Сценарій до свята "У країні Літературії"

Про матеріал
Сценарій до свята із зарубіжної літератури "У країні Літературії": цікаві та творчі завдання, наявна презентація до сценарію.
Перегляд файлу

«У країні Літературії»

Ведучий 1. Сьогодні ви присутні на дуже цікавому святі, яке називається «У країні літературії». Ви познайомитесь з відважними, допитливими, закоханими героями книг різних письменників і поетів світу. Герої всесвітньої літератури мандрують на повітряних кулях і досліджують таємниці природи, вміють дорожити друзями, вміють мріяти і любити.

Ведучий 2. Світова література надзвичайно цікавий предмет. В курсі цього предмету вивчаються різні періоди людської цивілізації, починаючи з біблійних часів, з древньої Греції і аж до сьогоднішнього дня.

Ведучий 1. На нашому святі ми мандрувати по неосяжній країні Літературії, побуваємо у королівстві Театру та дамо відповіді на запитання у царстві Питань.

Ведучий 2. Але у кожній подорожі є головні герої, противники, перешкоди, злі чаклуни і чаклунки…

Ведучий 1. А у нас будуть суперники, і перешкоди-завдання, і підступні запитання, тож сміливо можемо стверджувати, що відправляємося у справжню подорож.

Ведучий 2. Отож, представляю вашій увазі наших мандрівників -  команду «Розумники».

Девіз:  По всіх галактиках літай,

Нові знання ти здобувай!

Ведучий 1. Також подорожують із нами команда „Розумаки”

Девіз:   Не лінуйся працювати,

Якщо хоч розумним стати!

Ведучий 2. Також для хорошої подорожі необхідні дороговкази. Тому на святі присутні провідники, або просто члени журі ___________________________

_________________________________________________________________________

Ведучий 2. Отож, можемо розпочинати. Завдання для І туру «Назви казку». Команди відповідатимуть по черзі. За кожну правильну відповідь – 1 бал. Якщо відповідь неправильна – право відповідати має команда –суперниця.

(І тур)

Ведучий 1. Наступна зупинка – королівство театру. Хочу запропонувати вам переглянути уривок із п’єси «Дванадцять місяців».

(Виступ)

Ведучий 2. Другий тур нашої подорожі називається «Упізнай письменника».

Ведучий 1. Завдання команд – назвати письменника. За кожну правильну відповідь – 1 бал. Якщо команда не знає відповіді – можуть давати свій варіант суперники.

Ведучий 2. Увага на екран.

(ІІ тур)

Ведучий 2. Наступний тур нашої подорожі називається «Бюро знахідок». Під час подорожей багато речей губиться. Давайте спробуємо відгадати з яких творів загубились ці речі.

Ведучий 1. Команди відповідатимуть по черзі. За кожну правильну відповідь – 1 бал. Якщо відповідь неправильна – право відповідати має команда –суперниця.

Ведучий 2. Увага на екран.

(ІІІ тур)

Ведучий 1. І знову зупинка – королівство театру. На сцену запрошую учнів 5 класу. Вони підготували нам уривок із п’єси С.Маршак  «Дванадцять місяців».

(Виступ)

Ведучий 2.  Четвертий тур – «Казковий салат.» Із запропонованими героями скласти нову казку.

Ведучий 1. Максимальний бал за конкурс 10б.

Ведучий 2. Увага на екран.

(ІV тур)

Ведучий 1. І знову зупинка – королівство театру. На сцену запрошую учнів 8 класу. Вони підготували нам уривок із п’єси Мольєра «Міщанин - шляхтич».

(Виступ)

Ведучий 2.   А останній тур нашої гри – «Згадати все!»

Ведучий  1.   За кожну правильну відповідь – 1 бал. Якщо команда не знає відповіді – можуть давати свій варіант суперники.

Ведучий 2.    Увага на екран!!

(V тур)

Ведучий  1.     Доки судді підраховують бали, до вашої уваги уривок із п’єси І.Котляревського «Наталка Полтавка».

Ведучий  1.     От і закінчується наша подорож.

Ведучий 2.    Проте слід таки оцінити нашу мандрівку і нагородити подорожуючих. До слова запрошуємо голову журі ________________________________.

(Оцінювання, нагородження)

 

1

 

doc
Додано
15 листопада 2022
Переглядів
390
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку