Рухливі ігри. Класифікація та види рухливих ігор

Про матеріал
Колеги, це друга презентація з рухливих ігор. Тема презентації "Класифікація та види рухливих ігор". Можна використовувати в початковій школі для ознайомлення учнів. Розробити до даних презентацій коротенькі тести для перевірки знань. Особливо підходять дані презентації для вчителів, які викладають предмет фізична культура - дистанційно!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

РУХЛИВІ ІГРИКласифікація та види рухливих ігор

Номер слайду 2

Велика різноманітність рухливих ігор призвела до необхідності їх розподілу. Як вже було сказано, вони класифікуються за складністю, за ступенем рухливості т. д. У найбільш узагальненому вигляді гри можна розділити на прості і складні. 

Номер слайду 3

Прості класифікуються на сюжетні, безсюжетні, атракціони та ігри-забави.

Номер слайду 4

Сюжетні ігри відрізняються чітко виробленим сценарієм з фіксованими правилами. Вони характерні продуманими діями всіх учасників подій, відхилення від сюжету буде неможливо. Ігри такого типу популярні у всіх групах.

Номер слайду 5

Безсюжетні гри характерні відсутністю сценарію, однак вимагають від дітей уважності, швидкості і самостійності. В процесі заняття дитина повинна повторювати певний рухове дію, найчастіше представлене у вигляді змагання.

Номер слайду 6

Атракціони і ігри-забави також вимагають виконання конкретного завдання у вигляді змагання. Відмінність від безсюжетних полягає в тому, що частина дітей бере участь в грі, а інша частина є глядачами. 

Номер слайду 7

Практично всі спортивні ігри відносяться до категорії складних. Це і футбол, і баскетбол, і волейбол, і хокей.

Номер слайду 8

Рухливих ігри за ступенем рухливості. Розрізняють заняття великої, середньої і малої активності. До першої групи належать ті заняття, в яких беруть участь більшість дітей, найчастіше це біг або стрибки. До другої групи належать ігри, в яких також беруть участь всі хлопці, але завдання більш спокійні, наприклад, ходьба або передача снарядів. В іграх невеликої рухливості дії неінтенсивні і мають повільний темп.

Номер слайду 9

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

pptx
Додано
27 березня 2023
Переглядів
4274
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку