Розробка до відкритого уроку 6 класу на тему "Їжа. Ресторан"

Про матеріал
Розробка до відкритого заняття з учнями 6 класу на тему "Їжа. Ресторан" з вживанням лексико-граматичного матеріалу, що вивчається, в стандартних і нестандартних ситуаціях.
Перегляд файлу

Урок англійської мови в 6-х класі з теми “Культура їжі. У ресторані”

 

Вчитель: Гладирь Т.С.

 

Одиниця вмісту: вживання лексико-граматичного матеріалу, що вивчається, в стандартних і нестандартних ситуаціях.

 

Мета уроку:

 

повчальний аспект:

  • уміти застосовувати лексику з теми «Їжа», граматику; правильно будувати пропозиції для висловлювання власної думки по відношенню до різних блюд;
  • уміти сприймати інформацію на слух; 
  • уміти вживати вивчені лексичні одиниці і граматичні структури в непідготовленій діалогічній мові; 
  • уміти працювати з текстовим матеріалом;
  • уміти узагальнювати, систематизувати лексику з позиції коннотатівного значення; уміти вживати в мові репліки-кліше;

 

розвиваючий аспект:

  • розвивати уміння узагальнювати, систематизувати лексику з урахуванням її вживання в різних коннотаціях,
  • уміти аналізувати прочитану і почуту інформацію;
  •  розвивати пам'ять, увагу, уяву при описі ситуацій; 

 

виховуючий аспект:

  • виховувати толерантність; формувати смак до корисної і здорової їжі;
  • розвивати культуру діалогу і поважати думку товаришів.

 

Тип уроку: урок комплексного застосування знань.

 

Етапи уроку:

  • підготовка до активної учбово-пізнавальної діяльності;
  • вживання знань і способів дій;
  • контроль міри засвоєння;
  • підведення підсумків уроку на основі рефлексії.

 

Компетенції:

  • інформаційна,
  • загальнокультурна,
  • комунікативна,
  • соціо-культурна.

Межі знання - незнання:

 

знають – лексичні одиниці з теми «Їжа. Ресторан»; фрази для вираження схвалення, похвали, незадоволення; ЛО «appealing, delicious, appetizing, boring»; не знають – лексичні одиниці (назви блюд, прикметники з теми); вирази «That sounds fantastic/ appetizing/ appealing/ bland/ delicious/ boring»; коннотатівне значення слів «appealing, delicious, appetizing, boring».

 

 

Підготовчий етап.

Завдання етапу:

  • забезпечення мотивації і прийняття учнями мети уроку, актуалізація опорних знань і умінь,

Форми роботи:  фронтальна, групова.

Метод:  продуктивний.

 

Діяльність вчителя

Діяльність учнів.

1.Оргмомент, привітання.

Учні вітають вчителя.

2. Просить прочитати цитату на дошці: “The appetite comes with eating”

Виражають згоду/ незгоду з висловом. Формулюють тему і мету уроку.

3. Підготовка дітей до наступного етапу. Гра (в кожної групи учнів набір перелік речень з зашифрованими назвами блюд; завдання – здогадатися та назвати декілька відповідних назв блюд з української кухні

Грають, висловлюють припущення про зашифровані блюда і виражають своє відношення до даної трапези, використовують і нові слова на дошці (синоніми до нових слів).

4. Вчитель просить назвати антоніми до прикметників. Вчитель дає деякі нові слова з іншою коннотацією (для зняття лексичних труднощів при роботі з  текстом).

Слова відомі. 

Учні засвоюють, застосовують нові слова в репродуктивного типа пропозиціях.

5. Аудіювання. Дається завдання з пропущеними словами (діалоги з ресторану) Текст читається диктором 2 рази.

Учні заповнюють пропуски конкретною інформацією.

Етап застосування.

Завдання: забезпечити вживання нових знань в зміненій ситуації.

Вчитель дає установку дивитися фрагмент фільму і дати відповіді на запитання вчителя.  і
Застосувати лексичні одиниці в новій ситуації, розповісти, що відчуває герой відеоролика в даній ситуації.

Учні дивляться/ слухають фільм, дають відповіді на запитання.

Діти зазначають, що нового дізналися з фрагмента і висловлюють свої припущення щодо ситуативної картини.
Самі використовують нові прикметники для опису вираження думок.

Вчитель пропонує виконати вправу підручника. Діти систематизують блюда, знайомляться з фразами з ресторанного діалогу. 

 

Пропонує роботу в парах: один учень офіціант італійськогоресторану. Другий – клієнт ресторану. (Задача: зробити-прийняти замовлення)

Виконують вправу, знайомляться зі способами висловлювання в ресторані.

 

 

 

Використовуючи отримані нові знання, клієнти толерантно розмовляють з офіціантом, роблять замовлення.

Етап  контролю.

Завдання: виявити рівень опанування знаннями, намітити подальші перспективи, корекція мовних умінь.

Пропонує виконати 5-хвилинний тест на перевірку засвоєного матеріалу.

Дани картки для перевірки засвоєних лексичних одиниць. Виконують тест. Перевіряють роботи один одного.

Підсумок на основі рефлексії.

Завдання: дати аналіз успішності досягнення цілей.

Задає учням запитання: «Чому ви навчилися на уроці? Наскільки корисні для вас ці знання? Як їх можна використовувати англійською мовою?»  Оцінює діяльність учнів на уроці.

Відповідаючи на питання вчителі, учні вчаться підводити підсумки, що було важким на уроці, що нового вони дізналися. Передбачають, що застосовуватимуть  отримані знання в ресторані в якій-небудь країні, де говорять англійською мовою.

 

 

Зміст учбового материалу на англійській мові

 

На дошці прислів’я:

 

 “Tastes differ but a large meal in a good company sounds fantastic if the food is not boring”.

 (Gary Grant, a film star)

 

T.*Can you read the title and say what the topic of our lesson is? - opinions

 

  1. Game - 3 baskets- Name the products, say which cuisine it is. Listen to each team and say how you feel about them. (if they are healthy/unhealthy/organic)

 

On board:

That sounds wonderful

It smells tasty

It is appetizing/unappetizing

The food is boring (tasteless)

The food is bland (no taste)

It is revolting (terrible)

 

It tastes delicious

appetizing

satisfying (O‘K)

appealing (you would like to eat it at once)

 

team 1/ wasabi & species (Indian, Chinese, Japanese or Mexican)….

Team 2. /beans & fish (typical of Britain)

Team 3./ a sushi-set – It smells nice, fantastic.  P-1.-2, 3, 4

 

2. Give the opposites to the adjectives very quickly.

* boring-

* satisfying-

* pleasant-

*comfortable-

* appetizing-

* appealing

* tasty-

*fast-

*fresh-

* huge-

* sweet-

 

3. T. When do we use all these adjectives, talking about what?

We express the opinion

 

T.4. Now let’s listen to people’s opinion about typical British cuisine? Listen to the text, read it quickly and answer 3 questions.  

 

On board:

- Foreigners say the British food is ____________  ___________   ____________

- A good restaurant serves ______________ ______________

- ___________ __________ of potatoes an English person eats a year.

 

На дошці:

 

T.- Would you like to know more about the British and American food?

 Let’s watch a piece of video and look at the words of different dishes. One word is extra; it is not mentioned in the film.

(назви блюд – на дошці)

Всі діти йдуть до дошки - читают слова по порядку.

 

5. What new things did you learn about the British food?  Does it sound-bland? Boring? Unsatisfying?

 

6. Look at the pictures and say how people feel about the service and food. What kind of opinion do they all have- negative or positive?

 

7.T. Take your seats.

8. Open your books at page 33. Exercise7 a & 7b and classify the phrases into negative or positive opinions.

 

 Team 1- positive Team 2- negative           READING OUT

 

If you go out to have meals which thing is the most important for you?

Which factors are important for an ideal restaurant?

 

                                              *  На дошці

                                                     Restaurant

  • reasonable price
  • service
  • quick time
  • appealing food/tasty
  • design
  • cleanliness

 

9.   ROLE-PLAY   Egor is a famous chef. He is perfect and he knows how to deal with customers. TEAM- 1- Give polite negative& TEAM 2- positive opinions about the service and food/ 1- each person/-

 

- Домашнє завдвння – написати 60-80 слів свою думку про відвідування ресторану.

 

T. Now let’s see how you learnt the words of this lesson. (CARDS)-7 sentences.

10. Cards.

 

1.Some foreigners call the British food b_____________ (no taste) and b________________(not specific).

2. I like the smell of the food from the kitchen, it smells ap__________________________.

3.The service of the café was un_______________________, it took us long to wait for the order.

4.I’m really interested in d____________________ food.

5.It was f____________________ when we went out to eat at the restaurant.

6. For me sushi is _____________________. It sounds _______________.

7.Of course, if the restaurant has a good s________________ it has many customers.

11. Exchange the cards and check the words.

 

*-Now try to make up your own menu with different dishes and say how the customers will feel about your service.

 

  • WHAT DID YOU LEARN DOING AT THE LESSON ? 
doc
Додано
16 січня 2019
Переглядів
927
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку