Сценарій - презентація колекції сучасних вінків "Квітковий вернісаж. Весна 2018"(з фото)

Про матеріал

У нашому повсякденному житті вінки стають невід'ємним аксесуаром у гардеробі дівчат. Квіти у волоссі завжди створюють особливий романтичний образ та підкреслюють жіночність. До вашої уваги сценарій – презентація колекції сучасних вінків «Квітковий вернісаж. Весна 2018», які можна виготовити в домашніх умовах і одягнути на фотосесію, вечірку, важливі заходи і просто в будні дні.

Перегляд файлу

Свято-презентація колекції сучасних вінків

« Квітковий вернісаж. Весна 2018»

Звучить тиха музика.

 

В 1  Квітка до квітки, спіле колосся,

Гілочка хмелю, барвінку лоза

Сонячний промінь лоскоче волосся,

Наче в короні голівка-краса!

 

В 2 Скільки століть цей віночок барвистий

На українських дівчатах цвіте

Віру, надію, любов нашу чисту

З піснею в серце впліта золоте.

 

В1   Українські вінки.  Які вони різні  за призначенням і технологією виготовлення... Віночок — це чарівний оберіг для молодих дівчат, який підкреслює їхню вроду і юність.

 

В2 На українській землі вінок  відомий здавна. Наші предки усвідомлювали, що «головою» вони розуміють навколишній світ і впливають на нього, тому за допомогою головних уборів і вінків прагнули захистити себе від зурочення та інших злих чар, забезпечити добробут родини.

В1 Квітів у вінку могло бути не більше дванадцяти. Кожна мала своє значення,  але найбільш вагомим завжди був барвінок. Він промовляв про безсмертя душі.

В2 Влітку віночок сплітали з різних трав і квітів, восени — із золотавого та червоного листя, взимку — із штучних квітів. Зазвичай це були  воскові квіти, які виготовляли, а потім плели з них вінки, в основному, черниці православних монастирів. Подекуди побутував звичай вплітати у вінок пташине пір’я: павиче, куряче та з хвоста селезня. Але з яких би матеріалів плели вінок, він мав був бути невисоким і охайно прилягати до голови.

В1 Не менш важливими у вінкоплетінні були стрічки. Вони повинні бути трішки довші, ніж коса дівчини, щоб захистити найцінніше дівоче багатство — волосся — від стороннього ока.

В2 Вінки і стрічки слугували символом досягнення шлюбного віку. Це були виключно дівочі елементи вбрання. Якщо деякі предмети туалету жінка мала право доношувати згодом, після заміжжя, то вінків і стрічок це не стосувалося. 

В1 Ще декілька років тому, зустрівши дівчину у  вінку, ви напевно подумали б, що вона бере участь у концерті. У  нашому повсякденному житті вінки стають невід’ємним аксесуаром у гардеробі дівчат. Квіти у волоссі завжди створюють особливий романтичний образ та підкреслюють жіночність.

( Фон пісні «Дівчина –весна»)

В2 До вашої уваги колекція сучасних вінків  «Квітковий вернісаж. Весна 2018», які можна  виготовити в домашніх умовах  і  одягнути на фотосесію, вечірку, важливі заходи і просто в будні дні. Конструкційні матеріали можна придбати в магазині, знайти в шафі для одягу і  в природі.

Модель 1   Якщо вам подобається працювати з папером, і вінок необхідно зробити дуже швидко, то ця модель саме для вас. Стилізовані волошки виготовлені з двостороннього кольорового паперу у техніці квілінг.

E:\Мои рисунки\2017-2018\100_4201.JPG

Модель 2 Соняшник у вінку – символ вірності й відданості. Декоративні соняшники виготовлені із гофрованого паперу у техніці тичкування на пластиліні.

E:\Мои рисунки\2017-2018\100_4202.JPG

 

Модель 3  Маки у вінку – символ краси і молодості, вони бережуть думки.  Кожна квітка даної  моделі – це задрапірований  по краю круг – йойошка. Серединка – клаптик флізеліну. Такі квіти можна виготовляти  як з нових матеріалів, так і тих, які вийшли з ужитку, але не втратили своєї привабливості.

                                                           E:\Мои рисунки\2017-2018\100_4217.JPG

Модель 4  Атласні  стрічки  -найбільш поширений конструкційний матеріал для виготовлення квітів. Дана модель- один з найпростіших та найшвидших способів виготовити вінок. Різнокольорові фіалки оздоблені намистинами.

E:\Мои рисунки\2017-2018\100_4212.JPG

Модель 5 У дитячій загадці « На городі молода пишні коси розпліта ,у зеленії хустинки золоті хова зернинки» згадується про кукурудзу. Зеленії хустинки до осені стають жовтими, засихають і прекрасно зберігають форму. А  потім можуть перетворитися на ось такі ніжні квіти, серединка яких оздоблена лікарськими рослинами – материнкою і цмином піщаним.

                                                                         E:\Мои рисунки\2017-2018\100_4213.JPG

Модель 6  Якщо вам подобається стиль української ведучої Катерини Осадчої, то цей вінок саме для вас. Великі яскраві жоржини з фетру відразу привертають до себе увагу. Для виготовлення такого вінка вам знадобиться чотири  листа фетру, один клейовий стержень і 5 годин вільного часу .

E:\Мои рисунки\2017-2018\100_4204.JPG

Модель 7  Цей вінок - чудове поєднання фетру з віскозою. Квіти суцільні. Серцевини – стрази. Для виразності  краї  пелюсток оброблені швом «петельний».

                                                               E:\Мои рисунки\2017-2018\100_4205.JPG

Модель 8 Легким рухом руки, як казала героїня фільму «Діамантова рука»,  штани перетворюються на….  Якщо ви вирішили зробити шорти зі старих джинсів, то не поспішайте викидати те, що від них залишиться. Дві штанини – це 5 квіток, кожна з яких складається з 12 кругів «пелюсток», складених навпіл, і з’єднаних швом «голка вперед».

E:\Мои рисунки\2017-2018\100_4206.JPG

Модель 9  Його величність фоаміран. Цей  сучасний матеріал за прекрасні характеристики і вміння приймати будь- яку форму називають « гумовим папером». Квіти з фоамірана відрізняються своєю реалістичністю і абсолютною схожістю з оригінальними рослинами.  

                                                       E:\Мои рисунки\2017-2018\100_4208.JPG

E:\Мои рисунки\2017-2018\100_4210.JPG

Модель 10  Поєднання різних конструкційних матеріалів, технік виготовлення квітів – це традиційний український вінок. Вінок – символ, вінок - надія на те, що бути справжнім українцем, знати традиції рідного народу- це модно.

E:\Мои рисунки\2017-2018\100_4200.JPG

 

Якщо бажання є у вас

вінок собі такий зробити,

то замовляйте майстер-клас

у вільний від уроків час.

 

 

 

                                  Керівник – вчитель трудового навчання Голуб Яна Іванівна

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бикова Ірина Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Пов’язані теми
Технології, Сценарії
Додано
16 березня 2018
Переглядів
1330
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку