Сценарій до Дня захисника Вітчизни у 1 класі

Про матеріал

Сценарій до Дня захисника Вітчизни у 1 класі для хлопчиків ( спортивні ігри, естафети, змагання) Реквізит: повітряні кульки, гімнастичні мати, обручі, м'ячі, тенісні ракетки, квасоля, горох, насіння, тарілки, сітка волейбольна.


Перегляд файлу

 Сценарій до Дня захисника Вітчизни

 

Мета: організувати активне й змістовне дозвілля учнів, формувати ціннісне ставлення до себе та до інших людей, виховувати почуття колективізму, вміння працювати в команді, вболівати один за одного, допомагати один одному, розвивати спритність, кмітливість.

 

Оформлення: повітряні кульки, святкові плакати.
Музичне оформлення: музичні композиції про армію.
Технічні засоби: музичний центр, мікрофони, акустична система.
Реквізит: повітряні кульки, гімнастичні мати, обручі, м’ячі, тенісні ракетки, квасоля, горох, насіння, тарілки, сітка волейбольна.

Хід свята
(Звучить музика про армію, на сцену виходять ведучі)

Ведучий 14 жовтня -День Захисника Вітчизни. Цей день – день пошани всім поколінням героїчного воїнства.

Ведуча А тому що захисниками з давнини були чоловіки, то це свято, ще називають «Чоловічим днем!» і всі чоловіки та хлопці в цей день приймають привітання зі святом.

Ведучий Солдати всі сміливі і відважні
І завжди вони уважні.
Якщо перешкоди їх зустрічають
Вони легко їх долають,
А саме головне – вони дисципліну тримають.

Ведуча Нумо, хлопці, покажіться!
А ви, друзі, подивіться,
За якого вболівати
Ви прийшли на наше свято?!

Ведучий Ви прийшли сюди сьогодні,
Щоб вести запеклий бій.
Тільки, ні, не кулаками,
А в веселій, дружній грі.

Ведуча Прибули ви змагатись і перемагати.
Отож і просимо вболівальників щиро
Нам у цій грі допомогти.
Починаємо наші змагання…

Ведучий Визначати переможців у нашому змаганні буде журі у складі…

Ведуча Перший конкурс «Забави кашоварів». В центрі залу на столах знаходяться разом змішані горох, квасоля, насіння та інше. По сигналу потрібно всією командою прибігти до столів і як найшвидше розібрати на окремі тарілки все змішане (тобто:на одній тарілці тільки горох, на другій – насіння, на третій – квасоля і так далі) і всією командою потім повернутися назад.

За швидкість команда отримує 2 бали, друга 1 бал. Додатково за правильність – 2 бали. (Якщо друга команда допустила помилку)

Ведучий Слово журі. Другий конкурс «Втеча з полону». Потрібно прострибати у мішках до фішки та повернутися так само назад і передати естафету наступному гравцю. І так вся команда. За перемогу 2 бали, за поразку – 1 бал.

Ведуча Слово журі. Третій конкурс «Неслухняна кулька». Гравці команди по черзі переносять повітряну кульку на тенісній ракетці до фішки й назад. Кульку не підбивати   уперед. За перемогу – 2 бали, за поразку – 1.

Ведучий Слово журі. Четвертий конкурс «Гімнасти». Гравці обох команд сідають на одній лінії на відстані 0,5 м один від одного. За командою вони набувають положення сидячі кутом. Виграє команда, гравець якої довше протримається в цьому положенні. Або залишиться більша кількість гравців. (руки ззаду на полу, ноги в колінах не згинати). Перемога – 2 бали, поразка – 1 бал.

Ведуча Слово журі. П’ятий конкурс «Передай м’яч». Учасники сідають на підлогу в колону по одному на відстані 1 метра один від одного. За сигналом вони, прогнувшись, передають м’яч над головою в кінець колони. Останній учасник, отримавши м’яч, біжить наперед, сідає першим і знову передає так само м’яч. І так вся команда, поки капітан знову не стане першим. Перемога – 2 бали, поразка – 1 бал.

Ведучий Слово журі. Шостий конкурс «Перекинь кульку». Команди стоять по різні сторони від волейбольної сітки, на кожній стороні знаходяться рівна кількість повітряних кульок. За сигналом. Команди починають перекидати кульки через сітку на сторону суперника до наступного сигналу. Переможе команда в якої залишилася менша кількість кульок. Перемога – 2 бали, поразка – 1 бал.

Ведуча Сьомий конкурс «Перетягування канату».  За перемогу – 2 бали, поразка – 1 бал.

Ведучий Слово журі. Останній конкурс «Велика естафета». По сигналу добігти до гімнастичних матів, на матах проповзти по пластунськи, потім добігти до обручів, пролізти крізь них, добігти до гімнастичної стінки і повернутися назад. І так вся команда, хто швидше. За перемогу – 2 бали, поразка – 1 бал.

Ведуча Надаємо слово журі і послухаємо остаточні результати змагань

Ведучий Люблю тебе, Вітчизна, мила Україна,
Бо щастя жити ти мені дала,
Для мене ти одна і рідна, і єдина,
Я все зроблю, щоб ти завжди цвіла.

Ведуча Я – твій громадянин, я прагну підростати,
Тягнусь пагінчиком до світла і тепла,
Моя свята і рідна Україна-мати,
Я все зроблю, щоб ти завжди цвіла.

 

docx
Додано
13 лютого 2018
Переглядів
862
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку