Роздуми про щастя з використанням складних сполучникових речень

Про матеріал
Пропонований матеріал можна використовувати під час вивчення теми "Складне речення" у 9 класі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Роздуми про щастя з використанням складних сполучникових речень. Щастя — коли мир у душі,Коли серце не стогне від болю,Коли життя проживаючи своє,Сам господар ти обраноїдолі

Номер слайду 2

Що таке щастя?

Номер слайду 3

Щастя – це кожний момент нашого життя.1. Проілюструйте цю думку складносурядним реченням з єднальним сполучником (і, та)

Номер слайду 4

Щастя – насолоджуватися тим, що у нас є, а не шкодувати про те, чого у нас нема. 2. Проілюструйте цю думку складносурядним реченням з протиставним сполучником (а, але, проте)

Номер слайду 5

Щастя – дихати свіжим повітрям після спокійного дощу.3. Проілюструйте цю думку складносурядним реченням з розділовим сполучником (чи, або, хоч)

Номер слайду 6

4. Вкажіть, який зворот у двоскладному реченні; вкажіть вид односкладного речення; вкажіть вид та підвид складнопідрядного речення, поясніть тире у безсполучниковому реченні.

Номер слайду 7

Щастя – це чути щебетання птахів під вікном.5. Проілюструйте цю думку складнопідрядним реченням з підрядним обставинним умови.

Номер слайду 8

Щастя – бачити кожну зірочку на небі в ясну ніч.6. Проілюструйте цю думку складнопідрядним реченням з підрядним означальним

pptx
Додано
30 березня 2022
Переглядів
1171
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку