Рівні, види і заходи безпеки. Презентація з основи здоров'я 9 клас.

Про матеріал
Презентація до уроку з основи здоров'я 9 клас. Тема 27 параграф "Рівні, види і заходи безпеки".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

§ 27. Рівні, види і заходи безпеки Сьогодні ми пригадаємо, від чого залежить безпека людини; проаналізуємо сучасний комплекс проблем безпеки; тренуватимемося визначати рівень ризику свого життя.

Номер слайду 2

Продовжити речення: «У своєму житті люди зустрічаються із такими небезпеками…»

Номер слайду 3

Поміркуйте У створенні безпечних умов життя важливу роль відіграє сама людина. Як ви розумієте поняття: «безпека» і «небезпека»? Небезпека – це будь-яке явище, здатне заподіяти шкоду життєво важливим інтересам людини. Наведіть приклади небезпечних ситуацій природного, техногенного і соціального походження.

Номер слайду 4

Безпека – базова потреба людини Робота з підручником (с. 190) Доки людина не почувається безпечно, вона не може належним чином дбати про потреби вищого порядку – соціальні і духовні. Абсолютна безпека є категорією теоретичною.

Номер слайду 5

Від чого залежить безпека людини Індивідуальний рівень безпеки залежить від самої людини: як вона вміє передбачати небезпеки і уникати їх, раціонально діяти у небезпечній ситуації, від її характеру й особистих якостей; від кількості та сили загроз, що існують у суспільстві.

Номер слайду 6

Від чого залежить безпека людини Загальним показником рівня безпеки в суспільстві є середня тривалість життя.

Номер слайду 7

Від чого залежить безпека людини 1. Назвіть чинники, що знижують рівень суспільної безпеки (збройні конфлікти, високий рівень безробіття...). 2. Назвіть чинники, які підвищують рівень безпеки в суспільстві (економічна стабільність, санітарний контроль...).

Номер слайду 8

Від чого залежить безпека людини 1. Назвіть особисті чинники в умовах пандемії коронавірусу, які знижують рівень суспільної безпеки. 2. Назвіть особисті чинники в умовах пандемії коронавірусу, які підвищують рівень безпеки в суспільстві.

Номер слайду 9

Від чого залежить безпека людини Кожен може потрапити в небезпечну ситуацію. Та якщо людина завжди напоготові і вміє розпізнавати джерела небезпеки, їй легше захистити себе.

Номер слайду 10

Від чого залежить безпека людини В умовах пандемії коронавірусу дотримуйся всіх правил особистої безпеки!

Номер слайду 11

Рівні безпеки Робота з підручником (с. 193, мал. 50): назвіть рівні та види загроз, рівні та види заходів безпеки; проаналізуйте взаємозв'язок особистої, національної та глобальної безпеки.

Номер слайду 12

Мозковий штурм Назвіть приклади життєвих ситуацій, в яких існує загроза життю чи здоров'ю ваших однолітків (катання на велосипеді без шолома, користування газовою плитою...). Назвіть ризики, пов'язані з цими ситуаціями (катання на велосипеді — травма, ДТП; користування газовою плитою — отруєння газом, пожежа...).

Номер слайду 13

Підсумки Людство вступило в нову епоху свого розвитку. Тепер безпека кожного залежить не лише від його особистої поведінки і рівня національної безпеки, а й від безпеки всього людства і біосфери в цілому. І зараз ці слова набули особливого значення для кожної людини. Індивідуальна безпека людини залежить від її поведінки, стану довкілля, рівня компетентності та особистих якостей.

Номер слайду 14

Домашнє завдання § 27 с. 190-194 1. Зошит с. 55-56 2. Творче (за бажанням): 1.Проаналізуйте ризики на рівні громадської безпеки нашого селища. 2. Поміркуйте, як можна підвищити рівень безпеки нашого селища. 3. 4.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Костенко Наталя Валентинівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Бессарабова Лілія Юріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Василенко Катерина Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
До підручника
Основи здоров`я 9 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
4 травня 2022
Переглядів
11653
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку