Робота учнів над проблемними питаннями
Питання |
Бажана відповідь |
Вам запропонували сир і Ви побачили, що в ньому забагато вологи. Чи підходить цей сир для приготування сирників? Якщо ні то поясніть чому? Якщо так то як можна виправити цю ситуацію?
|
Цей сир для приготування сирників можна використати тільки тоді коли з нього витиснути зайву вологу, поклавши сир в чисту марлю і під прес. В іншому випадку збільшуватиметься маса борошна при приготуванні сирників, що погіршить їх якість. |
Сирники вийшли жорсткі і несмачні, в чому причина? |
Причина в тому , що ми кинули більше борошна.
|
Запіканка пристала до форми, в чому причина? |
Причина в тому, що ми не посипали форму сухарями, а лише помазали її .
|
Вироби з сиру потріскали при тепловій обробці, в чому причина? |
Причина в тому, що в сирові було забагато вологи.
|
У смажених виробах з сиру відчуваються крупинки, в чому причина?
|
Не достатньо добре перетертий сир. |
Консистенція пудинг з сиру забита, не пухка, в чому причина? |
Не обережно вводили збиті білки, довго їх перемішували, висока температура запікання. |