Презентація. "Харчування і здоров’я."

Про матеріал
Презентація з курсу «Здоров’я, безпека та добробут» 6 клас Тема: Харчування і здоров’я. Поживність і калорійність продуктів харчування. Особливості харчування підлітків.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Харчування і здоров’я. Поживність і калорійність продуктів харчування. Особливості харчування підлітків.

Номер слайду 2

Шестикласник Борис щодня не встигає поснідати, бо пізно прокидається. Удень у нього багато справ, і йому не до обіду. А ось повернувшись увечері додому, він такий голодний, що з’їдає одразу багато різних страв. До яких наслідків може призвести таке харчування? 

Номер слайду 3

Яким чином треба харчуватися, щоб залишатися здоровим? Потрібно обов’язково вживати овочі, фрукти, кисломолочні продукти, м’ясо, масло. При недотриманні правил здорового харчування, організму підлітка ні з чого буде будувати свої клітини і брати енергію для росту й розвитку.

Номер слайду 4

Харчування повинне відповідати потребам організму, тобто бути раціональним. Кількість поживних речовин має відповідати затратам енергії. Більше витрати енергії — більше поживних речовин. Менше витрати енергії — поживних речовин менше

Номер слайду 5

Для існування, росту й розвитку організму підлітка потрібні Білки Жири. Вуглеводи Вітаміни. Вода. Мінерали

Номер слайду 6

Із їжею підліток отримує енергію. Зазвичай енергію вимірюють у кілокалоріях. Одна кілокалорія — це кількість енергії, яка необхідна для того, щоб нагріти один кілограм води на один градус.«Кількість енергії, що надходить в організм із їжею, повинна відповідати кількості енергії, витраченої організмом». 1 г жирів — 9 ккал1 г білків — 4 ккал1 г вуглеводів — 4 ккал

Номер слайду 7

Із їжею підліток отримує енергію. Зазвичай енергію вимірюють у кілокалоріях. Одна кілокалорія — це кількість енергії, яка необхідна для того, щоб нагріти один кілограм води на один градус.«Кількість енергії, що надходить в організм із їжею, повинна відповідати кількості енергії, витраченої організмом». 1 г жирів — 9 ккал1 г білків — 4 ккал1 г вуглеводів — 4 ккал. Сидяча робота75 Стрибки зі скакалкою540 Приготування їжі80 Біг (11 км/год)485Їзда на велосипеді (15 км/год)320 Біг уверх і вниз східцями540 Танці400 Плавання (2,4 км/год)460 Футбол450 Настільний теніс205 Вид навантаження. Витрата, ккал. Вид навантаження. Витрата, ккал

Номер слайду 8

Споживання води залежить від багатьох чинників: умов зовнішнього середовища, характеру роботи людини, її віку, маси тіла, стану організму, а також кількості та виду їжі. Вода є вкрай необхідним компонентом живлення. За добу в середньому людина отримує близько двох літрів води. За 50 років життя кожен / кожна з нас випиває в середньому 40 тонн води!

pptx
Додано
18 жовтня 2023
Переглядів
1562
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку