Різні способи створення скріншоту на комп'ютері та смартфоні. Покрокова інструкція додавання скріншотів або фото у Google Classroom.

Про матеріал

В презентації розказано про різні способи створення скріншоту на комп'ютері та смартфоні. Також покрокова інструкція додавання скріншотів або фото у Google Classroom з комп`ютера.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Додавання скріну у Google Classroom. Різні способи створення скріншоту на комп'ютері та телефоні

Номер слайду 2

Створення скріншота в Windows за допомогою штатних засобів. Найпростішим методом є використання клавіші «Print Screen». При натисканні цієї кнопки, Windows зробить повноекранний скріншот в буфер обміну. При користуванні ноутбуком, слід натиснути синхронно дві клавіші «Print Screen» і «Fn». Для збереження скріншота використовується редактор Paint. Натиснувши кнопку «Print Screen» потрібно відкрити програму Paint, а потім натиснути кнопку «Вставити», яка розташована вгорі монітора. Зображення зберігається на локальному диску. Без потреби в громіздкому скріншоті екрану, синхронно натисніть клавішу «Print Screen» і клавішу «Alt» і ви отримаєте знімок активного вікна.

Номер слайду 3

Додаток «Ножиці»Можна швидко створити знімок монітора комп’ютера за допомогою програми під назвою «Ножиці». Ця програма має функцію редагування. До того ж цей додаток не використовує кнопку «Print Screen». Програма «Ножиці» є стандартним додатком Windows. З її допомогою створюються і зберігаються фотознімки всього екрану, а також його деяких частин. Фотографію монітора, створену через додаток «Ножиці», зберігають в форматах PNG, JPEG. Її можна відправити іншим користувачам на електронну пошту. Крім того, на знімку екрана дуже зручно робити різні примітки інструментами «Перо» і «Маркер». Щоб запустити цю програму необхідно натиснути на кнопку «Пуск», потім діяти за схемою: «Всі програми», «стандартні», «ножиці». Додаток закріплюється в панелі завдань, а ярлик розміщується на робочому столі.

Номер слайду 4

Joxi. Безкоштовним скріншотером є програма Joxi. Ця програма редагує і зберігає скріншот в хмарі. На відміну від програми Light. Shot, мобільний додаток Joxi має унікальну функцію, яка дозволяє користувачам ділитися своїми скріншотами в соцмережах.

Номер слайду 5

Скріншот на мобільному телефоніЯк зробити знімок екрана. Відкрийте екран, який хочете зняти. Залежно від моделі телефона: Одночасно натисніть кнопки живлення та зменшення гучності й утримуйте їх кілька секунд. Якщо це не спрацьовує, натисніть і утримуйте кілька секунд кнопку живлення, а потім виберіть Знімок екрана.

Номер слайду 6

Додавання скріну у Google Classroom. Наприклад, було завдання перейти за посиланням та виконати завдання на сайті Learning. Apps. Після виконання його ми робимо скріншот одним з будь-яких описаних вище способів.

Номер слайду 7

Далі на сторінці створеного вчителем завдання натискаємо:

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Вибираємо файл, який потрібно додати, клацаємо на ньому два рази лівою клавішою мишки:

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Вибраний файл додано і вчитель зможе його переглянути:

Номер слайду 13

Можливо, ця презентація стане комусь у нагоді Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Інші матеріали
Додано
27 квітня 2020
Переглядів
2517
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку