Сценарій фестивалю європейських країн

Про матеріал

І ведучий. Доброго дня, шановні гості, учні, вчителі! ”Моя любов до Вітчизни не примушує мене заплющувати очі на досягнення іноземців. Навпаки, чим більш намагаюся збагатити мою країну скарбами, здобутими не з її надр ”, - так сказав Вольтер, і ми не можемо не погодитися з цією думкою. Щоб рухатися вперед, потрібно не лише любити Батьківщину, а й знати та поважати своїх сусідів. А ще – вивчати їхній досвід розбудови громадянського суспільства.

ІІ ведучий Ми живемо в унісон з Європою, мислимо по-європейськи, у нас спільні ідеали. Тепер би ще діяти як європейці: послідовно, наполегливо та виважено, впроваджувати європейські стандарти життя, творити Європу у власній державі.

І ведучий Сьогодні весь світ дивиться на нашу країну, сподіваючись, що високі стандарти духу реалізуються в конкретні справи, які піднімуть вагу та значення її у світі. Французький художник, композитор і гітарист Жан Аві, уперше відвідавши Київ 2000-го року, був приємно вражений потужною силою національної культури і багатством людських відносин українців. Так народилася живописна серія «Київ християнський», а 2014 році народилася пісня "Україна християнська", автором якої є французький митець, який вклав у пісню всі свої переживання та думки від враження подій, які відбувалися в Україні протягом останнього часу.

До вашої уваги – пісня француза Жана Аві, перекладена українською мовою, у виконанні сестер Наруцьких

II ведучий.Кожна людина з великою любов'ю і теплом згадує місце, де народилася, де минуло її дитинство, те родинне вогнище, маленьку батьківщину, де живуть мама, тато, бабуся, дідусь, сестри і брати. І якщо скласти маленькі батьківщини кожного з нас - вийде велика держава – Україна.

1.Україна – це наша земля, за територіальною ознакою вона є найбільшою в Європі країною, а за чисельністю населення – п'ятою, межує з сімома країнами, чотири з яких є членами Європейського Союзу.

1.Далекого 9 Травня 1950 року у Парижі, коли загроза третьої світової війни стала реальною для всієї Європи, Міністр закордонних справ Франції Роберт Шуман проголосив таку декларацію:

1.«Мир у світі не може бути збережений без докладання творчих зусиль . Об'єднання основних виробничих процесів та створення нової високої інституції об'єднають Францію, Німеччину та інші країни , що приєднаються, наблизить нас до перших конкретних кроків у напрямку створення ЄС, завданням якого є збереження миру».

2.Все почалося того дня. Отже, 9 травня і було вирішено святкувати як День Європи. З 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року.Тому День Європи в Україні припадає на 16 травня.

1.У 1951 році , з метою створення спільного ринку вугілля, сталі, було створено першу наднаціональну організацію.

(Звучить 9 симфонія Бетховена. На фоні музики слова)

25 березня 1957 року у Римі створено європейський економічний союз. Його утворили 6 країн : Франція, Німеччина, Італія, Бельгія, Нідерланди, Люксембург.

1.У 1973 році приєдналися Данія, Ірландія, Великобританія.

2.1981 – Греція

1.1986 р. – Іспанія, Португалія

2.1995р. – Австрія, Фінляндія, Швеція.

1.1 Травня 2004 року відбулося найбільше в історії розширення ЄС. До його складу ввійшли Кіпр, Мальта, Угорщина, Польща, Словацька Республіка, Латвія, Естонія, Литва, Чеська Республіка, Словенія.

2.1 січня 2007 року до ЄС приєдналися Болгарія, Румунія.

(Підсилюється музика. Звучить хоровий фінал 9 симфонії на текст оди Шіллера «До радості»)

1.Даний твір є гімном Європейського Союзу.

2.Країни ЄС мають спільний прапор з 12 зірками, адже 12 – це число , яке у багатьох країнах Європи є символом досконалості і єднання.

1.Європа має єдину свою валюту – євро, яка введена в обіг першого січня 2002 року. Євро замінила інші національні валюти 12 – ти країн ЄС.

2.Із запровадженням єдиної валюти стало легше подорожувати.

1.Єдина валюта забезпечує стабільність для ведення бізнесу в Європі.

2.Європейський Союз дав можливість забезпечити мир, створити стабільність в країнах Європи.

1.ЄС бере активну участь у миротворчих операціях та операціях підтримання миру.

1.ЄС – сім'я демократичних європейських країн, які зобов'язалися працювати разом заради миру та процвітання.

2.Своїми успіхами ЄС завдячує тому, як організована його робота – унікальному методові взаємодії інституцій ЄС: Європейському парламенту, Раді та Європейській комісії, які, в свою чергу , працюють за підтримки цілої агенції та інших установ.


1.Європа – континент розмаїття традицій, мов, де існують спільні цінності. І ЄС захищає їх.

1.Сподіваємось, що наша Україна теж буде прийнята членом Європейського Союзу.

Шановні друзі, ми раді вас вітати у цьому залі та пропонуємо вам пригодницьку подорож деякими країнами Європи, в якому візьмуть участь країни Євросоюзу. Шановні учасники! Сьогодні ви будете з нашою допомогою відкривати країни ЄС.

Отож, нагадаємо завдання, які стояли перед учнями 7-8 класів: представити країну, газету , національну страву, номер художньої самодіяльності та провести віртуальну екскурсію столицею обраної країни.

Тож, сьогодні ми помандруємо по карті славетної Європи.

А тепер дозвольте представити журі нашого конкурсу:

Чепурна Олена Володимирівна – вчитель англійської мови

Прищепа Людмила Олександрівна – вчитель англійської мови

Незгозінська Анна Василівна – вчитель української мови

Чайка Ольга Анатоліївна – вчитель математики

Кошова Тетяна Михайлівна – вчитель інформатики

Коли вже представлено журі ми маємо можливість не гаяти часу і ближче познайомитись з кожною країною окремо. Нагадаємо, що шляхом жеребкування було розподілено Європу таким чином:

Отже, розпочинаємо. Шановне журі. Вам представлено газети від кожного класу, але оцінювати ви їх будете впродовж конкурсу, так як деякі з них ще матимуть доповнення.

1 конкурс – «Візитка». До нас завітали гості із елегантної красуні Франції – учні 7-а класу. Зустрічаємо!

Італія – в повному розумінні країна чудес. Чудес прекрасних і самих різних, як природних так і рукотворних. Зустрічаймо італійців із 7-Б на нашій сцені!

Запрошуємо усіх до королівства Великої Британії. А подорожувати будемо з гідами 7-В класу!

Іспанія — країна таємнича, жагуча, зваблива. До вашої уваги презентація 7г класу.

Багата і прогресивна країна Німеччина. Зустрічаємо учнів 7д класу.

Душевна і затишна країна, спокійна і сонячна, з неповторною культурою і безліччю привабливих містечок - все це Болгарія! А разом з нею - учні 8а класу.

Як відомо, Греція – країна богів. Це справжня колиска мистецтва, науки, архітектури, світової літератури і міфології. «Це єдине місце на Землі, де я був по-справжньому щасливий», –сказав про Грецію Лорд Байрон. Зустрічаємо учнів 8б класу.

Польща - це країна, яка може Вас захопити своєю красою, тут також ви можете навчатися в одному з найкращих європейських університетів, до якого готуються учні 8в класу

І, нарешті, країна мрій – відома Словаччина. Щойно звідти повернулись туристи. До складу тур групи входили учні 8г класу

Тільки що ми з вами переглянули презентації 9-ти країн Європи. Кожна її частина відрізняється своєю красою та могутністю, історією та звичаями.

Тому, зараз, ми надаємо вам, наше шановне журі, час для обговорення та визначення результатів І конкурсу.

Слово для оголошення результатів надається ……..

Підійшов час для ІІ конкурсу – віртуальна відеоекскурсія столицею вашої країни. Її тривалість – не більше 3 хв. ОТЖЕ, ПОЧИНАЄМО ПОДОРОЖ.

Оголошуємо результати ІІ конкурсу!

Усі ми різні, бо ми народ!

Усі ми рівні, шукай, знаходь!

Хай буде мир на всій землі,

Країни різні, а ми одні!


Європа – наш сильний дім,

Європа – колиска усіх країн!

Шляхом єдиним, прямуй до мети,

Європа – це дім, де живем я і ти!

ІІІ конкурс – номер художньої самодіяльності. Адже співом і танцями народи славляться на всій землі! Зустрічаймо!

Результати ІІІ конкурсу

Ведучий 2: Хліб та вода – козацька їда.

Ведучий 1: Що?

Ведучий 2: Та кажу «без їжі і віл не потягне»

Ведучий 1: Та що ти верзеш?

Ведучий 2: Кажу оголошуй наступну частину фестивалю.

Ведучий 1: А-а-а, так я думаю вже всі ви здогадалися, що наш наступний конкурс Національна страва». Кожна команда отримала домашнє завдання приготувати національну страву країни та коротку презентацію страви.

Ведучий 1: Завершується наша подорож. Ми побували лише у кількох країнах, але на цьому наші мандрівки не завершуються. Подорожувати країнами Євросоюзу ми будемо і надалі.

Запрошую представників від кожної країни на сцену.

Ведучий 2: Станем знову ми у коло,

Скільки друзів – глянь навколо.

До побачення ми скажем,

Дружно жить як, всім розкажем.

Ведучий 2: Тож бажаєм всім вам щастя і добра,

Доля щоб красива в кожного була.

І нехай це свято в ХХІ вік,

Стане для всіх націй

Дружбою навік.

Для оголошення результатів конкурсу запрошуються …

Перегляд файлу

 

 

 

І  ведучий. Доброго дня, шановні гості, учні, вчителі! Моя любов до Вітчизни не примушує мене заплющувати очі на досягнення іноземців. Навпаки, чим більш намагаюся збагатити мою країну скарбами, здобутими не з її надр , - так сказав Вольтер, і ми не можемо не погодитися з цією думкою. Щоб рухатися вперед, потрібно не лише любити Батьківщину, а й  знати та поважати своїх сусідів. А ще – вивчати їхній досвід розбудови громадянського суспільства.

                                                                                                                                             ІІ ведучий Ми живемо в унісон з Європою, мислимо по-європейськи, у нас спільні ідеали. Тепер би ще діяти як європейці: послідовно, наполегливо та виважено, впроваджувати європейські стандарти життя, творити Європу у власній державі.

                                                                                                                                               І ведучий Сьогодні весь світ дивиться на нашу країну, сподіваючись, що високі стандарти духу реалізуються в конкретні справи, які піднімуть вагу та значення її у світі.  Французький художник, композитор і гітарист Жан Аві, уперше відвідавши Київ 2000-го року,  був приємно вражений потужною силою національної культури і багатством людських відносин українців. Так народилася живописна серія «Київ християнський», а 2014 році народилася пісня "Україна християнська", автором якої є французький митець, який вклав у пісню всі свої переживання та думки від враження подій,  які відбувалися в Україні протягом останнього часу.

До вашої уваги – пісня француза Жана Аві, перекладена українською мовою, у виконанні сестер Наруцьких

 

II ведучий.  Кожна людина з великою любов’ю і теплом згадує місце, де народилася, де минуло її дитинство, те родинне вогнище, маленьку батьківщину, де живуть мама, тато, бабуся, дідусь, сестри і брати. І якщо скласти маленькі батьківщини кожного з нас - вийде велика держава Україна.

 

  1. Україна це наша земля, за територіальною ознакою вона є найбільшою в Європі країною, а за чисельністю населення п’ятою, межує з сімома країнами, чотири з яких є членами Європейського Союзу.

 

  1. Далекого 9 Травня 1950 року у Парижі, коли загроза третьої світової війни стала реальною для всієї Європи, Міністр закордонних справ Франції Роберт Шуман проголосив таку декларацію:
  1. «Мир у світі не може бути збережений без докладання творчих зусиль . Об’єднання основних виробничих процесів та створення нової високої інституції об’єднають Францію, Німеччину та інші країни , що приєднаються, наблизить нас до перших конкретних кроків у напрямку створення ЄС, завданням якого є збереження миру».

 

 

 

 

 

  1. Все почалося того дня. Отже, 9 травня і було вирішено святкувати як День Європи. З 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року. Тому День Європи в Україні припадає на 16 травня.
  1. У 1951 році , з метою створення спільного ринку вугілля, сталі, було створено першу наднаціональну організацію.

(Звучить 9 симфонія Бетховена. На фоні музики слова)

 

 

25 березня 1957 року у Римі створено європейський економічний союз. Його утворили 6 країн : Франція, Німеччина, Італія, Бельгія, Нідерланди, Люксембург.

  1. У 1973 році приєдналися Данія, Ірландія, Великобританія.
  2. 1981 Греція
  1. 1986 р. – Іспанія, Португалія
  2. 1995р. Австрія, Фінляндія, Швеція.
  1. 1 Травня 2004 року відбулося найбільше в історії розширення ЄС. До його складу ввійшли Кіпр, Мальта, Угорщина, Польща, Словацька Республіка, Латвія, Естонія, Литва, Чеська Республіка, Словенія.
  2. 1 січня 2007 року до ЄС приєдналися  Болгарія, Румунія.

 

(Підсилюється музика. Звучить хоровий фінал 9 симфонії на текст оди Шіллера  «До радості»)

 

  1.                Даний твір є гімном Європейського Союзу.
  2. Країни ЄС мають спільний прапор з 12 зірками, адже 12 це число , яке у багатьох країнах Європи є символом досконалості і єднання.
  1. Європа має єдину свою валюту євро, яка введена в обіг першого січня 2002 року. Євро замінила інші національні валюти 12 – ти країн ЄС.
  2. Із запровадженням єдиної валюти стало легше подорожувати.
  1. Єдина валюта забезпечує стабільність для ведення бізнесу в Європі.
  2. Європейський Союз дав можливість забезпечити мир, створити стабільність в країнах Європи.
  1. ЄС бере активну участь у миротворчих операціях та операціях підтримання миру.
  1. ЄС сім’я демократичних європейських країн, які зобов’язалися працювати разом заради миру та процвітання.
  2. Своїми успіхами ЄС завдячує тому, як організована його робота унікальному методові взаємодії інституцій ЄС: Європейському парламенту, Раді та Європейській комісії, які, в свою чергу , працюють за підтримки цілої агенції та інших установ.

 

  1. Європа континент розмаїття традицій, мов, де існують спільні цінності. І ЄС захищає їх.
  1. Сподіваємось, що наша Україна теж буде прийнята членом Європейського Союзу.

 

Шановні друзі, ми раді вас вітати у цьому залі та пропонуємо вам  пригодницьку подорож деякими країнами Європи, в якому візьмуть участь країни Євросоюзу. Шановні учасники! Сьогодні ви будете з нашою допомогою відкривати країни ЄС.

 

Отож, нагадаємо завдання, які стояли перед учнями 7-8 класів: представити країну, газету , національну страву, номер художньої самодіяльності та провести віртуальну екскурсію столицею обраної країни.

Тож, сьогодні ми помандруємо по карті славетної Європи.

 

А тепер дозвольте представити журі нашого конкурсу:

 

Чепурна Олена Володимирівна – вчитель англійської мови

Прищепа Людмила Олександрівна – вчитель англійської мови

Незгозінська Анна Василівна – вчитель української мови

Чайка Ольга Анатоліївна – вчитель математики

Кошова Тетяна Михайлівна – вчитель інформатики

 

 

Коли вже представлено журі ми маємо можливість не гаяти часу і ближче познайомитись з кожною країною окремо. Нагадаємо, що шляхом жеребкування було розподілено Європу таким чином:

 

Отже, розпочинаємо. Шановне журі. Вам представлено газети від кожного класу, але оцінювати ви їх будете впродовж конкурсу, так як деякі з них ще матимуть доповнення.

1 конкурс – «Візитка». До нас завітали гості із елегантної красуні Франції – учні 7-а класу. Зустрічаємо!

 

Італія – в повному розумінні країна чудес. Чудес прекрасних і самих різних, як природних так і рукотворних. Зустрічаймо італійців із 7-Б на нашій сцені!

 Запрошуємо усіх до королівства Великої Британії. А подорожувати будемо з гідами 7-В класу!

 

 Іспанія — країна таємнича, жагуча, зваблива. До вашої уваги презентація 7г  класу.

 

Багата і прогресивна країна Німеччина. Зустрічаємо учнів    класу.

 

Душевна і затишна країна, спокійна і сонячна, з неповторною культурою і безліччю привабливих містечок - все це Болгарія! А разом з нею -  учні    класу.

 

Як відомо, Греція – країна богів. Це справжня колиска мистецтва, науки, архітектури, світової літератури і міфології. «Це єдине місце на Землі, де я був по-справжньому щасливий», –сказав про Грецію Лорд Байрон. Зустрічаємо учнів  класу.

 

Польща - це країна, яка може Вас захопити своєю красою,  тут також ви можете навчатися в одному з найкращих європейських університетів, до якого готуються учні  класу

 

І, нарешті, країна мрій – відома Словаччина. Щойно звідти повернулись туристи. До складу тур групи входили учні 8г  класу

 

Тільки що ми з вами переглянули презентації 9-ти країн Європи. Кожна її частина відрізняється своєю красою та могутністю, історією та звичаями.

 

Тому, зараз, ми надаємо вам, наше шановне журі, час для обговорення та визначення результатів І  конкурсу.

 

 

 Слово для оголошення результатів  надається ……..

 

Підійшов час для ІІ конкурсу – віртуальна відеоекскурсія столицею вашої країни.  Її тривалість – не більше 3 хв.  ОТЖЕ, ПОЧИНАЄМО ПОДОРОЖ.

 

Оголошуємо результати ІІ конкурсу!

 

Усі ми різні, бо ми народ!

Усі ми рівні, шукай, знаходь!

Хай буде мир на всій землі,

Країни різні, а ми одні!


Європа – наш сильний дім,

Європа – колиска усіх країн!

Шляхом єдиним, прямуй до мети,

Європа – це дім, де живем я і ти!

 

ІІІ конкурс – номер художньої самодіяльності. Адже співом і танцями народи славляться на всій землі! Зустрічаймо!

 

Результати ІІІ конкурсу

Ведучий 2: Хліб та вода – козацька їда.

Ведучий 1: Що?

Ведучий 2: Та кажу «без їжі і віл не потягне»

Ведучий 1: Та що ти верзеш?

Ведучий 2: Кажу оголошуй наступну частину фестивалю.

Ведучий 1: А-а-а, так я думаю вже всі ви здогадалися, що наш наступний конкурс Національна страва». Кожна команда отримала домашнє завдання приготувати національну страву країни та коротку презентацію страви.

Ведучий 1: Завершується наша подорож. Ми побували лише у кількох країнах, але на цьому наші мандрівки не завершуються. Подорожувати країнами Євросоюзу ми будемо і надалі.

        Запрошую представників від кожної країни на сцену.

 

          Ведучий 2:                   Станем знову ми у коло,

        Скільки друзів – глянь навколо.

До побачення ми скажем,

Дружно жить як, всім розкажем.

 

Ведучий 2: Тож бажаєм всім вам щастя і добра,

                    Доля щоб красива в кожного була.

                    І нехай це свято в ХХІ вік,

                    Стане для всіх націй

                    Дружбою навік.

 

Для оголошення результатів конкурсу запрошуються …

doc
Додано
17 жовтня 2018
Переглядів
2160
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку