Роль асистента вчителя в інклюзивному класі.

Про матеріал
Що таке інклюзивне навчання.Основні завдання асистента вчителя.Що повинен знати та вміти.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Оболончик Іванни Олександрівни

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

"Роль асистента вчителя в інклюзивному класі"

Номер слайду 5

Інклюзивне навчання -— це система освітніх послуг, що базується на принципі забезпечення основного права дітей на освіту та права навчатися за місцем проживання, яка передбачає навчання в умовах загальноосвітнього закладу.

Номер слайду 6

Основні завдання асистента вчителя: допомога вчителю в забезпеченні особистісно зорієнтованого, індивідуального підходу до учнів, зокрема до дітей з особливими освітніми потребами. Володіння базовими педагогічними методами та прийомами в умовах інклюзивного середовища.

Номер слайду 7

АСИСТЕНТ ВЧИТЕЛЯ ПОВИНЕН ЗНАТИ: Основи законодавства України про освіту, соціальний захист; міжнародні документи про права людини й дитини; державні стандарти освіти; нормативні документи з питань навчання та виховання; сучасні досягнення науки і практики у галузі педагогіки; психолого-педагогічні дисципліни; особливості розвитку дітей з особливими освітніми потребами різного віку; ефективні методи, форми та прийоми роботи з дітьми, використовуючи індивідуальний та диференційований підхід.

Номер слайду 8

АСИСТЕНТ ВЧИТЕЛЯ ПОВИНЕН ЗНАТИ: Ефективні методи, форми та прийоми роботи з дітьми, використовуючи індивідуальний та диференційований підхід; рівні адаптації навчального та фізичного навантаження; методи використання сучасних технічних засобів та обладнання; основи роботи з громадськістю та сім`єю; етичні норми і правила організації навчання та виховання дітей; норми та правила ведення педагогічної документації.

Номер слайду 9

АСИСТЕНТ ВЧИТЕЛЯ ПОВИНЕН ВМІТИ: комунікативні та організаційні здібності, здатність співчувати, співпереживати; ціннісні орієнтації, спрямовані на розвиток людини як особистості та найвищої цінності суспільства, на творчу педагогічну діяльність, навички вирішення конфліктних ситуацій.Інклюзивна освіта

Номер слайду 10

Документація асистента вчителя: Індивідуальна програма розвитку дитини Індивідуальний навчальний план(за потреби) Журнал спостереження Портфоліо дитини.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Дякую за увагу!!!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Інкл
Додано
10 березня 2021
Переглядів
445
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку