Розвиток зв'язного мовлення "Осінь у лісі"

Про матеріал
Презентація містить урок розвитку мовлення. Мета - складання тексту - розповіді за опорними словами та малюнком. Додатковий матеріал - вірш Ліни Костенко " Про осінь"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Осінь у лісіРозв’яток зв’язного мовлення3 клас. Підготувала: вчитель початкових класів Лещенко Ірина Іванівна

Номер слайду 2

Прослухайте вірш Ліни Костенко “Красиво осінь клени вишиває”Ліна Костенко Роботу не отримала !

Номер слайду 3

Діти, подивіться, який незвичайний осінній лист з'явився на нашому уроці ! Давайте розглянемо його ближче! Та тут намальована ціла історія! Може бути це Осінь хоче нам про щось розповісти? Бажаєте дізнатися, про що ця історія?Історія листочка. Падіння листя ніби Складіть свою зачаровує… З різних осінню історію…. дерев листя опадає урізний час. Насампе-ред падає з кленів таберіз, а пізніше - з дуба. Здається,що завдяки цьому тривалість листопа-да збільшується. І мимаємо можливістьдовше насолоджувати-ся красою природи.ppt_x

Номер слайду 4

Опорні слова. Настала , теплі , дні , повітря, сонечко, жовтіють, червоніють , діти, тато, човен , собака Шарик, букети , раді.

Номер слайду 5

Осінній день у лісі

Номер слайду 6

Настала довгоочікувана осінь. Ранньої осені ще трапляються теплі дні. Повітря чисте і прозоре. Дні стають коротшими, сонечко гріє менше. Жовтіють, червоніють і опадають листя. Діти з татом вийшли човном на прогулянку. Разом з ними радіє теплим осіннім дням собака Шарик. Діти назбирають красиві букети з осіннього листя. Всі раді теплому осінньому дню!

Номер слайду 7

Дякую за роботу

pptx
Додано
28 вересня 2022
Переглядів
430
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку