Презентація Чотирикутники

Про матеріал
 Розвивати логічне мислення учнів, пам'ять, уяву, увагу, привчати до пошуку різних способів доведення;  Виховувати творчу активність, пізнавальну самостійність та культуру математичного мовлення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: «Чотирикутники»

Номер слайду 2

«Геометрія – це прообраз краси світу»(І. Кеплер)

Номер слайду 3

Джозеф Альберс. Народився в Ботропі (Рурська область, Німеччина) 19 березня 1888 до сім'ї ремісника. У 1908-1913 р і 1916-1919 р працював учителем в початкових школах Рура, в тому числі і в своєму рідному місті. У 1913-1916 р займався в берлінській Королівській школі мистецтв.. Вершиною його творчості вважаються , починаючи з 1950 року, серії картин маслом, графіки та серіграфія під загальною назвою «Во славу квадрата» (Homage to the Square). У цьому циклі головними модулями служать квадрати, як би «вкладені» один в інший і складові різноманітні хроматичні «фуги».

Номер слайду 4

Джозеф Альберс

Номер слайду 5

Мондріан ПІТ (1872-1944), голландський художник.  Його картини представляють собою поєднання прямокутників і ліній, є прикладом найбільш суворої, безкомпромісної геометричної абстракції в сучасному живописі. 

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Ві́ктор Вазаре́ліНародився 9 квітня 1906, Угорщина — 15 березня 1997, Париж) — французький митець, що народився в Угорщині, один із засновників оп-арту. Вазарелі був найяскравішим представником оп-арту як завдяки розмаху своєї творчості, так і логічній завершеності свого методу. Він досліджував вплив цього мистецтва і його застосування в архітектурі і дизайні, що привело до розквіту оп-арту в рекламі й дизайні до такої міри, що навіть виникла небезпека перетворення його на прикладне мистецтво.

Номер слайду 8

Ві́ктор Вазаре́лі

Номер слайду 9

Тео ван Дусбург. Народився  30 серпня 1883, Утрехт, Нідерланди — 7 березня 1931, Давос, Швейцарія— нідерландський художник, архітектор і скульптор, теоретик мистецтва, один із засновників арт-об'єднання «Стиль» і художнього напрямку «неопластицизм». Разом з Пітом Мондріаном Тео ван Дусбург організував рух абстрактного мистецтва «Стиль» , програму і основні ідеї якого висловив у видаваному ним арт-часописі тієї ж назви. Основою поглядів ван Дусбурга була спроба звести об'єктивну гармонію витвору мистецтва у всіх проявах до певних геометричних елементів. Цю теорію ван Дусбург широко пропагував під час подорожі по Німеччині, Австрії та Чехословаччині в 1917 році. Ці нові принципи незабаром мали значний вплив на розвиток архітектури, літератури, графіки та музики.

Номер слайду 10

Тео ван Дусбург

Номер слайду 11

Казимир Малевич. Народився 11 (23) лютого 1879 року в Києві в українсько-польскій католицькій сім'ї Северина та Людвіки Малевичів. . Батько був інженером цукрового виробництва, тому сім'я часто переїжджала з одного містечка до іншого, від однієї цукроварні до іншої. Став одним із засновників абстрактого мистецтва. 1915 року започаткував новий модерністський напрям у мистецтві — супрематизм. 7 грудня 1915 року вперше виставив картину «Чорний квадрат на білому тлі», яка перетворилася на ікону абстрактного мистецтва.[9]. Згодом з'являється картина «Біле і чорне». Малевич видавав журнал «Supremus» (1916).

Номер слайду 12

Казимир Малевич

Номер слайду 13

І група. За рис.1 доведіть, що ВС=ВF

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Дельтоїд

Номер слайду 21

Властивості ДЕЛЬТОЇДАУ дельтоїді, який не є ромбом, лише одна вісь симетрії. Кути між сторонами різної довжини рівні. Діагоналі дельтоїда (чи їх продовження) перпендикулярні. У будь-який опуклий дельтоїд можна вписати коло, крім цього, якщо дельтоїд не є ромбом, то існує ще одне коло, яке дотикається до продовжень всіх чотирьох сторін. Для неопуклого дельтоїда можна побудувати коло, що дотикається до двох більших сторін і продовжень двох менших сторін і коло, що дотикається до двох менших сторін і продовжень двох більших сторін. Діагональ опуклого дельтоїда ділить іншу діагональ навпіл. Будь-який дельтоїд можна вписати в коло.

Номер слайду 22

∆– дельта буква грецького алфавіту. За формою цієї букви отримали назву дельтоїд, дельтовидний м’яз, дельтаплан

Номер слайду 23

Дельтаплан – літальний апарат важчий за повітря, виконаний за схемою безхвостка зі стріловидним крилом, управління польотом якого виконується зміщенням центра маси за рахунок переміщення пілота відносно точки підвіски (балансу планера). Характерна особливість – старт з ноги і посадка на ноги.

Номер слайду 24

Номер слайду 25

pptx
Додано
15 лютого 2019
Переглядів
882
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку