Розробка уроку з хімії 7 клас "Вода"

Про матеріал
Матеріал можна використовувати на уроці хімії у 7 класі тема "Вода" Матеріал можна використовувати на уроці хімії у 7 класі тема "Вода" Матеріал можна використовувати на уроці хімії у 7 класі тема "Вода" Матеріал можна використовувати на уроці хімії у 7 класі тема "Вода" Матеріал можна використовувати на уроці хімії у 7 класі тема "Вода"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вода

Номер слайду 2

На нашій планеті є речовина, якій зобов’язане своїм існуванням усе живе

Номер слайду 3

Будова молекули. Вода – складна речовина, утворена двома елементами – Гідрогеном і Оксигеном. Хімічна формула - Н2 ОВода належить до оксидів. Це молекулярна речовина. Моделі молекули води : а) – кулестрежнева; б) – масштабна

Номер слайду 4

Поширеність у природі Вода – одна із найпоширеніших речовин на нашій планеті. Вона складає понад 2/3 поверхні Землі. Приблизно 97% усієї води припадає на моря і океани. Прісної води всього 3%, майже вся ця вода лежить у снігах і льодах Антарктиди і Арктики на територіях “вічної мерзлоти”

Номер слайду 5

Живі організми У живих організмах масова частка води становить від 50 до 99%. В організмі дорослої людини її маса сягає майже 2/3 маси тіла.

Номер слайду 6

Фізичні властивості Чиста вода – це безбарвна рідина без запаху і смаку, замерзає при температурі - 0о. С, закипає при – 100о. С. Має три агрегатні стани: рідкий (по суті сама вода), твердий (лід), газоподібний (водяна пара)

Номер слайду 7

Лід легший за воду, тому що при замерзанні між молекулами води утворюються порожнини, саме тому лід не тоне і не промерзає до дна вся вода, це рятує рибу і всіх мешканців водойм від загибелі. Під час танення льоду, порожнини між молекулами зникають і речовина “ущільнюється”

Номер слайду 8

Розклад води. Вода – термічно стійка речовина. ЇЇ молекули починають руйнуватися за дуже високої температури :2500о. С – розкладається приблизно 11% молекул води;1000о С – 0,03%. Продуктами розкладу води є водень і кисень: t 2 Н2 О = 2 Н2 +О2 Воду можна також розкласти діючи на неї постійним електрострумом

Номер слайду 9

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Хімія, 7 клас, Розробки уроків
Додано
9 лютого 2022
Переглядів
658
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку