Роль чеснот у житті людини.Відповідальність. Доброчесність, стриманість, терплячість. Доброзичливість. Повага до інших. Старанність. Ставлення до обов’язків.

Про матеріал
Презентація до тем "Роль чеснот у житті людини.Відповідальність. Доброчесність, стриманість, терплячість. Доброзичливість. Повага до інших. Старанність. Ставлення до обов’язків." НУШ 5 клас 2022-2023 , Мелещенко.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Роль чеснот у житті людини. Відповідальність. Доброчесність, стриманість, терплячість. Доброзичливість. Повага до інших. Старанність. Ставлення до обов’язків.

Номер слайду 2

Завдання 1: прочитаймо діалог!

Номер слайду 3

Притча «Чорна крапка»

Номер слайду 4

Що таке совість? Усвідомлення людиною відповідальності за свої вчинки перед собою, людьми суспільством називають совістю.

Номер слайду 5

Чи згоден ти з цими твердженнями?

Номер слайду 6

Час поговорити! Пам’ятай, перебивати не ввічливо, дочекайся черги аби висловити свою думку =)

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Стриманість – свідоме гальму-вання почуттів, бажань, задо-волень

Номер слайду 9

Робота в групах!

Номер слайду 10

Ой, а хто це? Киця – помічниця?

Номер слайду 11

Киця-помічниця дає поради: Став мету та плануй чіткі кроки її досягнення;плануй посильну кількість завдань, правильно розподіляй час;під час планування будь-чого продумай запасний план;відмовляйся від непотрібних захоплень, справ і дій;не нервуй. У будь-якій ситуації включай розум, а не емоції;зрозумій, що залежить від тебе, а що ні, і сприймай це спокійно;пам’ятай, що процес так само важливий, як і результат.

Номер слайду 12

Киця – помічниця у говірливому настрої, поговоримо? Бувай! Прийду до вас наступного уроку)

Номер слайду 13

Ключові поняття: доброзичливість, співпереживання. Повага — почуття шани, прихильне ставлення, що ґрунтується на визнанні чиїх-небудь заслуг, високих позитивних якостей когось або чогось

Номер слайду 14

Розглянь малюнок

Номер слайду 15

Повага — це поведінка. У стосунках з людьми ти демонструєш повагу до інших, коли...слухаєш і чуєш іншу людину, розумієш її;поводишся виховано й неагресивно;визнаєш право інших на індивідуальність у поглядах та поведінці;вибачаєшся за скоєні помилки;зберігаєш чужі секрети;виконуєш і поважаєш закони й правила;оберігаєш природу, навколишнє середовище та громадські місця;цікавишся станом інших людей, запитуючи про їхні справи, самопочуття;не втручаєшся в приватне життя інших;бережно ставишся до власності й речей інших;не порушуєш особистий простір;спілкуєшся з іншими, а не ігноруєш їх;допомагаєш іншим тоді, коли їм потрібна допомога.

Номер слайду 16

Щоб навчитися самоповазі, варто дотримуватися кількох правил: Поважай себе й інших. Цінуй свою освіту, життєвий досвід і знання. Поважай своє тіло та прислухайся до нього (правильно харчуйся, роби фізичні вправи, займайся спортом). Слухай себе, свої потреби, задовольни їх. Будь незалежним/незалежною від зовнішніх впливів. Віддалися від «токсичних людей», а якщо це неможливо, то не бери близько до серця їхні слова. Захищай себе, якщо до тебе проявляють неповагу. Постав собі цілі в житті й працюй над їх досягненням.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Доброзичливість це?

Номер слайду 19

Щоб бути коректним, слід пам’ятати, чого НЕ варто робити. Ніколи не кажи, що комусь іншому гірше. Завжди комусь гірше, але це не скасовує емоцій і почуттів засмученої людини. Не знецінюй почуття!Не намагайся розсмішити засмучену людину. Це теж про знецінення людських емоцій. Не вживай підбадьорливі та наказові вислови: кріпись; будь чоловіком; візьми себе в руки; перестань плакати; що ти, як маленька, тощо. Це відверто дратує і змушує почуватися ще гірше.

Номер слайду 20

Що таке старанність?Американський винахідник Томас Едісон після багатьох спроб і помилок створив лампу розжарювання. Старанність і наполегливість Томаса Едісона отримала своє відображення в його вислові «Геній — це 1 % натхнення та 99 % виснажливої праці».

Номер слайду 21

Старанність – сумлінне і відповідальне ставлення до будь-якої справи. Поміркуємо?Старанна миша і дошку прогризе. Старанність — мати успіху. Добре працювати — хліб уродиться. Старанність і майстерність — сестри.

Номер слайду 22

Домашнє завдання:1) Подивись невеличкий уривок за покликанням: https://cloud.orioncentr.com.ua/index.php/s/7b. HTzgx2 JAcz2 BP 2) Опиши свій настрій впродовж тижня, коротко.

pptx
Пов’язані теми
Етика, 5 клас, Презентації
Додано
4 березня 2023
Переглядів
2637
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку