Розвиток підлітка. Фізичний і психічний розвиток підлітка. Ознаки гармонійного розвитку. Потреби людини, розвиток потреб.

Про матеріал
ознайомити учнів з особливостями фізичного та психічного розвитку підлітків, ознаками гармонійного розвитку хлопців і дівчат; формувати розуміння потреб людини, їх розвиток з віком; розвинути вміння логічного висловлювання власних думок; вдосконалювати навички роботи в парах, у групах; виховувати вміння виявляти толерантне ставлення один до одного, свідому потребу в дотриманні принципів здорового способу життя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розвиток підлітка. Фізичний і психічний розвиток підлітка. Ознаки гармонійного розвитку. Потреби людини, розвиток потреб. Здоров'я, безпека та добробут, 6 клас

Номер слайду 2

Вправа «Малюнок настрою»Завдання. Домалювати на заздалегідь підготовлених шаблонах-смайлах свій настрій на початку уроку. Прикріпити смайл на полях робочого зошита.

Номер слайду 3

Рольова гра «Дорослі&Підлітки»Завдання. Одна половина класу бере на себе роль дорослих і складає перелік вимог дорослих до підлітків. Інша грає роль підлітків і складає перелік власних вимог до дорослих. Спробуйте відчути себе в ролі дорослих

Номер слайду 4

Вправа «Пісочний годинник»Завдання. Записати свої очікування від сьогоднішнього уроку на стікерах та прикріпити до верхньої частини пісочного годинника.

Номер слайду 5

Вправа «Знаю – Хочу дізнатись - Дізналися»Завдання. Пригадати відому інформацію з виучуваної теми та записати у першу колонку таблиці.{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Знаю. Хочу дізнатись. Дізналися 

Номер слайду 6

Вправа «Знаю – Хочу дізнатись - Дізналися»Завдання. Поміркуйте, щоб ви хотіли дізнатися на уроці з озвученої теми і запишіть свої міркування у другу колонку таблиці{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Знаю. Хочу дізнатись. Дізналися 

Номер слайду 7

Дослідження фізичного та психічного розвитку підлітків. Група 1 Завдання. З допомогою підручника с.77-78 охарактеризувати фізичний та психічний розвиток дівчинки-підлітка.

Номер слайду 8

Дослідження фізичного та психічного розвитку підлітків. Група 2 Завдання. З допомогою підручника с.77-78 охарактеризувати фізичний та психічний розвиток хлопчика-підлітка.

Номер слайду 9

Практична робота. Завдання 1. Виміряти свій зріст та масу тіла. Завдання 2. Перейти за QR-кодом і вирахувати свій індекс маси тіла. Не хвилюйтеся, якщо ваші показники дещо відрізняються. адже кожен/кожна має власний біологічний календар розвитку. Його запрограмовано генетично, і цим календарем ви більше схожі на своїх батьків, ніж на  однокласників чи інших однолітків.

Номер слайду 10

Технологія «Мікрофон»Постановка проблемного питання. Поміркуйте: потреби й бажання — це одне й теж саме?

Номер слайду 11

Класифікація потреб А. Маслоу

Номер слайду 12

Руханка на прискорення "Клеп - снеп"https://youtu.be/7wy. YW2 L5 F6g?si=mgq. Qc. Cox. RUQhld. Ll

Номер слайду 13

Робота з ресурсом Learning Apps Завдання. Відсканувати QR-код та виконати завдання. Розподілити потреби. Заповнити таблицю.

Номер слайду 14

Асоціативний кущ «Мої потреби»Завдання. Записати те, що ви любите їсти, який одяг носити, як вам до вподоби відпочивати, з ким дружити й кому довіряти.

Номер слайду 15

Вправа «Знаю – Хочу дізнатись - Дізналися»Завдання. Записати отриману інформацію з виучуваної теми у третю колонку таблиці{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Знаю. Хочу дізнатись. Дізналися 

Номер слайду 16

Вправа «Пісочний годинник»Завдання. Учні звіряють реалізацію своїх очікувань. Якщо очікування збулися, то переставляють стікер в нижню частину годинника.

Номер слайду 17

Метод «Незакінчені речення»Завдання. Продовжити речення. Сьогодні я дізнався/дізналася… Тепер я зможу… Я відчув/відчула, що…Мене здивувало… Я зміг/змогла…Я спробую…Я навчився/навчилася…Було цікаво.. Я зрозумів/зрозуміла…

Номер слайду 18

Домашнє завдання. Завдання. Створити стрічку часу про ключові події свого життя. Розпитати дорослих, коли ви почали ходити, говорити, яким було ваше перше слово тощо. Пригадати моменти, коли змінювалися ваші потреби і зазначити усе на лінії часу.

pptx
Додано
18 жовтня 2023
Переглядів
566
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку