Розв'язування задач на обчислення площ многокутників. Презентація.

Про матеріал
Тема уроку: Розв’язування задач на обчислення площ многокутників. Мета уроку:  узагальнити та систематизувати знання учнів про площі многокутників ; формувати вміння учнів застосовувати теорему про площу прямокутника. Трикутника, паралелограма, трапеції при розв’язанні задач; розвивати творчі здібності учнів шляхом розв’язування різних типів задач, розвивати спостережливість та вміння працювати в групах; виховувати інтерес до математики, довіру до товаришів. Тип уроку:Урок узагальнення і систематизації знань. Форма проведення: урок – аукціон.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

 Гра «Лото»

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Розв’язати задачу: Підлога кімнати має квадратну форму. ЇЇ довжина 6 м. Скільки квадратних плиток з стороною 2 Х 3 дм потрібно, щоб покрити всю підлогу?

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Група 1. Знайдіть площу прямокутного трикутника, гіпотенуза якого дорівнює 26см. А різниця катетів – 14см. Група 2. Знайдіть площу рівнобічної трапеції. Діагоналі якої перпендикулярні, а основи дорівнюють 14см і 18см. Група 3. Знайдіть площу ромба, якщо його сторона дорівнює 15см, а сума діагоналей – 42см. Група 4 Знайдіть площу паралелограма. Сторони якого дорівнюють 9см і 15см, а одна з діагоналей перпендикулярна до його сторони.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Г І П О Т Е Н У З А 2. Паралелограм з прямими кутами П Р Я М О К У Т Н И К 3. Фігура з рівними сторонами К В А Д Р А Т 4. У чотирикутнику живуть, Із кута у протилежний кут ідуть Ми їх в задачах зустрічаємо. І як ми ці відрізки називаємо? Д І А Г О Н А Л І 5. Три точки невеличкі Відрізками сполучимо. А те, що утворилось, Всі разом озвучимо. Т Р И К У Т Н И К 6. Геометрична фігура Т Р А П Е Ц І Я

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Дерево творчості Прикріпіть на дерево листя, квіти, плоди. Плоди – урок пройшов корисно, плідно. Квітка – досить непогано. Зелений листочок – щось було, звичайно, а взагалі – незрозуміло. Жовтий листочок – «чахлий», пропащий урок. урок.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

ppt
Додано
14 лютого 2019
Переглядів
1553
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку