Самостійна робота № 1 з теми «Кінематика. Рівномірний рух» у 10 класі

Про матеріал
Подано зразки завдань самостійної роботи №1 з фізики у 10 класі по темі "Кінематика. Рівномірний рух"
Перегляд файлу

Самостійна робота .Рівномірний рух

Варіант 1.

I рівень.

1.Рухи двох тіл задано рівняннями: x1 =2–t ;

х2=-1+0.5thello_html_m730ede2.png. Графічно та аналітично визначити місце та час їх зустрічі.

2. Графіки руху двох тіл зображені на рисунку 1. Написати рівняння рухів х=х(t). З рівнянь та графіків визначити місце та час зустрічі.

II рівень.

3. Поїзд довжиною 240м. рухаючись рівномірно, пройшов міст за 2хв. Яка швидкість поїзда, якщо довжина моста 360м?

4. Від пристані А одночасно відходять пліт і катер. Катер допливає до пристані В і відразу ж повертається назад до пристані А. Яку частину шляху від А до В пропливе за цей час пліт, якщо швидкість катера відносно води в 4 рази більша швидкості течії?

III рівень.

5.Рух матеріальної точки в площині ХОУ описується рівняннями: х=6+3t; y=4t. Побудуйте траєкторію руху.

 

 

 

Варіант 2.

I рівень.

hello_html_46302a94.png1. Рухи двох тіл задано рівняннями: x1=10 ; x2=20-5t. Графічно та аналітично визначити місце та час їх зустрічі.

2. Графіки руху двох тіл зображені на рисунку 1. Написати рівняння рухів х=х(t) з рівнянь та графіків визначити місце та час зустрічі.

II рівень.

3. Скільки часу буде потрібно швидкому поїзду довжиною 150м, щоб проїхати міст довжиною 850м, якщо швидкість поїзда дорівнює 72км/год?

4. Ескалатор піднімає стоячу людину за 1хв. Якщо ескалатор стоїть, а людина йде по ньому сама, то на той же підйом витрачається 3хв. Скільки часу потрібно буде на підйом, якщо людина йтиме по рухомому ескалатору?

III рівень.

5. Рух матеріальної точки в площині ХОУ описується рівняннями: х=2t; y=4-2t. Побудуйте траєкторію руху.

 

 

 

 

 

 

Варіант 3.

I рівень.

1.Рухи двох тіл задано рівняннями: x1 =5t ; x2=150-10t

Графічно та аналітично визначити місце та час їх зустрічі.

hello_html_52ebdcc0.png2. Графіки руху двох тіл зображені на рисунку 1. Написати рівняння рухів х=х(t) з рівнянь та графіків визначити місце та час зустрічі.

II рівень.

3. Один автомобіль, рухаючись із швидкістю 12м/с протягом 10с, здійснив таке ж переміщення, як і другий за 15с. Яка швидкість другого автомобіля, якщо обидва рухались рівномірно?

4. Від пристані А до пристані В моторний човен плив 6год, а назад – 3год. Швидкість човна відносно води залишалась весь час однією і тією ж. За який час пропливає цей човен від В до А при вимкнутому двигуні?

III рівень.

5. Координати матеріальної точки, що рухається в площині ХОУ, змінюються згідно з формулами: x=-4t; y=6+2t. Запишіть рівняння траєкторії у=у(х). Знайдіть початкові координати рухомої точки та її координати через 1с після початку руху.

 

 

 

 

Варіант 4.

I рівень.

1.Рухи двох тіл задано рівняннями: x1 = - 10+6t ; x2= - 5+t

Графічно та аналітично визначити місце та час їх hello_html_3b96a5f2.pngзустрічі.

2. Графіки руху двох тіл зображені на рисунку 1. Написати рівняння рухів х=х(t) з рівнянь та графіків визначити місце та час зустрічі.

II рівень.

3. Рухаючись рівномірно прямолінійно, тіло за 10с пройшло 200см. За скільки годин це тіло, рухаючись із тією ж швидкістю й у тому ж напрямі, пройде шлях 36км?

4. З двох пунктів, відстань між якими 100м, одночасно назустріч одне одному почали рухатися два тіла. Швидкість одного з них 20м/с. Яка швидкість другого тіла, якщо вони зустрілись через 4с?

III рівень.

5. Координати матеріальної точки, що рухається в площині ХОУ, змінюються згідно з формулами: x= - 2t; y= - 4+t. Запишіть рівняння траєкторії у=у(х). Знайдіть початкові координати рухомої точки та її координати через 1с після початку руху.

 

docx
До підручника
Фізика (академічний рівень) 10 клас (Бар’яхтар В.Г., Божинова Ф.Я.)
До уроку
Розділ 1. Кінематика
Додано
18 лютого
Переглядів
145
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку