Родинне свято "Щаслива сімейка"

Про матеріал
Матеріал містить конкурси, пов'язані з 8 Березня, ознайомлення з сім'ями дітей,розповідь про історію свята.
Перегляд файлу

Родинне свято «Щаслива сімейка»

Мета: розширювати знання дітей про своїх найдорожчих людей: маму й тата, формувати в них уявлення про те, що батьки піклуються про свою дитину, формувати переконання про важливість сім’ї в житті людини, довести всім присутнім на святі, що батьки і діти – це одне ціле, прищеплювати любов, повагу, шанобливе ставлення до батьків, старших та  молодших членів родини, почуття доброти, взаємодопомоги, згуртовувати дитячий та батьківський колективи, пробуджувати естетичні почуття, розвивати пізнавальний інтерес, створити атмосферу святковості, познайомити батьків з традиціями інших родин.

(Зала святкового прикрашена. Звучать фанфари. Виходить ведуча)

Ведуча(привітно): Доброго дня, всім нашим мамам! Доброго дня, всім нашим татам! Доброго дня, наші любі бабусі та дідусі! І звичайно я вітаю всіх присутніх гостей!

Ведучий: Як добре, що ми з вами зібралися разом в цій святковій яскраво прикрашеній залі. У вас, безсумнівно, багато невідкладних справ і турбот, але я хочу, щоб ви залишили їх за дверима цієї зали і разом зі своєю родиною відпочили.

Ведуча: Тож сьогодні я вітаю всіх присутніх родин на святі «Щаслива сімейка». (Звучить музика)

Ведуча: А зараз я хочу представити всім наші вельмишановні родини.

(Зачитую по черзі родини, вони піднімаються з місця).

Ведучий:  Наші родини вітає…….

Номер художньої самодіяльності

Ведуча: Кожна сім'я - це маленький світ, маленька країна.
У цій країні свої закони, звичаї, традиції. Тож сьогодні я хочу, щоб свої невеличкі секрети розкрили наші сім’ї.

Ведучий: Тож я запрошую родину      ………, яка розповість про свої сімейні традиції.

(виходить родина ……….. Задаю їй запитання)

Ведуча: Я хочу побажати вашій родині, щоб у ній панував мир і спокій, злагода та любов. А ми продовжуємо наше родинне свято «Щасливе сімейка». А своє музичне вітання для всіх присутніх надсилає …..

Номер художньої самодіяльності

Ведучий: Відшуміла зима лютими морозами, відхурделила сніжніми віхолами, а на зміну їй прийшла чарівна звабливо-принадлива красуня — весна. Тож недаремно саме вона увібрала в себе одне з найкращих, найсвітліших свят — свято жінок. В усі часи в усіх країнах жінка стоїть вище чоловіка: в ній ніжність, краса, надзвичайна зворушливість, чутливість.

Ведуча: Мама - найдорожча в світі людина. Ніжна, чуйна, красива. А якою є мама для наших малят, зараз ми дізнаємося. (підхожу до кожної дитини та запитую).

Ведучий: 8 Березня – світле та прекрасне свято. І звісно, що в цей день кожна мама чекає подарунків.

Ведуча:Приємним сюрпризом для мами є подарунок, який зроблений своїми руками. Тож я запрошую наших малят в майстерню «Майстер на всі руки»,  в якій кожен з вас (звертаюся до дітей) виготовить сюрприз для мами.

(майстер-клас для дітей протягом всього свята)

Ведучий (звертаюся до мам): 8 березня - Міжнародний жіночий день, і Ви , як представниці прекрасної половини людства, повинні в цей день тільки відпочивати та приймати вітання.

Ведуча: Отож, зараз я пропоную конкурс для наших тат. Поки мами відпочивають, наші татусі готують смачний сніданок .

Конкурс «Смачний сніданок для мами»

(дощечки, інгредієнти: батон, ковбаса,сир, оливки, петрушка, огірки, помідори, морква, шпажки, перепелині яйця, цукерка;тарілочка, чай, квіти)

Завдання: тата готують бутерброд для мами, використовуючи інгредієнти на свій смак,а потім на тарілочці мамі).

Інтерв’ю: - чи складно вам готувати бутерброд?

  • Ви вперше це робите?
  • Які будете використовувати інгредієнти?
  • Яких інгредієнтів не вистачає?
  • Чи полюбляєте ви готувати?

Ведуча: Ваші оплески нашим татам. Вітайте оплесками…..

Номер художньої самодіяльності

 

Ведуча: Наше свято триває і ми продовжуємо знайомитися із традиціями наших сімей.

Ведуча: Адже сім’я! Яке красиве слово! Сім’я гріє душу! Коли ми промовляємо слово «сім’я», згадуємо ласкавий голос мами, дбайливу  суворість батька. А скільки в слові «сім’я» загадок та повчаючих відкриттів! 

Ведуча: Отож, я запрошую родину ………….., яка розповість про свої традиції.

(виходить родина ………..Задаю їй запитання)

Ведуча: Ваші оплески родині…………..

Ведучий: А наше свято продовжується.

(звучить приємна музика)

Ведучий: Завжди від жінок віє таємничістю, принадою. Згадаємо про це легенду. Після того як Бог створив чоловіка, той заявив йому про свою нудьгу. Бог замислився, з чого зробити жінку, адже весь матеріал витратив на чоловіка. Після коротких роздумів став змішувати кілька яскравих променів сонця, всі чарівні фарби зорі, задумливий смуток місяця, красу лебедя, грайливість кошеняти, ласкаве тепло хутра, притягальну силу магніту.

Ведуча:А потім додав ще туди: холодного мерехтіння зірок , впертості, ревнивості тигриці, мстивості пантери.Ось такою Бог передав жінку чоловікові, при цьому промовив: «Бери її такою і не намагайся переробити, зазнай щастя»

Ведучий: Це звичайно легенда-жарт, але в ній є доля істини, бо жінка це одвічний біль і одвічна втіха. Вона може перетворити життя на рай, а може і на пекло.

Ведуча: (звертаюся до родин) А звідки пішло святкування 8 березня? (відповіді батьків).

Ведучий: Тож зараз я пропоную переглянути сторінку історії цього свята.

Відео «8 Марта. Немного истории»

Історія свята

Весна. І перше весняне свято. Кому ми зобов'язані? Всіма улюблений ... З дитинства знайомий ... Після холодної зими , такий очікуваний і радісний ... Не завжди був таким ... Спочатку він мав політичне забарвлення ... Спочатку 8 березня було святом не простих жінок, а революціонерок . Це було свято жіночої емансипації. Жінки намагалися довести , що вони мають права нарівні з чоловіками. До цих пір в деяких країнах рух феміністок вважається, що це свято означає день боротьби з чоловіками. А почалося все більше 100 років тому в Нью - Йорку, де пройшов мітинг з гаслами про рівноправність жінок 8 березня. І вже в 1910 році в місті Копенгагені на конгресі Інтернаціоналу , Клара Цеткін запропонувала заснувати міжнародний жіночий день. Передбачалося, що в цей день жінки будуть влаштовувати мітинги і ходи , залучаючи громадськість до своїх проблем. З датою свята довго не могли визначитися . І в різних країнах святкували в різні дні. У 1911 році Міжнародний жіночий день відзначали в Німеччині , Австрії , Данії і Швейцарії 19 березня. У 1913 році в Німеччині жіночі мітинги проходили 12 березня. В Австрії , Чехії , Угорщини , Швейцарії , Голландії - 9 березня. У Франції - 2 березня. Вперше день 8 березня в Росії святкували в 1913 році в Санкт -Петербурзі. Міжнародний жіночий день був популярний в світі в 1910-1920 роках. Але потім його популярність зійшла нанівець. Але це свято прижилося в СРСР. У березні 1925 р. для жінок в магазинах були знижки на калоші . У 1965 році Радянська влада оголосила 8 березня вихідним днем. До того часу порядком набридлі транспоранти з гаслами змінилися букетами квітів . Ось тоді це свято стало для всіх нас теплим, людяним і дійсно жіночим ... З'явилися у продажі вітальні листівки . З 1975 року ООН у зв'язку з Міжнародним роком жінок , почав проводити 8 березня як Міжнародний жіночий день.

Ведучий: А ми продовжуємо знайомитися з родинними традиціями і я запрошую родину……

(виходить родина ………..Задаю їй запитання)

Ведучий: Наше свято триває. І зараз я пропоную конкурс для наших мам, який має назву «Цікавий інструмент». Я гадаю, що в руках наших мам такі інструменти не повинні бути, але як вони називаються я думаю мамам цікаво дізнатися.

Конкурс «Цікавий інструмент»

Завдання: кожна мама витягує номер. Під відповідним номером отримує інструмент. Потрібно назвати. Як він називається.

Пасатижі– 1

Гайка – 2

Викрутка (отвертка) тестер– 3

Плоскогубці – 4

Ключ розвідний– 5

Валик – 6

Шпатель – 7

Скребок – 8

Лобзик – 9

Стамеска– 10

Електрорубанок -11

Дюбіль – 12

Шуруп – 13

Саморіз – 14

Стусло - 15

Ведуча: Ваші оплески нашим мамам.

Ведуча: Щось ми засиділися, час і потанцювати, тож я запрошую наших малят, тат, мам, бабусь та дідусів на танцювальний марафон.

Масовка

Ведуча: А зараз я хочу звернутися до наших мам. З чим у вас асоціюється весна? (відповіді мам)

Ведучий: Недарма, мабуть, святкуємо ми жіночий день саме навесні. Адже жінка багато в чому схожа на весну: лагідністю, красою, емоційністю, веселковою насиченістю почуттів.

Ведучий: Жінка завжди повинна бути красиво одягненою, доглянутою. Загалом говорячи – стильною.

Ведуча: Тому саме зараз я пропоную переглянути нашим татам скриньку «Жіночі дрібнички» і дізнатися про деякі цікаві речі наших жінок.

Скринька «Жіночі дрібнички»

  1. Губна помада (фр. pommade, італ. Pomata і лат. Pomum - яблуко) - косметичний продукт для фарбування та зволоження губ. Відомо багато типів губної помади.

Ведуча: (звертаюся до тат) Які види помад ви знаєте?

Ведуча: Отож, існує 9 різновидів помад:

   * зволожуючі
     * поживні
     * стійкі
     * гігієнічні
     * матові
     * атласні
     * глянцеві
     * збільшують обсяг
     * візуально відбілюючі зуби

Ведуча: «Основу» помади складають воски, жири, масла, свинець.

Ведуча: Пудра…Існує шість базових відтінків пудри фарфоровий, натуральний, натуральний бежевий, середній бежевий, медовий, бронзовий і десятки їх варіацій. Перед нанесенням шкіру обробляють тоніком, потім наносять тональний крем або базу під макіяж, чекаючи повного вбирання. Пудра - незамінна річ в косметичці. А значить, що її потрібно обов'язково придбати!
Ведуча: Туш буває чорна та кольорова, проста і водостійка, подовжуюча і розпушуюча. Чорна туш використовується при яскравому макіяжі, а також для вечірнього макіяжу. Кольорова туш, особливо темно-коричнева і темно-синя, чудово підходить для повсякденного макіяжу, оскільки робить погляд більш м'яким. Якщо вам хочеться зробити фантазійний макіяж, то після нанесення темної туші (чорною, синьою, темно-коричневою), ви можете підфарбувати кінчики яскравою кольоровою тушшю (наприклад фіолетовою чи зеленою).

Ведуча: Тіні… Сухі (компактні тіні , у вигляді пудри) - тіні на сухій порошкоподібної основі , одержувані методом пресування. Тіні для повік у вигляді олівців - ідеальні для швидкого макіяжа. Крем (рідкі , кремоподібні тіні) - тіні на жировій основі. Наносяться пальцем , пінопластовим аплікатором або пензлем , переважніше синтетичної , так як синтетичний матеріал вбирає продукт менше , ніж натуральний . Запечені (компактні тіні) - розсипчасті компоненти для тіней , змішані з водою , після цього запечені в спеціальній печі при температурі не менше 60 градусів.

Ведучий(здивовано) Ось такі дрібнички ми можемо знайти в жіночій сумочці.

Ведуча: А наше свято продовжується і я запрошую ……

Номер художньої самодіяльності

Ведуча: Андрію, як ти вважаєш, а хто повинен бути головним у сім’ї: чоловік чи жінка?

Ведучий: На мій погляд, якщо бути чесним, відповідь проста і ясна — це чоловік. До речі, навіть свято чоловіків відзначається раніше — 23 лютого, а потім уже день жіночий — 8 березня.

Ведуча: А я гадаю, що головною в родині є все-таки жінка. Адже вона виконує майже всю хатню роботу: прибирає, миє посуд, готує смачні снінадки, обіди та вечері, а крім цього в неї ще багато справ. А в усьому цьому їй повинен допомагати чоловік. Чи не так? Тому всі хатні справи жінка та чоловік повинні робити разом. Говорять: «Коли вдома жінка, то все гаразд, все на своєму місці».

Ведучий: Тож не гаємо часу і я оголошую конкурс для наших мам та тат «Родинне побажання», в якому ви спільно будете виконувати завдання.

Конкурс «Родинне побажання»

Завдання: кожній родині роздається розрізане серце, на якому є побажання, потрібно його склеїти та оздобити. (лунає музика)

Ведуча: А ми звертаємося до нашої майстерні і я думаю, що малята вже готові зробити сюрприз для свої мами , який виготовили своїми руками.

(діти вручають подарунки мамі)

Ведуча: От і добігає до кінця наше свято.

Ведучий: Але весна лише розпочинається. Сподіваємось, що вона принесе багато приємних подій та сонячних днів вашим родинам.

(Номер художньої самодіяльності)

 

 

 

 

 

doc
Додано
27 листопада 2021
Переглядів
260
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку