Розробка нестандартного заняття “Мода з ранку до вечора”

Про матеріал

Мета заходу. Розширити знання вихованців про правильне використання одягу протягом дня “з ранку до вечора”, навчитися складати свій гардероб потрібними речами.

Розкрити здібності учнів у творчих пошуках свого власного стилю одягу, своєї внутрішньої краси.

Виховувати взаємодопомогу, повагу, любові до праці, охайності і старанності.

Перегляд файлу

Розробка нестандартного заняття “Мода з ранку до вечора”

 

ЗАХІД “Демонстрація моделей “Одяг з ранку до вечора”.

Мета заходу. Розширити знання вихованців про правильне використання одягу протягом дня “з ранку до вечора”, навчитися складати свій гардероб потрібними речами.

Розкрити здібності учнів у творчих пошуках свого власного стилю одягу, своєї внутрішньої краси.

Виховувати взаємодопомогу, повагу, любові до праці, охайності і старанності.

Ведуча: Чи часто ми замислюємось над тим, як скласти гардероб так, щоб в ньому було все необхідне на будь – який випадок життя і в той же час не ломилися дверцята шафи від безлічі речей? Давайте побудуємо умовну схему гардероба за принципом “з ранку до вечора”.

Отже, перш за все подбайте про речі інтимного жіночого і чоловічого туалету, щоб вашому тілу було зручно.

На ранок необхідно мати халат, бажано життєрадісного, ніжного кольору , з дрібним малюнком (художники, наприклад, отруйно зелено – червоні з неймовірно великими квітами тканини для халатів називають “склочними”, а халати з блакитно – рожевими , у горошок або в нешироку смужку – “з добрим ранком”). І ще така дрібниця: подбайте , будь ласка, щоб ваша нічна сорочка не сперечалася з халатом…

Примітка. Грає музика і вихованці демонструють свої халати чи одяг для дому.

Ведуча: Закінчивши ранковий туалет, ви змінюєте одяг в залежності від того, який у вас розпорядок дня. Для школи чи для служби добре мати форму: плаття – костюм, або сарафан (вони не потребують складного догляду) і до них кілька блуз, тонких светрів. Не менше зручний і комплектний набір – спідниця, блуза, жилет. Якщо ви віддаєте перевагу сукні, пам’ятайте: для неї краще використати всі елементи ділового вбрання — комір з одворотами (іноді оздобленими), кишені, пояс і настільки зручний фасон, щоб не доводилось кожного разу щось на собі підправляти, підтягувати. Урізноманітнити таку сукню можуть барвисті шийні хусточки або ювелірні прикраси.

Примітка. Грає музика. Демонстрація одягу для школи або для служби (одяг для роботи).

Ведуча. Та залишився позаду робочий день. Для занять хатніми справами вам потрібний буде фартушок, який помилково деякі жінки та дівчата вважають дрібницею, що не заслуговує на увагу. А тим часом від фартушка багато чого залежить охайність домашнього костюма в цілому. Тому добре їх мати кілька — з нагрудниками і без нього, скромних із залишків тканини або зношених чоловічих сорочок ( варто тільки зрізати верх з коміром, рукава, приточити пояс) і нарядні зі світлої тканини з мереживом або аплікацією для прийому гостей.

Примітка. Музика. Демонстрація фартушків.

Ведуча. Ви не забули про два три легких плаття для літа або вільну за кроєм спідницю і кілька блузок зручного фасону.

Примітка. Музика. демонстрація літнього одягу.

Ведуча. Вечір. Відпочинок… Вихідне вбрання за формою і силуетом мало чим відрізняється від повсякденного. Ошатність скоріше обумовлюється добором тканини – світла або чорна вовна , штучні або натуральні шовки, оксамит, для літа – льон, бавовняні тканини нарядного малюнка. для особливо урочистих випадків доречні тканини з легким блиском, мерехтінням, іноді їх шиють довгими або з двох частин – плаття і жакет.

Примітка. Музика. Демонстрація святкового одягу.

Ведуча. Звичайно, в гардеробі мається костюм на підкладці (оздоблений хутром, він може замінити демісезонне пальто), плащ, зимове пальто або шуба, спортивний комплект вбрання, хутряний чи в’язаний капелюшок тощо. Як привило , добрий смак не переносить нічого випадкового, настирливого. Особливо в доборі кольорів. Вважається , що яку б гаму тонів не пропонували на той чи інший сезон мода (сьогодні, наприклад, вважається однаково модними і яскраво насичені тони і вишукані, чисті, пастельні). завжди красиві сполучення чорного з білим, білого з синім, коричневого з блакитним.

 

docx
Додав(-ла)
Шостак Наталія
До підручника
Трудове навчання 3 клас (Веремійчик І. М., Тименко В. П.)
Додано
2 липня 2018
Переглядів
1078
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку