Розробка уроку на тему «Cooking Meals»

Про матеріал
Перед прийняттям їжі ми готуємо її. Є різні способи. Ми варимо яйця, м'ясо, рибу, кип'ятимо воду, молоко і т. п. Ми смажимо м'ясо. Ми говоримо, що м'ясо недоварене або переварене, коли воно смажилось дуже мало або дуже довго. Люди смажать яйця, рибу і овочі. Перед приготуванням фруктів ми чистимо і ріжемо їх. Ми приправляємо м'ясний салат. Ми готуємо сніданок, чай, каву, кекси і т. п. Люди печуть хліб. Люди кладуть сіль, цукор, перець, гірчицю у свої страви, щоб зробити їх посоленими, солодкими або кислими. Харчі можуть бути свіжі (хороші) або непридатні для їжі. їжа може бути доброю або поганою на смак. Вона також може бути позбавленою смаку.
Перегляд файлу

Cooking Meals

Before having our meal we cook our food. There are different ways of preparing it. We boil eggs, meat, fish, water, milk, etc. We roast meat. We say that the meat is underdone or overdone when it is roasted too little or too much. People fry eggs, fish, and vegetables. Before cooking fruit we peel or pare them. We dress meat salad. We make breakfast, tea, coffee, cakes, etc. People bake bread. People put salt, sugar, pepper, mustard spices into their food to make it salted, sweet or sour. Food may be fresh (good) or unfit for eating. Food may taste good or bad. It may also be tasteless.

The process of chewing and swallowing food is called eating. Everything that can be eaten is called edible or eatable. We eat various foodstuffs: bread, fruit, vegetables, fish, meat, etc. We usually have three meals a day: breakfast, lunch and supper. The biggest meal of the day is also called dinner.

Before having a meal we have to lay the table. We may say we set it, too. We spread the tablecloth and put out napkins. If it is breakfast we have to put out cups, glasses, saucers, teaspoons, forks and knives, and bread cut into slices on a breadplate. We put butter, salt, sugar, etc. on the table.

If it is dinner we have to put out soup plates and dinner plates before, each of the dinners. The knife and the spoon are placed on the right hand side of the dinner plate, and the fork on the left. The pepper shaker, the salt cellar, and the mustard pot are put in the middle of the table.

Приготування їжі

Перед прийняттям їжі ми готуємо її. Є різні способи. Ми варимо яйця, м'ясо, рибу, кип'ятимо воду, молоко і т. п. Ми смажимо м'ясо. Ми говоримо, що м'ясо недоварене або переварене, коли воно смажилось дуже мало або дуже довго. Люди смажать яйця, рибу і овочі. Перед приготуванням фруктів ми чистимо і ріжемо їх. Ми приправляємо м'ясний салат. Ми готуємо сніданок, чай, каву, кекси і т. п. Люди печуть хліб. Люди кладуть сіль, цукор, перець, гірчицю у свої страви, щоб зробити їх посоленими, солодкими або кислими. Харчі можуть бути свіжі (хороші) або непридатні для їжі. їжа може бути доброю або поганою на смак. Вона також може бути позбавленою смаку.

Процес жування і ковтання їжі називається поїданням. Усе, що можна з'їсти – їстівне. Ми їмо різні харчові продукти: хліб, фрукти, овочі, рибу, м'ясо і т.п. Ми зазвичай їмо три рази на день: сніданок, обід і вечерю. Найбільша їжа дня називається обідом.

Перед прийомом їжі нам треба накрити на стіл. Ми накриваємо скатертину і кладемо серветки. Якщо це сніданок, ми ставимо чашки, стакани, блюдця, чайні ложки, виделки, ножі і хліб, порізаний на шматки на хлібному блюді. Ми кладемо масло, сіль, цукор і т. п. на стіл.

Якщо це обід, нам доведеться поставити тарілки для супу і тарілки для основної страви. Ніж і ложка розміщуються справа від тарілки, а виделки з лівого боку. Перечниця, солонка і гірчичниця поміщаються посеред столу.