Розподіл прав та обов’язків у сім’ї. Дозвілля в сім’ї.

Про матеріал
Презентація до уроку Я досліджую світ 3 клас. Автор підручника: Жаркова, Мечник, Роговська. Тема : "Розподіл прав та обов’язків у сім’ї. Дозвілля в сім’ї." Презентація включає в себе 16 слайдів. Матеріали підіюрані віковим особливостям дітей. Презентація наповнена цікавою інформацією до теми, віршиками, відео-матеріалом, грою, словничком, завданням з підручника та зошита.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розподіл прав та обов’язків у сім’ї. Дозвілля в сім’ї.

Номер слайду 2

Мама, тато, дід, бабуся –Всіх назву, не помилюся, Старший братик і сестричка –В нас сімейка невеличка. Не спиняйте, бо зіб’юся: Мама, тато, дід, бабуся…Старший брат, сестра і я. Отака у нас сім’я.

Номер слайду 3

Словникова робота(із двох запропонованих тез вибрати ту, яка пояснює значення слова). СІМ’ЯРІДГрупа людей, що складається з чоловіка, жінки, дітей та інших близьких родичів, які живуть разом. Кілька поколінь, що походять від одного предка.

Номер слайду 4

Спільне. Відмінне. Група близьких родичів  Сім`я – це родичі, які проживають разом. Родина – це родичі, які проживають окремо.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

А ще у кожній сім’ї  складаються свої правила. З дня вашого народження ви вступаєте зі своїми батьками у правові відносини. Вони формуються у вигляді взаємних прав і обов’язків між батьками і дітьми.

Номер слайду 7

Право — це те, що має гарантувати сім’я. Обов'язки – це те, що кожен член сім’ї маєвиконувати. Словничок

Номер слайду 8

Робота з підручником с. 22-24

Номер слайду 9

Робота з підручником с. 22-24

Номер слайду 10

Фізкультхвилинка

Номер слайду 11

Гра «Так чи ні!»Усі діти мають право на любов і піклування. Кожна дитина має право їсти цукерки, чіпси. Усі діти рівні в своїх правах. Жодна дитина не повинна мити посуд. Діти мають право вільно висловлювати свої погляди. Кожна дитина має право відмовитись від обіду. Усі діти мають право на повноцінне харчування. Усі діти мають право на освіту. Жодна дитина не повинна прибирати свою кімнату. Жодна дитина не повинна стати жертвою насильства.

Номер слайду 12

Робота з підручником с. 22-24

Номер слайду 13

Робота в друкованому зошиті с. 13

Номер слайду 14

Підсумок уроку (Продовж речення)Сьогодні на уроці я зрозумів …До найрідніших людей буду ставитися з…Хочу бути…

Номер слайду 15

Підсумок уроку. Права дитини – це певні можливості, що надаються вам, дітям, для того, щоб жити і дорослішати. Інакше кажучи те, що ви можете робити і в чому вам не можуть відмовити, щоб повноцінно жити. Але не слід забувати, що в кожного з вас ще є й певні обов’язки. Тож не забувайте їх дотримуватися щодня. Вони допоможуть вам бути доброзичливими, охайними, ввічливими, мати багато друзів, гарно вчитися. Зроблять ваше дитинство яскравим і незабутнім! 

Номер слайду 16

Домашнє завдання. Підручник – с. 22-24

pptx
Додав(-ла)
Марченко Юля
Додано
16 вересня 2023
Переглядів
1120
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку