Рухливі ігри. Як засіб гармонійного розвитку особистості

Про матеріал
Колеги, це друга презентація з рухливих ігор. Тема презентації "Як засіб гармонійного розвитку особистості". Можна використовувати в початковій школі для ознайомлення учнів. Розробити до даних презентацій коротенькі тести для перевірки знань. Особливо підходять дані презентації для вчителів, які викладають предмет фізична культура - дистанційно!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

РУХЛИВІ ІГРИЯк засіб гармонійного розвитку особистості

Номер слайду 2

Рухливі ігри — це важливий засіб усебічного виховання дітей. 

Номер слайду 3

Правильно дібрані ігри сприяють гармонійному розвитку організму. Різноманітні рухи та ігрові дії ефективно впливають на діяльність серцево-судинної, ди­хальної та інших систем організму, збуджують апетит і сприяють міцному сну. 

Номер слайду 4

Рухливі ігри задовольняють потребу організму в русі, сприяють збагаченню рухового досвіду. За допомогою ігор закріплюються та вдосконалюються різноманітні вмін­ня і навички з основних рухів (ходьби, бігу, стрибків, рівноваги); розвиваються такі важливі фізичні якості, як: швидкість, сприт­ність, витривалість. 

Номер слайду 5

 Спільний інтерес, викликаний грою, об’єднує дітей у дружній колектив. 

Номер слайду 6

Рухливі ігри впливають на розумовий розвиток дітей, допомагаючи уточнити уявлення про навколишній світ, різні явища природи. Виконуючи різні ролі, імітуючи дії тварин, птахів, комах, діти на практиці з’ясовують здобуті знання про життя, способи пересування живих об’єктів. 

Номер слайду 7

За ступенем фізичного навантаження ігри бувають великої, середньої та малої рухливості.

Номер слайду 8

ПРАВИЛА РУХЛИВИХІГОРПеред грою необхідно провести розминку;Суворо виконувати всі правила рухливої гри;Уважно слухати і виконувати всі команди (сигнали)вчителя та капітана команди;

Номер слайду 9

Поважай супротивника, оскільки це супротивник тільки в грі, а після гри - це товариш;Уникати зіткнень з гравцями, поштовхів і ударів по руках і ногах гравців;При падінні необхідно згрупуватися, щоб уникнути отримання травми і якнайшвидше стати на ноги;

Номер слайду 10

БУДЬТЕЗДОРОВІ,ДІТИ!!!

pptx
Додано
27 березня 2023
Переглядів
342
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку