Сценарій для відкриття табірної зміни

Про матеріал

Цей захід передбачає проведення свята на День захисту дітей, усі караоке пісень можна завантажити з Ютуба. Не вимагає тривалої підготовки для ведучих. Проходить свято весело. Діти отримують велику кількість задоволення.

Перегляд файлу

Свято сподівань і надій


Директор табору відпочинку

Добрий день вам, вихователі і діти!
Літечко нас зустрічає з любов'ю,
Дарує розваги, дарує здоров'я!
Гарне свято навідало нас.
Будемо разом радіти —
Для канікул настав час!

1-й ведучий
Шановні вихователі і діти,
Дозвольте вас оповістити,
ІЦо готувались ми завзято,
Провести тут веселе свято.

Дівчинка виконують  пісню «Чарівне дитинство»

2-й ведучий. Дитинство — найкращий та безтурботний період життя людини, який, на жаль, буває тільки раз. Тому цінуйте, юні друзі, кожну щасливу хвилину цієї безтурботної миті.

1-й ведучий. А чи не підкажеш мені, чому саме сьогодні ми так багато говоримо про найщасливіші дні нашого сьогодення?

2-й ведучий. А як же, сьогодні ж 1 червня — Міжнародний день захисту дітей!

1-й ведучий. А чому це свято міжнародне?

2-й ведучий. Сьогодні весь світ його відзначатиме.

1-й ведучий. А коли почали відзначати це свято?

2-й ведучий. Свято всіх дітей — одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про його проведення прийняла Міжнародна демократична федерація у листопаді 1949 року.
Перший день захисту дітей відзначили у 1950 році. Підтримала цю ідею Організація Об'єднаних Націй і проголосила захист прав, життя та здоров'я дітей одним із пріоритетів своєї діяльності.

1-й ведучий. А як давно в Україні почали відзначати це свято?

2-й ведучий. Свято дитинства відзначають в Україні з 1998 року.

1-й ведучий. А чи відбулися у світі ще якісь визначні події, пов'язані із проблемами захисту дітей?

2-й ведучий. Звісно, але найвизначнішим став саме 1989 рік. 20 листопада 1989 року на 44-й сесії Генеральної Асамблеї ООН була прийнята Конвенція прав дітей усього світу. 

1-й ведучий. Гадаю, що наші юні друзі, знають свої права. А якщо не знають, то ми пропонуємо більше дізнатися про них. (перегляд  та  обговорення  презентації  про  права  дитини)

2-й ведучий. Щороку на початку літа ми відзначаємо прекрасне свято радості та одвічної надії. Адже саме в дітях дорослі прагнуть бачити здійснення своїх мрій і сподівань. А тому закликають усіх сьогодні та кожного наступного дня зігрівати теплом і любов'ю кожне дитяче серце. А допоможуть у цій важливій справі гуманність та доброта.



Дівчинка  виконує пісню «Доброта».

1-й ведучий. Доброта — чарівна сила. Саме в цей день добродії та чиновники відвідують інтернати, збирають пожертви на потреби сиріт та проводять благодійні концерти. У нашій державі діти потре¬бують захисту від усього — від страшних хвороб, на лікування яких бракує грошей, від жорстоких батьків, від корупції в освіті й медицині....

2-й ведучий. За даними Академії медичних наук, лише 10 % наших дітей, які досягають повноліття, можна назвати абсолютно здоровими. Щороку збільшується кількість дітей-інвалідів — на сьогодні їх уже понад 140 тисяч. Дитяча безпритульність в Україні дуже поширена, і ніхто не може назвати напевне, скільки дітей мешкають на вулиці.

1-й ведучий. А у нашому  таборі  відпочинку діти  завжди радіють і долають всі труднощі.

2-й ведучий 
Сонечко в барвистому суцвітті
У часі й просторі летить,
Ти не один живеш у світі,
Один би ти не зміг прожить.
Якщо друг у тебе є —
Життя радісним стає.
Разом можна все зробити,
Та без друга не прожити!

І  сьогодні  подружкі  з  нашого  табору  пропонують  вашій  увазі  пісню  у їх  дружньому  виконанні  (пісня  «Веселковий  дощ»)

1-й ведучий. Мабуть, ви зрозуміли, що у нашому таборі — усі вихованці — друзі, тому ми зараз дружно виконаємо «Танок каченят».

Діти танцюють.

2-й ведучий. Пропоную утворити дружнє коло, настав час погратися у гру.

Проведення гри «Даруйте одне одному компліменти!».

Під пісню «Усмішка» діти, узявшись за руки, дарують одне одному усмішки, а дитина, на якій зупинилася пісня, дарує комплімент.

1-й ведучий. Увага! Важливе повідомлення. Якщо ти вважаєш, що хтось якимось чином порушує твої права, зателефонуй на номер довіри у своєму населеному пункті.

2-й ведучий. Номер телефону довіри можна дізнатися, звернувшись до довідкової служби свого населеного пункту. Якщо в селі, де ти мешкаєш, немає телефону довіри, тоді звернися по допомогу до поліції.  Запам'ятай, ти маєш право на захист від неправомірних дій стосовно тебе з боку будь-кого.

1-й ведучий. Шановні вихователі, учителі! Швидко промайнуло дитинство! Іноді хочеться поринути у ту щасливу мить, коли матуся похвалила за першу «п'ятірку», одержану з математики, або скуштувати найсмачніших бабусиних пиріжків із вишнею.

2-й ведучий. 
Дні дитинства — наче плин води.
Проліта дитинство, та у спадок
Зостається пісня, повна згадок,
Пам'ять зостається назавжди.
   Нехай  ця  пісня  нагадає  дорослим  про  їхнє  дитинство.  Адже  час  не  завжди  змінює  життя.  Так,  звісно,  раніше  не  було  побілок,  флешок,  роликів,  але  у  всі  часи  діти  були  і залишаються  помічниками  для  своїх  батьків.

Хлопчик виконує  пісню «Маленький  помічник»

1-й ведучий. Ми — діти, сподіваємося, що дорослі й надалі захищатимуть нас від усіляких бід дитинства, об'єднаються заради того, щоб маленькі громадяни виросли гідними людьми і неодмінно стали гордістю своєї Батьківщини.
(Дівчатка  виконують  танок «Перлина Україна»
2- й ведучий. Зичимо вам, хлопчики та дівчатка, міцного здоров'я, успіхів, радісного та змістовного відпочинку в таборі при нашій школі та під час літніх канікул.

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Балко Лідія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
doc
Додано
2 травня 2018
Переглядів
2903
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку