Самостійна робота "Харчування та травлення"

Про матеріал

Самостійна робота

Харчування та травлення

І варіант

Позначте одну правильну відповідь.

1. У дорослої людини в нормі загальна кількість різних видів зубів дорівнює:

А 8 різців, 4 ікла, 20 кутніх зубів Б 4 різці, 8 іклів, 20 кутніх зубів

В 10 кутніх зубів, 10 різців, 8 іклів Г 4 різці, 2 ікла, 10 кутніх зубів

2. Укажіть кінцеві продукти розщеплення білків у травному тракті:

А амінокислоти Б моносахариди В вода Г гліцерин та жирні кислоти

3. Соляна кислота входить до складу:

А слини Б жовчі В шлункового соку Г травного соку підшлункової залози

4. Гіповітаміноз — це

А відсутність вітамінів в організмі Б підвищений вміст вітамінів

Впонижений вміст вітамінів Г норма вітамінів

5. Запалення слизової оболонки шлунка — це:

А гастрит Б виразка В діарея Г панкреатит

6. За відсутності в організмі вітаміну В1 виникає:

А рахіт Б цинга В «куряча сліпота» Г «бері-бері»

7. Із запропонованих відповідей виберіть дві або більше правильних.

Перегляд файлу

Самостійна робота

Харчування та травлення

І варіант

Позначте одну правильну відповідь.

1. У дорослої людини в нормі загальна кількість різних видів зубів дорівнює:

А 8 різців, 4 ікла, 20 кутніх зубів      Б 4 різці, 8 іклів, 20 кутніх зубів 

В 10 кутніх зубів, 10 різців, 8 іклів   Г 4 різці, 2 ікла, 10 кутніх зубів

2. Укажіть кінцеві продукти розщеплення білків у травному тракті:

А амінокислоти     Б моносахариди  В вода   Г гліцерин та жирні кислоти

3. Соляна кислота входить до складу:

А слини             Б жовчі   В шлункового соку  Г травного соку підшлункової залози

4. Гіповітаміноз — це

А відсутність вітамінів в організмі   Б підвищений вміст вітамінів 

В понижений вміст вітамінів   Г норма вітамінів

5. Запалення слизової оболонки шлунка — це:

А гастрит             Б виразка    В діарея    Г панкреатит

6. За відсутності в організмі вітаміну В1 виникає:

А рахіт                    Б цинга   В «куряча сліпота»    Г «бері-бері»

7. Із запропонованих відповідей виберіть дві або більше правильних.

Характерними особливостями слини є:


1 безбарвна слизувато-клейка речовина 

2 за добу її виробляється 1–1,5 л

3 за добу її виробляється 500–700 мл

4 містить лізоцим

5 зеленувато-жовта, гіркувата на смак рідина

6 активізує дію деяких ферментів підшлункової залози

7 посилює рухову активність кишок

8 затримує гнильні процеси

9 містить травні ферменти амілазу і мальтазу

10 муцин, який входить до її складу, зволожує та обволікає їжу


8. Установіть відповідність між назвами органів травлення та цифрами на малюнку:

Pages from Ш12294У_КУ_Био 9

 

 

А шлунок

Б дванадцятипала кишка

В товстий кишечник

Г ротова порожнина


9. Установіть відповідність між органами травної системи та функціями, які вони виконують:

А

Б

В

Г

449-1 (2)

1 виконує секреторну, захисну, обмінну і синтетичну функції

2 виробляє травний сік, що містить ферменти, які сприяють розщепленню всіх поживних речовин

3 хімічна та механічна обробка їжі

4 проведення їжі з порожнини рота й глотки до шлунка

5 всмоктування поживних речовин у кров і лімфу

10. Чому при алкогольному отруєнні першою страждає печінка?

 

 

Самостійна робота

Харчування та травлення

Варіант 2

Позначте одну правильну відповідь.

1. У дорослої людини в нормі на верхній щелепі налічується:

А 8 різців, 4 ікла, 20 кутніх зубів          Б 4 різці, 8 іклів, 20 кутніх зубів

В 10 кутніх зубів, 10 різців, 8 іклів     Г 4 різці, 2 ікла, 10 кутніх зубів

2. Укажіть кінцеві продукти розщеплення жирів у травному тракті

А амінокислоти    Б моносахариди    В вода  Г гліцерин та жирні кислоти

3. Речовини, що розщеплюються під дією ферменту шлункового соку — пепсину

А жири    Б білки      В вуглеводи   Г нуклеїнові кислоти

4. Авітаміноз — це

А відсутність вітамінів в організмі    Б підвищений вміст вітамінів

В понижений вміст вітамінів   Г норма вітамінів

5. Запалення слизової оболонки підшлункової залози — це

А гастрит   Б виразка    В діарея   Г панкреатит

6. За відсутності в організмі вітаміну С виникає

А рахіт      Б цинга    В «куряча сліпота»   Г «бері-бері»

7. Із запропонованих відповідей виберіть дві або більше правильних.

Характерними особливостями жовчі є:


1 безбарвна слизувато-клейка речовина

2 за добу виробляється 1–1,5 л

3 за добу виробляється 500–700 мл

4 містить лізоцим

5 зеленкувато-жовта, гіркувата на смак рідина

6 активізує дію деяких ферментів підшлункової залози

7 посилює рухову активність кишок

8 затримує гнильні процеси

9 містить травні ферменти амілазу та мальтазу

10 муцин, який входить до її складу, зволожує та обволікає їжу


8. Установіть відповідність між назвами органів травлення та цифрами на малюнку


 

А стравохід

Б пряма кишка

В тонкий кишечник

Г глотка


9. Установіть відповідність між органами травної системи та функціями, які вони виконують:

А

Б

В

Г

 

1 Всмоктування води та формування калових мас

2 Хімічна та механічна обробка їжі

3 Остаточне розщеплення поживних речовин

4 Виробляє травний сік, що містить ферменти, які сприяють розщепленню всіх поживних речовин

5 Виконує бар’єрну функцію

10.  Чому вживання ліків через рот менш ефективне, ніж ін’єкції?

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Суриков Илья
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
18 травня 2018
Переглядів
6032
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку