Сценарій до Дня Соборності України

Про матеріал
Розробка сценарію для проведення лінійки до дня Соборності України в школі для учнів 1-11 класів
Перегляд файлу

День Соборності України

Ведуча1:Велична і свята, моя ти Україно,

лише тобі карать нас і судить
Нам берегти тебе, Соборну і єдину

 І нам твою історію творить!

Ведуча2.

У глибину століть сягає історія нашого народу. Україна має багате й славне минуле. Вона виплекала Запорозьку Січ, славетну Києво-Могилянську академію. Україна виколисала велетнів сили і духу — таких, як Петро Сагайдачний, Богдан Хмельницький, Григорій Сковорода, Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка, Михайло Грушевський... Цей перелік можна продовжити й іменами наших сучасників, які примножують славу Батьківщини.

Ведуча1Двадцяте століття залишило нам у спадок вершинні події минулого, які віддаляючись, не втрачають своєї значущості та актуальності.

Ведуча2 22 січня 1919 року навіки вкарбувалося в історію українського народу як величне національне свято.

Саме в цей день проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, який увійшов в історію українського народу як свято національної єдності.

Ведуча1 Цей день є символом об’єднання України. Він стверджує нерозривний зв’язок між усіма поколіннями борців за її волю і незалежність, демонструючи перед усім світом неподільність української землі і непохитність та монолітність української нації. Адже саме в єдності дій та соборності душ ми можемо досягти величної мети – сильної й високорозвиненої, духовно багатої, вільної й демократичної, європейської України.

Ведуча2 У День Соборності головною традицією є побудова «живого ланцюга». Найперший ланцюг українці створили  21 січня 1990 року. Тоді «живий ланцюг», в якому взяли участь 450 тисяч осіб, зв'язав Івано-Франківськ, Львів і Київ. Традиція прижилася і щороку повторюється

Давайте,ми з вами утворимо ланцюг єдності та тримаючи один одного за руки створимо нерозривний,  символічний ланцюг, щоб відчути дух дружби, свободи і гордості за свою державу.

 

Ведуча1

Все, що мріялось віками,

Сповнилось, настало!

«Ще не вмерла Україна» -

Гордо зазвучало.

Ведуча2

Я горнусь до тебе Україно

Як дочка до матері,горнусь

За тебе рідна і єдина

Щодня я Богові молюсь.

Молюсь за тебе Україно

І свої сили віддаю

Щоб відродити із руїни

Наш дух і славу бойову.

Очистимо усі джерела

Дніпро-Славутич оживе

І заспіваєм: «Ще не вмерла

Вкраїна наша і не вмре!»

Звучить Гімн України

Ведуча1

Ми вірим в майбутнє твоє, Україно!
Говорять сьогодні дорослі й малі,
Бо ти в нас – найкраща, бо ти в нас єдина,
Немає такої, як ти на землі

Звучить Гімн гімназії

 

Ведуча 2.

Тож дай нам Боже зваженості і мудрості, послідовності і наполегливості у збереженні, зміцненні Незалежної України, за яку віками боровся український народ, до якої упродовж століть линули думки і помисли нашого народу.

Ведуча 1.

Плекаймо все, що працює на ідею загальнонаціональної єдності, повсякчас пам’ятаючи про незліченні жертви на вівтар незалежності, соборності, державності.

Міцного здоров’я вам, шановні колеги та гімназисти, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє рідного краю та України!

В єдності – наша сила!

Слава Україні!

 

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Сценарії
Додано
11 лютого 2022
Переглядів
350
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку