Розв’язування задач на знаходження числа за його відсотком

Про матеріал
Розробка до уроку з теми: "Розв’язування задач на знаходження числа за його відсотком" дуже зручно використати або як самостійна, або як контрольна робота. Має два варіанти.
Перегляд файлу

 

                                                         І варіант

Задача 1. Спортивні змагання тривали три дні. Першого дня в них узяли участь 34 % всіх учасників, другого дня – 30 %, а третього – решта 135 спортсменів. Скільки всього було учасників змагань?

Задача 2. В одній школі дівчатка становлять 52 % усіх учнів. Відомо , що хлопчиків у цій школі на 26 менше, ніж дівчаток. Скільки всього учнів у цій школі?

Задача 3. Три вантажівки перевезли деякий вантаж. Перша вантажівка перевезла 40 % усього вантажу, друга – 25 % того, що залишилось, а третя – решту 9 т. Скільки тонн вантажу було перевезено трьома вантажівками?

 

 

                                              ІІ варіант

         Задача 1. Сергійко з батьком і матірю збирали гриби. Батько зібрав 46 % усіх грибів, мати – 32 %, а Сергійко - решту 66 грибів. Скільки всього грибів зібрала сімя?

       Задача 2. До магазину завезли кавуни і дині, причому дині становили 35 % завезеного. Кавунів було на 126 ц більше, ніж динь. Скільки всього центнерів кавунів і динь завезли до магазину?

       Задача 3. Літак долетів з одного міста в інше за 3 год. За першу годину він пролетів 30 % всього шляху, у другу – 60 % шляху, що залишився, а в третю – решту 588 км. Знайдіть відстань між містами.

 

docx
Додано
17 травня 2020
Переглядів
1133
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку