнувань, залучати малювальників для оформлення міста чи місць відпочинку та благоустрію міста. створювати громадскі організації по захисту культури та довклля. створювати нові проєкти з залученням молоді.

Номер слайду 7

pptx
Додано
30 квітня
Переглядів
156
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку