Самостійна робота "Об'єм призми та циліндра" 11 клас

Про матеріал
Самостійна робота для учнів 11 класу з геометрії на тему "Об'єм призми та циліндра" складена у двох варіантах, містить 7 завдань. Завдання 1 - 5 початкового та середнього рівня, завдання 6 - достатнього і 7 високого рівня.
Перегляд файлу

Самостійна робота. Об’єм призми та циліндра     В1

  1. (1б)Обчисліть об’єм правильної чотирикутної  призми, сторона основи і висота якої дорівнюють відповідно см і 10 см.
  2. (1б)Обчисліть об’єм прямої призми, бічне ребро якої дорівнює 10см, якщо в основі призми лежить ромб зі стороною 5 см і діагоналлю 8 см.
  3. (1б)Знайдіть об’єм циліндра, в якому твірна дорівнює 4 см, а радіус основи 6 см.
  4. (1б)Знайдіть об’єм циліндра, осьовим перерізом якого є квадрат з площею 36 см2.
  5. (2б)В основі прямої призми лежить прямокутна трапеція з основами 9см і 14см і більшою бічною стороною 13см. Обчислити об’єм призми, якщо її менша діагональ дорівнює 25см.
  6. (3б)Знайдіть об’єм  правильної призми, якщо діагональ її бічної грані утворює кут α з площиною основи, ребро основи дорівнює a і призма трикутна.
  7. (3б)Циліндр перетнуто площиною, паралельною його осі, на відстані d від неї. Утворений переріз відтинає від кола основи дугу, градусна міра якої становить β. Знайдіть об’єм циліндра, якщо відрізок, який сполучає центр однієї основи з точкою кола іншої основи, утворює з площиною основи кут α.

 

 

Самостійна робота. Об’єм призми та циліндра     В2

  1. (1б)Обчисліть об’єм правильної чотирикутної  призми, сторона основи і висота якої дорівнюють відповідно см і 5 см.
  2. (1б)Обчисліть об’єм прямої призми, бічне ребро якої дорівнює 10см, якщо в основі призми лежить ромб зі стороною 5 см і діагоналлю 6 см.
  3. (1б)Знайдіть об’єм циліндра, в якому твірна дорівнює 4 см, а радіус основи 9 см.
  4. (1б)Знайдіть об’єм циліндра, осьовим перерізом якого є квадрат з площею 16 см2.
  5. (2б)У циліндрі на відстані 4см від його осі паралельно їй проведено переріз, діагональ якого дорівнює 6 см. Обчислити об’єм циліндра, якщо його радіус дорівнює 5см.
  6. (3б)Знайдіть об’єм  правильної призми, якщо діагональ її бічної грані утворює кут α з бічним ребром, висота призми дорівнює Н і призма чотирикутна.
  7. (3б)Циліндр перетнуто площиною, паралельною його осі, на відстані d від неї. Утворений переріз відтинає від кола основи дугу, градусна міра якої становить β. Знайдіть об’єм циліндра, якщо діагональ перерізу нахилена до площини основи циліндра під кутом α.

 

docx
Додано
18 січня
Переглядів
435
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку