Розвиток дрібної моторики рук дитини з використанням кульки Су-Джок

Про матеріал
Презентація для педагогів про роботу з нетрадиційного методу (кулька Су-Джок).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“ Розвиток дрібної моторики рук дитини з використанням кулька Су-Джок “

Номер слайду 2

Дрібна моторика рук – це здатність виконувати точні скоординовані дії пальцями і китицями.вплив на загальний інтелектуальний розвиток;розвиток мовлення;готує до оволодіння навичками письма.

Номер слайду 3

Дрібна моторика. Добре розвинута у дитини ,вміє логічно мислити, у неї достатньо розвинуті пам’ять, увага, зв'язне мовлення. Недостатній розвиток зорового сприймання,уваги,та зокрема дрібної моторики призводить до ряду проблем і виникнення негативного ставлення до навчання

Номер слайду 4

Актуальність використання Су – Джок терапії у дошкільному навчальному закладі:впливає на формування предметно-практичної діяльності у дітей з порушенням зору;сприяє розвитку дрібної моторики рук і тактильних відчуттів;сприяє розвитку мовлення;підвищує рівень зорового сприйняття;підвищується пізнавальна активність дітей.

Номер слайду 5

Метод Су-Джок терапії був створений професором із Південної Кореї Пак Дже Ву у 1986 році. Це стимулювання біологічного активних точок, які розміщені на кистях і стопах. Це високоефективний, універсальний, доступний і абсолютно безпечний метод самооздоровлення і самозцілення шляхом впливу на активні точки, розташовані на кистях і стопах, спеціальними масажними кульками, використання яких у поєднанні з вправами з корекції звуковимови, пам’яті і розвитку лексико-граматичних категорій сприяє підвищенню фізичної і розумової працездатності дітей, створює функціональну базу для порівняно швидкого переходу на більш високий рівень рухової активності м'язів і можливість для оптимальної цілеспрямованої корекційної роботи з дитиною, надаючи стимулюючий вплив на розвиток психічних процесів та мови.

Номер слайду 6

Біологічно активні точки

Номер слайду 7

Не заперечними досягненнями Су - Джок терапії є: Висока ефективність - при правильному застосуванні настає виражений ефект. Абсолютна безпека - неправильне застосування ніколи не завдає шкоди - воно просто неефективно. Універсальність – Су - Джок терапію можуть використовувати і педагоги у своїй роботі, і батьки в домашніх умовах. Простота застосування - для отримання результату проводимо стимуляцію біологічно активних точок з допомогою Су - Джок кульок. /вони вільно продаються в аптеках і не вимагають великих витрат/.

Номер слайду 8

Кульку Су-джок Використовують від 2-3 років вправи із кулькою використовуються індивідуально; Від 3-4 років використовують підгрупами ( розповідаються потішки, забавлянки, казки).

Номер слайду 9

Основні прийоми із кулькою Су-джок. Прокочування вперед - назад. Колові рухи по долоні правої та лівої руки. Прокочування пальцями від себе. Стискання пальцями обох рук. Прокочування пальцями до себе. Підкидання. Стискання обома руками. Перекидання з руки в руку.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Вправа “ Черепаха ”(вправа виконується спочатку на правій руці, потім на лівій.)Йшла велика черепахаІ кусала всіх від страху,(діти катають Су Джок між долонь)Кусь, кусь, кусь, кусь,(Су Джок між великим пальцем і іншими, які дитина тримає «щіпкою». Натискають ритмічно на Су - Джок, перекладаючи м'ячик з руки в руку). Я нікого не боюся.(діти котять м'ячик Су-Джок між долонь).

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
5 серпня 2019
Переглядів
1922
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку