Робота на малу академія наук секція релігієзнавство

Про матеріал

Християнство протягом тисячоліть іде пліч-о-пліч з українським народом. Із впровадженням християнства наш народ розпочав шлях просвітлення. Саме в храмах та соборах організовували діяльність перших шкіл. Завдяки впровадженню нової релігії у 988 р. в ужиток увійшло письмо, базоване на абетці, створеній ченцями Кирилом та Мефодієм. З часом роль церкви в суспільстві тільки зростала: за відсутності власної держави храм слугував для українців єдиним інститутом вираження їхньої самобутності, шансом для розвитку молоді. Зараз в учнів спостерігаються прояви індивідуалізму, агресивності, тенденція досягнення особистого успіху будь-якими засобами, а культурні та моральні якості посідають найнижчі місця в ієрархії цінностей. Християнські цінності – це засади, які врятують українську націю. Саме ці аспекти характеризують актуальність обраної теми.

Гортаючи сторінки історії нашої держави, ми бачимо великих князів, які прославляли та поширювали християнство, далі йдуть хоробрі козаки, які мужньо віддавали свої життя задля існування православ`я в рідній Україні. У добу революцій та СРСР в історії були віруючі, які відстоювали свою релігійну спадщину. Вони боролися за відібрані церковні приміщення, таємно хрестили дітей, причащались та читали молитви.

Як ми бачимо, українці завжди берегли традиції своєї культури, головною віхою в якій завжди залишалося православ`я. Сьогодні, на жаль, суспільство має зовсім інші пріоритети, нехтує культурою та традиціями свого народу. Саме тому ми вирішили з`ясувати, які духовні цінності є в житті сучасної молоді.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Християнство в житті сучасної молоді

Номер слайду 2

Християнство– частина культури та традицій українського народу

Номер слайду 3

Мета роботи-аналіз відносин між людиною та церквою

Номер слайду 4

огляд розвитку християнства на теренах України;аналіз досліджень, присвячених аналізу відносин між суспільством та християнством у різні часи;визначення місця духовних цінностей у житті сучасної людини.аналіз впливу курсу «Основи християнської етики» на духовний світ учнів Дружківської гімназії «Інтелект»Задачі

Номер слайду 5

Об’єкт дослідження – духовне виховання сучасної молоді. Предмет дослідження – роль християнства в житті сучасної молоді

Номер слайду 6

Християнство – фундамент для створення української держави, надійна опора в удосконаленні культури та науки

Номер слайду 7

Результат власного експерименту

Номер слайду 8

Недільні школи при церквах – великі навчальні осередки

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Анкетування учителів християнської етики«Вплив основ християнської етики на духовне виховання учнів»

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Християнство- міцний каркас для подальшого розвитку української держави.

pptx
Додано
17 липня 2018
Переглядів
757
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку