Робота учнів над проблемними питаннями

Про матеріал
Розглядаються найбільш характерні помилки в роботі учнів, пояснюються причини виникнення помилок та надаються рекомендації щодо їх уникнення чи усунення. Майстер рекомендує додаткові практичні вправи для тих, хто отримав невисокі бали.
Перегляд файлу

Робота учнів над проблемними питаннями

                            Питання

                   Бажана відповідь

Вам запропонували сир і Ви побачили, що в ньому забагато вологи. Чи підходить цей сир для приготування сирників? Якщо ні то поясніть чому? Якщо так то як можна виправити цю ситуацію?

 

 

   Цей сир для приготування сирників можна використати тільки тоді коли з нього витиснути зайву вологу, поклавши сир в чисту марлю і під прес. В іншому випадку збільшуватиметься маса борошна при приготуванні сирників, що погіршить їх якість.

Сирники вийшли жорсткі і несмачні, в чому причина?

 Причина в тому , що ми кинули більше борошна.

 

Запіканка пристала до форми, в чому причина?

Причина в тому, що ми не посипали форму сухарями, а лише помазали її .

 

Вироби з сиру потріскали при тепловій обробці, в чому причина?

Причина в  тому, що в сирові  було забагато вологи.

 

У смажених виробах з сиру  відчуваються  крупинки, в чому причина?

 

Не достатньо добре перетертий сир.

Консистенція пудинг з сиру забита, не пухка, в чому причина?

Не обережно вводили збиті білки, довго їх перемішували, висока температура запікання.

 

 

docx
Додано
13 березня 2020
Переглядів
642
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку