Російське вторгнення в Україну

Про матеріал
російсько-українська війна 2022."Київ бомбили,Нам оголосили,Що почалася війна.Навіть у страшному сні не міжна було уявити, що ця пісня може бути не про віроломний напад фашистів, а про дії російської армії. В той день, коли закінчиться війна, І хлопці змучені повернуться додому, Впаде на землю мамина сльоза За тими, хто не повернеться ніколи...Коли настане мир і тишина У нашій ворогом нескореній країні Хай пролунає "Слава Україні!«В той день, коли закінчиться війна...
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Російське вторгнення в Українуросійсько-українська війна 2022

Номер слайду 2

"День жалоби, ганьби і відчаю’’. Навіть у страшному сні не міжна було уявити, що ця пісня може бути не про віроломний напад фашистів, а про дії російської армії. "Київ бомбили,Нам оголосили,Що почалася війна.

Номер слайду 3

Пишемо історію всесвітню,Та замість чорнила - наша кров… -

Номер слайду 4

Усі канали ТВ з першого дня війни об’єдналися та утворили марафон ‘’Єдині новини. Разом ми сильні’’

Номер слайду 5

Передумови та причини протистояння. Основними передумовами виникнення протистояння Росії й України, яке переросло у збройну агресію Росії проти України, є системна криза російської державності, яка трансформується російським політикумом у намагання відновити російську імперію, розширити контроль над частиною світу й утримати за собою світову гегемонію, втрачену з розпадом СРСР та економічним занепадом. Наш спротив і війна з російськими окупантами є війною за незалежність та територіальну цілісність Української держави.

Номер слайду 6

Захоплення Криму Росією у лютому-березні 2014 року123 Війна на сході України (на Донбасі) з квітня 2014 року. Російське вторгнення в Україну з 24 лютого 2022 року

Номер слайду 7

Збройна агресія Збройна агресія – лише один із інструментів війни РФ проти України, останній аргумент, коли всі інші засоби підкорити українців вичерпали себе. Агресія ведеться одразу в кількох вимірах: воєнному, політичному, економічному, соціальному, гуманітарному, інформаційному. Елементами гібридної війни давно є пропаганда, що базується на брехні, маніпуляціях та підміні понять, заперечення самого факту війни та участі РФ у ній; звинувачення України у власних злочинах, спотворення української історії; торговельно-економічний тиск та енергетична блокада; терор і залякування громадян України; кібератаки та спроби дестабілізувати критичну інфраструктуру.

Номер слайду 8

Повторення Каїнового гріха Предстоятель Української православної церкви Московського патріархату митрополит Онуфрій закликав президента РФ Володимира Путіна припинити "братовбивчу війну" проти України. "Український і російський народи вийшли з Дніпровської купелі хрещення, і війна між цими народами - це повторення Каїнового гріха, який по заздрості убив свого рідного брата. Така війна не має виправдання ні у Бога, ні в людей", - сказав він у зверненні. Онуфрій закликав «всіх до здорового глузду, який навчає нас вирішувати свої земні проблеми у взаємному діалозі та взаємному розумінні».

Номер слайду 9

За останні тижні боєготовність розташованих на кордоні з Україною російських підрозділів значно посилилась. Це можна пояснити як проведенням навчань, інформаційно-психологічних операцій, так і готовністю до проведення потенційної військової операції.

Номер слайду 10

Супутникові знімки демонструють нарощування Росією військ біля кордону України Росія, починаючи із весни 2021 року, поступово нарощувала концентрацію військової техніки, озброєнь і військ біля українського кордону та на території Білорусі. Ударне угруповання сягнуло щонайменше 150 тисяч.

Номер слайду 11

21 лютого 2022 року указом Володимира Путіна визнано терористичні квазідержави «ДНР» та «ЛНР»  як незалежні державні утворення, офіційно введено на територію України регулярну армію, а також підписано Договір про дружбу, співпрацю та обопільну допомогу.

Номер слайду 12

Зауважимощо жодна цивілізована країна світу не визнає незалежність тимчасово окупованих територій України. Це категорично суперечить міжнародному праву. Тож, зараз ватажки бойовиків можуть сподіватися лише на визнання з боку таких самих псевдореспублік, раніше створених Росією. Мовиться про Південну Осетію, Абхазію, Придністров'я та інші. Лідери країн Великої сімки, до якої входять входять Німеччина, Франція, Італія, Японія, Канада, Великобританія та США, рішуче засудили вторгнення Росії в Україну 

Номер слайду 13

Російське вторгнення в Україну з 24 лютого 2022 року, яке розпочалося після тривалого військового нарощування та визнання Росією  терористичних квазідержав «ДНР» та «ЛНР» як державних утворень.

Номер слайду 14

Путін оголосив про проведення "спеціальної військової операції" в Україні. Путін назвав війну "спецоперацією" 24 лютого 2022 року близько 5 год. ранку Володимир Путін оголосив війну Україні. Водночас російські війська розпочали інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході, перетнули північно-східні кордони, а також нанесли ракетно-бомбові удари по аеродромах і складах зброї майже на всій території України.

Номер слайду 15

Атака у межах п'яти областей. Україна у вогні! Ми боремося за свободу Європи. Російські війська атакували державний кордон України з території РФ та Білорусі. Атаки на прикордонні підрозділи та пункти пропуску відбуваються з застосуванням артилерії, важкої техніки та стрілецької зброї, повідомляє українська Держприкордонслужба. Атака триває в межах Луганської, Сумської, Харківської, Чернігівської, Житомирської областей, а також з боку анексованого Криму.

Номер слайду 16

Українські військові на захисті Харкова, 24 лютого 2022 Важливо! Збройні сили України дають відсіч ворогу. Ми – під надійнимя захистом наших військових.

Номер слайду 17

Зеленський увів воєнний стан по всій Україні Верховна Рада України одноголосно ухвалила запровадження воєнного стану. Більшу частину доби на всій Україні лунали сирени повітряного нальоту.Інфраструктура ІКТ в Україні погіршилася в результаті кібератак і бомбардувань армією Росії. Були окуповані декілька українських міст і будівель, у тому числі Чорнобильська атомна електростанція.

Номер слайду 18

Санкції проти РосіїМіжнародні партнери підтримують Україну і накладають санкції на Росію. Росію називають агресором за її дії щодо України та що за події на Донбасі та зрив перемир'я Санкції вводяться  проти банків Російської Федерації, де перебувають понад трильйона доларів.відключення Росії від SWIFTУкраїнські оператори вимкнули зв’язок окупантам,Збірні Росії та Білорусі повністю відсторонили від міжнародних хокейних змагань Україна направила позов проти Росії в Гаагу. Суд ООН 7 березня відкрив справу

Номер слайду 19

28 лютого 2022 перший раунд переговорів. У Білорусі 28 лютого відбулися переговори між представниками Росії та України, адже РФ пішла війною проти України. Переговори тривали від ранку до вечора.«Відбувся перший раунд переговорів, під час яких обговорювалися умови припинення вогню та бойових дій на території України. У Гомельскій області на українсько-білоруському кордоні завершились перші переговори української та російської делегації про припинення війни в Україні. Вони тривали понад п’ять годин. Поки що про припинення вогню сторони не домовилися.

Номер слайду 20

РОСІЯ ВИСУНУЛА ШІСТЬ ВИМОГ УКРАЇНІ Окупанти з росії мають шість вимог до України. П'ять з них мають стосуватися змін до української Конституції. Про це повідомляє видання zn.ua з посиланням на дипломатичні джерела.Ідеться про такі зміни:відмова від руху до НАТО. Нейтральний статус України. Одним із гарантів якого готова стати росія, яка напала на нашу країну;російська мова – друга державна. Скасування всіх законів, що її обмежують;визнання Україною Криму російським;визнання Україною незалежності "ДНР" та "ЛНР" в адміністративних межах областей (включно з нині контрольованими Україною територіями);"денацифікація". Заборона діяльності ультранаціоналістичних, нацистських та неонацистських партій та громадських організацій, скасування чинних законів про героїзацію нацистів та неонацистів;"демілітаризація України". Повна відмова від наступального озброєння, під яке при бажанні можна підвести будь-які види озброєнь

Номер слайду 21

Почався другий етап 3 березня 2022-переговорів переговорів України та Росії. У Біловезькій пущі пройшли переговори України та Росії щодо припинення війни. Починаємо розмовляти з російськими представниками. Ключове на порядку денному. 1. Негайне припинення вогню. 2. Перемир'я. 3. Гуманітарні коридори для вивезення мирних жителів зі зруйнованих або постійно обстрілюваних сіл і міст.

Номер слайду 22

Забезпечення гуманітарних коридорів для евакуації мирного цивільного населення,«Сторони досягли розуміння про спільне забезпечення гуманітарних коридорів для евакуації мирного цивільного населення, а також для доставки медикаментів та продуктів до місць найбільш запеклих боїв з можливістю тимчасового припинення вогню на період, коли здійснюватиметься евакуація у секторах, де вона проводиться. З цією метою найближчим часом буде організовано спеціальні канали зв'язку та взаємодії, і буде сформовано відповідні логістичні процедури»,

Номер слайду 23

Додому сумно повертаються лелеки... Курличуть... Відчувають... Тут війна. Та пролетіли шлях такий далекий,Адже тут рідна, мила сторона. Додому сумно повертаються лелеки... Курличуть... Плачуть... В'ють своє гніздо. Шукають затишку та звичної безпеки,Щоб пташенят не знищив їм ніхто. Додому сумно повертаються лелеки... Курличуть... Крутяться... Такий бушує вир. Летять ключем межи гарматний скрегіт. Несуть на крилах в Україну мир.

Номер слайду 24

Третій раунд-07.03.22 Ключові питання перемовин – негайне припинення вогню та виведення військ із території України. "Є невеликі позитивні зрушення щодо покращення логістики гуманітарних коридорів«Проте результатів, які суттєво покращують ситуацію, поки що немає.

Номер слайду 25

Україна відкриває гуманітарні коридори. Україна відкриває гуманітарні коридори до Маріуполя, міста Пологи, та низки населених пунктів Київщини та Сумщини. До Сум із Лохвиці вирушили 79 автобусів для евакуації людей та дві машини з гуманітарним вантажем.

Номер слайду 26

Лелеки в дорозі,під крилами - море... Чи знаєте, рідні, яке у нас горе?Замість підсніжників - кров і сльоза. Чи чуєте в небі? - іде в нас війна Хоч не говорите,скажіть,що умієте. Може по-своєму,молитися вмієте. Скажіть разом в вирії: "Кру",ще раз "Кру"Забери з України,Боже ,війну. Лелеки рідненькі, ми сумом сповитіА гнізда по селах ваші розбитіСкажіть нам, лелеки,що нам робити?"Боротись, молитись,і край боронити!"Ми з вами, Українці, - кажуть лелеки. Ще трошки летіти, вже не далеко. Дивіться на крила -додаємо море. В молитві є сила -здолаємо горе . Вам з неба видніше,хлопці,як б'ютьсяІдуть всі до бою,не плачуть - сміються. Весна на порозі, у лузі - калина. Збираймося, друзі,не вмре Україна!!!

Номер слайду 27

Обстріли Харкова. Російські окупанти завдали нових ударів по житлових районах Харкова. Попередньо, обстріли велися з реактивних систем залпового вогню. Будівля факультету Національного університету Каразіна після обстрілу, Харків, 2 березня 2022 року Харків - обстріляли «Градами»,

Номер слайду 28

Російські окупанти 27 лютого обстріляли харківську школу №134, в результаті чого освітня будівля згоріла дотла. в результаті обстрілу загинули десятки людей. Ще сотні отримали поранення.

Номер слайду 29

Україна радо зустрічає…Наслідки бою в Харкові, фото 27 лютого 2022 року. Росія у війні з Україною значно прорахувалася, плануючи агресивні дії. Вони перебували в омані під час планування операції, що їх тут будуть радо зустрічати 

Номер слайду 30

Тихо Янгол над світом летів і згубив ненароком пір’їну. Вже спустився, підняти хотів, та побачив в ту мить Україну. Споглядав неймовірну красу, вся земля, ніби та вишиванкаІ не стримав сердешний сльозу, в небеса полетів на світанку. Спозаранку до Бога прийшов і повідав недавню пригоду. Розповів, як літав і знайшов край чудовий, з могутнім народом. Знов до Господа він шепотів, все казав, як же мова лунає. Кожне слово, мов спів солов’їв, кожен звук в серці слід залишає. Потім він на коліна упав, і почав Бога щиро благати, щоб Він милість Вкраїні послав, щоб дав сили всі біди здолати. Досі молиться Янгол за нас, ця молитва свята не стихає. На колінах стоїть повсякчас, Україну крилом захищає!

Номер слайду 31

В Україну продовжує надходити гуманітарна допомога з-за кордону ▪У війні проти російського агресора нашу країну активно підтримують країни ЄС та світу. Урядові, благодійні установи, волонтерські організації, місцеві та релігійні громади, приватні особи надсилають через західний кордон численні гуманітарні вантажі, які одразу передають нашим бійцями на передову.▪Масштаби допомоги вражають. З початку війни до сьогодні прикордонники оформили вже 4804 автотранспорту з гуманітарними вантажами. на територію нашої держави доправляють переважно медикаменти, перев’язувальний матеріал, продукти харчування, засоби гігієни, одяг тощо. ▪Частина з них також іде на потреби осіб, які через війну і обстріли змушені були залишити рідні міста і села та тимчасово проживають в західних регіонах. ▪ Українська армія отримає оборонні боєприпаси. ▪В Європейському союзі узгодили надання летальної зброї для Збройних сил України для боротьби з російським вторгненням.

Номер слайду 32

В обороні нашої держави взяв участь майже весь світ. Франція,Німеччина;Литва; Латвія; Польща;Нідерланди; Швейцарія. Данія та Естонія , Хорватія. Бельгія, Чеська Республіка, Естонія, Греція, Литва, Нідерланди, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Найбільше ми отримали від США, також у лідерах Велика Британії та Канади.

Номер слайду 33

Довгий шлях до ПольщіНіколи ще польській прикордонній службі не доводилося стикатися з такою масовою хвилею міграціїКордон перетинають переважно жінки та діти. Українським чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено залишати країну через загальну мобілізацію.

Номер слайду 34

Біженці з України рушили через контрольно-пропускні пункти до країни Європи. Українські прикордонники переконані, що два найбільших міста Польщі - Варшава та Краків - прийняли надто багато біженців з України. Протягом 16 днів війни прибуло до Варшави - 200 тисяч осіб, до Кракова - 80-100 тисяч осіб. Число біженців з України перевищило 1,5 мільйона людей. Швейцарії

Номер слайду 35

Польський Сейм 9 березня прийняв закон про підтримку українських громадян. Закон містить наступні положення:біженці мають право отримати ідентифікаційний код PESEL;вони мають право перебувати у країні 18 місяців;українці матимуть право легально працювати, навчатись, отримувати безкоштовну медичну допомогу;особам та організаціям, які допомагатимуть біженцям, виплачуватимуть щомісячну допомогу - 1,2 тисячі злотих - протягом 60 днів;біженці отримують одноразову грошову допомогу - 300 злотих на особу.

Номер слайду 36

Простягнути руку допомоги. Волонтери з польського міста Перемишль спільно з добровольцями з українського прикордонного міста Мостиська Львівської області організують надання допомоги людям, які змушені стояти в довгій черзі на українській стороні кордону. Для таких біженців польський уряд створив дев'ять центрів прийому, що розташовані уздовж 535-кілометрового кордону з Україною. Так, у прикордонному селі Медика гуртожиток для новоприбулих обладнаний у спортивній залі. Тут встановлені ліжка, є фельдшери, а жінки з-поміж місцевих жителів постійно доставляють гарячу їжу. Досі чимало біженців, які прибували сюди, відразу потрапляли під опіку чисельних польських приватних громадських ініціатив, і тому в більшості випадків люди залишаються в гуртожитку нетривалий час. Однак незабаром ситуація може змінитися. Незважаючи на холод, тут навіть ночами чергують волонтери - чекають, коли прибуде потяг із біженцями, і пропонують українцям безкоштовне житло та трансфер. 

Номер слайду 37

Запровадження тимчасового захисту покладає на країни обов’язок надавати особам доступ до працевлаштування, житла, медичної допомоги. Для дітей має бути забезпечений безперешкодний доступ до освіти. Між країнами також буде активовано систему обміну інформацією щодо кількості осіб, які прибувають, і можливостей конкретної країни їх прийняти. Обов’язок із прийняття біженців буде розподілено пропорційно між країнами.

Номер слайду 38

Буча та Ірпінь — міста на північному в’їзді до Києва, де сумарно мешкає 90 тисяч людей, — взяли на себе основний удар у перші дні війни. Біля Бучі тривають бої з "кадировцями«. Саме через них російські війська намагалися прорватися до Києва. Попри значні руйнування, яких зазнали ці міста, зараз життя у Бучі поступово відновлюється. Підірвана техніка російських окупантів на вулицях Бучі

Номер слайду 39

Із Бучі, Бородянки, Ірпеня та Гостомеля триватиме евакуація

Номер слайду 40

Росіяни, напевно, підписали "контракт" на утилізацію своєї бронетехніки в Україні"Одеса точно не впаде, що б вони собі там не думали. Миколаїв не впав. Херсон трішки інше…

Номер слайду 41

ЧОРНОБИЛЬСЬКа АЕСна території поруч з адміністративною будівлею була зафіксована російська військова техніка.«Це загрожує безпеці не тільки України, а й Європи»,

Номер слайду 42

Енергодар . Тисячі містян вийшли на захист Запорізької АЕС "Це фото — найкраща ілюстрація ситуації в Україні. Нас підступно атакують, порушуючи будь-які воєнні закони. У нас стріляють. На нас направили підготовлене російське військо. Але ми не здаємось! Ми маємо за що боротись. І ми підемо проти ворогів разом, міцним щитом! Ми, українці, непереможні! Продовжуємо боротьбу за свободу та майбутнє!“ Тисячі жителів Енергодару вийшли на захист найбільшої атомної електростанції у Європі — Запорізької АЕС 

Номер слайду 43

Ворог скинув щонайменше шість ракет у районі військового аеродрому у Василькові Київської області. Сєвєродонецьк на Луганщині російські загарбники безперервно обстрілюють «Градами», місто хочуть стерти з лиця землі. Російські загарбники завдали ракетного удару по аеродрому «Канатове» під Кропивницьким.

Номер слайду 44

Втрати російських військових Російсько-українська війна: станом на ранок 28 лютогоорієнтовно 5300 військових. Також російська армія в Україні втратила: Літаки — 29гелікоптери — 29 Танки — 191 Бойові броньовані машини — 816 Гармат — 74 ЗРК БУК — 1 Град — 21 Автомобільна техніка — 291 Цистерни — 60 Бп. ЛА ОТР- 3 Кораблі/катери — 2 Засоби ППО — 5

Номер слайду 45

У дні, коли Шевченка славимІ перечитуєм «Кобзар»,Ми знов оцінюєм по праву. Усе, що нам поет сказав. Ми ведемо жорстокий бій,Щоб ворог не скував нас путом,І в цій священній боротьбіСлова Шевченка не забуто: «Свою Укра′їну любіть, Любіть її во врем‘я люте, В останню тяжкую минуту За неї Господа моліть». Хоч небо бомбами розколото,Хай враг на носі зарубає: Над нами в стязі має золото,І Кобзаревий клич лунає: «Борітеся – поборете, Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава І воля святая!»Ой Кобзарю наш великий, батечку, пророче! На Вкраїні лютий ворог смертю знов гуркоче!

Номер слайду 46

Дух український не змілів –Стоять міста наші прекрасні! Нехай почують зайди зліСлова безсмертного Тараса: «І на оновленій землі Врага не буде супостата, А буде син, і буде мати, І будуть люде на землі». Ми відбудуєм і відновим. Усе, що спалене вогнем. Земля розквітне наша знову,Ми лиш людей не повернем…У дні, коли Шевченка славим

Номер слайду 47

Помолимось за батька й матір, що дали змогу світ пізнати. За брата, сестру - рідну душу,яких ми любимо найдужче. За доньку, сина, за сім'ю, любов і ласку щедру цю. За те, що в радості і в горі у нас є друг на поготові, Кохану, рідну ту людину, яка в тяжку, скрутну хвилину Без роздумів, вагань, страху скаже слова "ЗА ВАС ПОМРУ"... За рідних, друзів, за народ, який закриє усім рот. За вояка, що в дощ і в спеку боронить нас від небезпеки. За тих, чиї коханії сини вже неповернуться з війни.Їх в небо віднесуть лелеки, щоб глянути з відтіть, з далека"Яка ж прекрасна ця земля, яку до смерті боронив я". Помолимось за Україну, за рідну неньку Батьківщину. За честь і гідність, волю, славу, за тих хто боронить цю державу. Ми незабудемо ніколи, низький уклін тобі соколе. Здоров'я, мужність і наснага

Номер слайду 48

Боже, бережи Україну!

Номер слайду 49

Закрийте небо... Просить Україна.. Закрийте небо... Просить Україна.. Закрийте небо .. Просить весь народ.. Чого чекаєте... Мовчатиме руїна?!Чи упевняєтесь, що є на небі Бог?Закрийте небо, молять щиро діти,Ви, люди сильні, світу усього,Чи ви не бачите, що в’януть, наче квіти,Вони без світла у підвалах… Ще чого..?Чи мало пролилося в землю крові?Чи ви не тонете іще у морі сліз?То де ж той прояв милості, любові,То де ж обіцянка із гарних сотні слів. Чи вже серця людські настільки скам‘яніли,Не відгукнуться на прохання врятувать -Дітей, що ще живуть... Що жить хотіли…Та ворог їм завадив розквітать…Закрийте небо... Просить Україна…За нею вся Європа... Увесь світ... Невже одна страшна недолюдина. Змогла всіх залякати… Підкупить…Закрий нам небо, Боже милостивий,Просим Тебе прости нам всім гріхи, Почуй нас, Ти Єдиний і Всесильний,Бо люди чуть не хочуть... Чи глухі.. Чи так бояться втратить свою владу. Й готові жертвувать життям жінок, дітей,І закривають очі на криваву правду. Отак буває, Боже, між людей..... Закрий нам небо, Господи, руками. Молитви щирі, Боже наш, почуй,Спаси дітей… Мирних людей… І храми.. Не дай торжествувати в світі злу…

Номер слайду 50

Російські війська майже одночасно вдарили з усіх напрямків. Напружені бої точилися і на лінії зіткнення на Донбасі, і на Херсонщині, і в низці північних областей – Чернігівській, Сумській, Київській та Харківській. Частина російських військ вторглася до України з території Білорусі. Особливо запеклими зіткнення були біля біля Сум та у Гостомелі під Києвом, де розташоване летовище держпідприємства «Антонов». ЗСУ були змушені нанести артилерійський удар по аеропорту, на якому висадився ворожий десант. Наразі там ведуться бої. Також агресор застосував бойову авіацію проти прикордонників та бійців ЗСУ на острові Зміїний. Там майже весь день продовжувались обстріли з корабельних озброєнь.

Номер слайду 51

Коли закінчиться війна. Україна вже два тижні стримує багатотисячну навалу російського війська. Документи захоплених у полон солдатів РФ вказують на те, що операція з окупації сусідньої країни мала б закінчиться за лічені дні. Ці плани Кремля зазнали невдачі. Але скільки ще можуть тривати воєнні дії в Україні?

Номер слайду 52

Ти лети голубко. Ввись, де небокрай. Розкажи голубко,Україна — рай. Тут живуть вкраїнці,дочки і сини. У пітьмі промінці,Їм нема ціни. Ворога вбивають,Захищають край. Господа благають,Катів покарай. Бо нема святого. В цій усій орді. Дітей убивають. В школах, увісні.Їм нема прощення,Гниди вороги. Смерть і сьогодення,Їм горіть в вогні. Україна встоїть,Смерть всім ворогам. Рани всі загоїть,Україна — Скарб.

Номер слайду 53

Харків, Чернігів, Маріуполь, Херсон, Гостомель, Волноваха "Місто-герой".

Номер слайду 54

Загальні бойові втрати російських військ від 24 лютого до 11 березня за повідомленням, орієнтовно склали понад 12 тисяч осіб, 353 танків, 1165 бойових броньованих машин, 125 артилерійських систем, 58 РСЗВ, 31 засоби ППО, 57 літаків, 83 гелікоптерів, три кораблі/катери.

Номер слайду 55

«Наразі противник призупинив наступальні дії на Київ, але від своїх намірів оточити столицю не відмовився. Ворог деморалізований та не має достатньо сил та засобів для наступу. Оборона Києва активна та змушує противника постійно нести втрати та перегруповуватися. Натомість від безсилля та злоби він продовжує варварські бомбардування наших міст», Російське військове вторгнення в Українутриває від ранку 24 лютого. Російські війська завдають авіаударів по ключових об’єктах військової та цивільної інфраструктури, руйнуючи аеродроми, військові частини, нафтобази, заправки, церкви, школи та лікарні. Обстріли житлових районів ведуться з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Колони бронетехніки російської армії намагаються оточити Київ та кілька обласних центрів неподалік російського кордону.

Номер слайду 56

Росія заперечує, що веде проти України загарбницьку війну на її території та називає це «спеціальною операцію», яка має на меті «демілітаризацію і денацифікацію». Масштабна війна Росії проти України триває 18-й день. Росія називає це «спеціальною військовою операцією з демілітаризації та денацифікації України». За повідомленням, у 18-у добу протистояння російським загарбникам сили оборони України «стримують наступальну операцію збройних сил РФ на всіх напрямках».

Номер слайду 57

Загиблих російських солдатів українці ховають у братських могилах, бо Росія не забирає їх Особи багатьох жертв у Маріуполі неможливо встановити через постійні обстріли та блокаду міста. Десяту добу місто перебуває під постійними обстрілами і дев'яту добу - у повній блокаді. Братські могили й невпізнані жертви

Номер слайду 58

17 день війни. Втрати Росії серед особового складу  Станом на ранок 12 березня втрати Росії серед особового складу становлять понад 12000 військових. Також було знищено:танків ‒ 362 (+9);бойових броньованих машин (ББМ) ‒ 1 205 (+40);артилерійських систем – 135 (+10);реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) – 62 (+4);засобів протиповітряної оборони – 33 (+2);літаків – 58 (+1);гелікоптерів – 83 (+0);автомобільної техніки – 585 (+27);легких швидкісних катерів/кораблів – 3 (+0);цистерн з паливом – 60 (+0);безпілотників оперативно-тактичного рівня – 7 (+0).https://zaxid.net/statti_tag50974/

Номер слайду 59

Росіяни завдали ракетного удару по Яворівському полігону на ЛьвівщиніНеділя, 13 березня — вісімнадцятий день оборони України від повномасштабного нападу РФ. Яворівський полігон розташований за 25 км від українсько-польського кордону та приблизно за 30 км від Львова. Зранку у неділю, 13 березня, окупанти здійснили авіаудар по Міжнародному центру миротворчості та безпеки, що розташований на Яворівщині у Львівській області. Внаслідок атаки загили 35 людей, ще 134 отримали поранення різного ступеню важкості. Удар було здійснено з акваторії Чорного й Азовського морів. Літаки підняли в аеропорту Саратова. Було випущено, за попередніми даними, близько 30 ракет. Певну кількість було збито"В

Номер слайду 60

Російські загарбники внаслідок ракетних ударів по Івано-Франківському аеропорту майже знищили його інфраструктуру. Ворог хоче посіяти додаткову паніку, тому б'є по Західній Україні, б'є по західних містах, бо розуміють, що сьогодні саме Івано-Франківськ, Львів та Тернопільщина – це такий тил України, куди дуже багато людей переїжджає, тому хочуть додатково посіяти паніку". 

Номер слайду 61

"Відтепер і назавжди ваші руки забруднені в крові"Ви, ті, які щороку кричать про необхідність пам'ятати 1941-1945! Ви, хто нам казав, що після Другої світової війни ніколи не буде! Навіть якщо ця війна триватиме недовго, каятися за неї доведеться роками та десятиліттями!

Номер слайду 62

МОЛИМОСЬ ЗА НАШИХ ВОЇНІВ!

Номер слайду 63

З нами Правда, з нами Бог, з нами буде і Перемога!За вас правда, за вас слава. І воля святая!» Т. Г. Шевченко І згине зло, і правда переможе,Напише знов пророчі хтось слова. Ми вірим в Бога - Бог нам допоможе,А Україна вільна буде - правда це свята !А правда ця, від Заходу й до Сходу,Єднає серце кожного із нас,Ми будем вільні - все у світі зможем,Бо Мати Божа молиться за нас !!...

Номер слайду 64

Коли закінчиться війна,Я буду дякувати Богу,Що ми пройшли важку дорогуІ вже позаду мить сумна. Коли закінчиться війна,Навчить любити мирне небо,Красу, яка довкола тебеІ сміх тремтячий, мов струна. Коли закінчиться війна,То все ж залишаться могили. Героїв, що в землі спочили. На темних плитах імена. Коли закінчиться війна,Розглянься: ще не все чудово,Зостались сироти і вдови. У перемоги є ціна. Та все-таки чекаєм дня,В якому пострілів не буде. Ану ж добріші стануть люди. Коли закінчиться війна? Коли закінчиться війна...

Номер слайду 65

Коли закінчиться війна ……В той день, коли закінчиться війна, І хлопці змучені повернуться додому, Впаде на землю мамина сльоза За тими, хто не повернеться ніколи... Коли настане мир і тишина У нашій ворогом нескореній країні, Хай пролунає "Слава Україні!« В той день, коли закінчиться війна.

pptx
Додано
13 березня 2022
Переглядів
2688
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку