Самостйна робота «Складні речення з різними зв’язками між частинами» 9кл.

Про матеріал
Пропонуються 6 складних речень з різними зв"язками між частинами. Завдання: списати речення, підкреслити граматичні основи, розставити розділові знаки, накреслити схеми, вказати вид зв’язку між частинами. Можна використати як самостійну роботу, а також як тренувальну вправу.
Перегляд файлу

САМОСТІЙНА РОБОТА

«Складні речення з різними зв’язками між частинами»  9кл.

Завдання: списати речення, підкреслити граматичні основи, розставити розділові знаки, накреслити схеми, вказати вид зв’язку між частинами

1.Ластівки літають низько то вже дощ та буря близько а якщо рівний дим з димарів сподівайся гарних днів.

 

2.Набачився я у своєму житті різних див що здавалось би вже не маю дивуватись а воно зі свого міха схожого на казкову лампу Алладіна висипає ще дивовижніші хотів би не чудуватися а не виходить (Арабська народна казка).

 

3. З діда-прадіда відомо і ми маємо пам’ятати що у творчості є одне-єдине правило яке завжди правдиве попри всякий зиск чим більше змісту тим простіша форма чим змісту менше то сильніший зміст (А.Матвійчук).

 

4.А коли Петро обернувся, виходячи зі світлиці серце його мало не вискочило Леся не спускала з нього очей а в тих очах сіяла й ласка й жаль і щось ще таке що не вимовиш ніякими словами (П.Куліш).

 

5. Вишні цвітом укрились коли прийшла в садок весна верба зазеленіла біля тину а поля вкрилися килимом смарагдовим милуйся не намилуєшся.

 

6.Кожен громадянин України давно вже усвідомив тільки тоді Україна стане повноправною господинею на своїй Богом даній землі коли всі її сини й дочки будуть щоденно працювати в ім’я досягнення цієї мети.

docx
Додано
14 жовтня
Переглядів
28
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку