Рідний край Рівненщина

Про матеріал
Макс Кідрук – письменник, відомий своєю любов’ю до подорожей та описами мандрівок у книгах. Також Кідрук став відкривачем кількох нових для української літератури жанрів: тревелог та технотрилер. Макс Кідрук народився 1984 року у селищі Володимирець, що на Рівненщині
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Макс Кідрук – письменник, відомий своєю любов’ю до подорожей та описами мандрівок у книгах. Макс Кідрук народився 1 квітня 1984 року у селищі Володимирець, що на Рівненщині. Навчався на механіко-енергетичному факультеті Рівненського університету водного господарства та природокористування.

Номер слайду 2

Урок літератури рідного краю. Рівненщина. Макс кідрук

Номер слайду 3

У 2007 році Макс Кідрук здобув грант на навчання й переїхав до Швеції, де став аспірантом Королівського технологічного інституту в Стокгольмі. Відтоді письменник розпочинає активно подорожувати: за два роки побував у Фінляндії, Норвегії, Італії та інших країнах. Після мандрівки Мексикою з’явилася книжка «Мексиканські хроніки. Історія однієї Мрії». У 2009 році видання відзначили ІІ премією літературного конкурсу «Коронація слова». З того часу Кідрук почав подорожувати екзотичними країнами у пошуках екстриму й несподіваних відкриттів. Письменник побував у Еквадорі, Чилі, Перу, Бразилії, Новій Зеландії, Єгипті, Сирії. Загалом Кідрук відвідав понад тридцять країн. Побачене описував у книжках «Подорож на Пуп Землі», «Любов і піраньї», «На Зеландію!», «Навіжені в Перу».

Номер слайду 4

Батько - Кидрук Іван Миколайович (нар. 13 лютого 1947, Ромейки), український письменник-гуморист. Макс кидрук одружений з тетяно. Ю

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Подорожня література (тревелог) — це літературний жанр, до якого належать подорожній нарис, в якому змальовані люди, події, краєвиди та враження автора, що з'явилися під час його подорожі, та пригодницький роман, твір про подорож, відкриття, сміливі наукові експерименти, авантюрні або героїчні вчинки, які характеризуються гострою інтригою, заплутаними сюжетними лініями, фантастичними колізіями та напруженою фабулою. Жанр, який часто супроводжується ілюстраціями і географічними картами.

Номер слайду 7

Технотрилер — жанр художньої літератури, що досліджує взаємодію людини з реально існуючими технологіями, а насамперед — фатальні помилки у цій взаємодії, що призводять до техногенних катастроф. Це гібридний жанр, в якому використовуються теми наукової фантастики, воєнної повісті, пригодницького роману та специфічні засоби, притаманні трилерам, які повинні викликати у глядачів або читачів тривожне очікування, тривогу, страх.

Номер слайду 8

Кідрук став відкривачем кількох нових для української літератури жанрів: тревелог та технотрилер.

Номер слайду 9

2023 рік видання!!!«Колонія» — перша книга з фантастичного циклу «Нові Темні Віки» про світ у ХХІІ столітті. Це історія про те, що людина, попри всі досягнення цивілізації, не змінюється, й ані збільшення тривалості життя, ні навіть перетворення на двопланетний вид не гарантує людству порятунок.

Номер слайду 10

Людство на Землі ще не оговталося від хвороби клодис, що призвела до найбільшої за пів століття пандемії, коли з’являється новий патоген, який інфікує винятково вагітних жінок. Група вчених-імунологів намагається з’ясувати, що він таке і чи пов’язана його поява з нейтринними спалахами, зафіксованими довкола планети. Чисельність населення марсіанських Колоній перевищує сто тисяч мешканців, і третина з них — народжені на Марсі. Вони програють суперспеціалістам із Землі боротьбу за робочі місця в наукомісткій економіці Марса і змушені гарувати, мов раби, на низькокваліфікованих ручних роботах. Що більше їх сягає повноліття, то дужче вони прагнуть змін, не усвідомлюючи, що ці зміни ставлять під загрозу саме існування Колоній.

pptx
Додав(-ла)
Губеня Олена
До підручника
Українська література 10 клас (Міщенко О.І.)
Додано
22 травня 2023
Переглядів
384
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку