Самостійна робота з теми "Європа та Америка в останній третині ХІХ – на початку ХХ ст."

Про матеріал
Самостійна робота у вигляді презентації "Європа та америка в останній третині ХІХ – на початку ХХ ст."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Самостійна робота з всесвітньої історії. 9 клас.Європа та америка в останній третині ХІХ – на початку ХХ ст.

Номер слайду 2

Хто зображений на фотографіях? 1. 2. 3. 4.

Номер слайду 3

Які країни показ. Які країни показані на карикатурах?1. 2. 3. 4.

Номер слайду 4

Які події зображені на картинах?1. 2. 3. 4.

Номер слайду 5

Встановіть хронологічну послідовність. А. Початок Громадянської війни в СШАБ. Об’єднання Німеччини. В. Прийняття Конституції Третьої республіки в ФранціїГ. Вбивство Олександра ІІ

Номер слайду 6

Встановіть відповідність: А. «Корупція»Б. «Монополія»В. «Суфражизм»Г. «Імпералізм»1. «Монополістична стадія розвитку капіталізму»2. «Встановлення підприємцем або групою підприємців контролю над однією або декількома галузями виробництва»3. «Рух за надання жінкам права голосу й рівності прав з чоловіками»4. «Злочини, пов’язані з прямим використання посадовцями прав і можливостей, зумовлений їх службовим становищем, із метою власного збагачення»

Номер слайду 7

Прочитайте цитату з роботи Теодо́ра Джона Качи́нського — американського математика, соціального критика, философа і терориста відомого своєю кампанією по розсиланню бомб почтою. Дайте відповіді на запитання. 1. Індустріальна Революція та її наслідки були нещастям для людства. Вона збільшила тривалість життя для тих, хто живе у "розвинених" країнах, але й вона ж дестабілізувала суспільство, зробила життя беззмістовним, підкорила зневірі, розповсюдила психологічні страждання (а в країнах Третього світу також і фізичні) та спричинила серйозні збитки живій природі. Подальший розвиток технології ще більше погіршить ситуацію. Це спричинить ще більшу зневіру людей та паплюження живої природи, це ймовірно призведе до більших соціальних потрясінь та психологічних страждань і це може призвести до збільшення фізичних страждань навіть у "розвинутих" країнах. Індустріально-технологічна система може вижити, а може і зламатися. Якщо вона збережеться, вона МОЖЕ, у кінцевому рахунку, зменшити психологічні та фізичні страждання людей можна зменшити, але для цього доведеться пройти через довгий і дуже хворобливий період реорганізації, через період істотного спрощення людей й інших живих організмів до рівня промислових продуктів та звичайних гвинтиків соціальної машини. Крім того, якщо система виживе, наслідки будуть неминучі: немає ніякого шляху перетворення чи зміни системи, щоб запобігти позбавленню людей гідності та самостійності. В чому автор вбачає негативні сторони індустріальної революції?2. До яких негативних наслідків вона може призвести в майбутньому?3. З чим ви погоджуєтесь а з чим не погоджуєтесь в даному тексті. Чому?

pptx
Додано
15 січня
Переглядів
543
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку