Сценарій концерту в класі фортепіано "З родини йде життя людини"

Про матеріал

Мета: виховання у дітей поваги і любові до найдорожчих людей – батьків. Поглиблення розуміння питань родини, сім’ї. Долучати дітей до концертної діяльності, пробуджувати в них радість від виступу на сцені.

Перегляд файлу

Новоукраїнська дитяча музична школа

Сценарій концерту в класі фортепіано

 «З родини йде життя людини»

Вед. Сім’я, родина, рід – які слова святі.

         Вони потрібні кожному в житті.

         Якщо зміцніє хоч одна родина-

         Міцніша стане наша Україна.

 

Лукашевська Анна

Музика та слова З. Красуляк «Україночка»

 

Вед. «З родини йде життя людини» – говорить народна мудрість. І це справді так. Як із струмочка починається ріка, так і життя починається з родини. Виховання у сім’ї є першоосновою розвитку дитини. Духовний вплив батьківського дому на її формування створюється завдяки щирій материнській ніжності, небагатослівній любові батька, домашньому теплу, затишку, захисту і сімейній злагоді.

 

Вед.  Наша дорога у життя, у великий світ починається з домівки, з материнського серця, від батьківського порогу. Через усе життя ми несемо в душі першу стежину дитинства, яка озивається в нашій пам’яті дзвоном чистих криниць, теплими та студеними росами, скрипом хвіртки, хатнім порогом, річкою, ставком, городом, обсадженими вербами.

Вед. Усі стежки-дороги, пройдені у житті, перетинаються з першою стежиною. А на ній – одвічний голос материнської душі і батьківського серця. З надією і сподіваннями мати завжди  вчила жити по-божому, дарувала своїй дитині в дорогу вишиті рушник та сорочку-вишиванку, як обереги, як свою материнську любов, що збереже і захистить своїх дітей у далеких дорогах життя.

Щербатюк Марина М. Глінка «Вальс»

Вед.   Сім’я, родина, батьківщина – це єдині поняття. Людина до глибокої старості пов’язана з тією сім’єю, з якої вона вийшла, і все життя пов’язана із землею, де вона народилася і зросла. Куди б не закинула її доля, вона завжди подумки із своїм корінням.

 

Вед. Для кожної дитини її мама найкраща, найдорожча, найближча. У народі здавна говорили: «Нема цвіту кращого від маківочки, нема роду милішого від матіночки».  Бо вона – МАТИ, душа сім’ї, берегиня домашнього вогнища, тепла і затишку. Рідну матір згадують у молитвах. Мати-берегиня стоїть біля витоків нового життя, вона плекає це життя і зміцнює. У цьому її Боже призначення і найголовніша сутність на землі.

Фортепіанний дует у складі Ніколаєнко Анни та ворони Аліни

Л. Гоббартс «Трамвай»

Вед.  Батько – господар дому, він є прикладом у всьому для дітей. Про це говорять народні прислів’я, приказки: «Яке дерево – такі в нього і квіточки, які батьки – такі їхні діточки», «Який дуб – такий тин, який батько – такий син». 

Вед.   Від слова «батько» пішли поняття Батьківщина – країна, де ти народився і є її громадянином. Батько, мати, діти – це сім’я, родина. Сестри і брати, бабусі і дідусі, мамині і татові – це рідня родини. Родина до родини – це народ. Як струмочки зливаються в одну річку, так і родини зливаються в могутній народ.

Вед. Мати й батько-найрідніші, найближчі кожному з нас люди. Вони нам дарують життя. Вони вчать нас правил життя між людей, оживляють наш розум, вкладають у наші вуста добрі слова. І перше слово, що вимовляє дитина – це слово «мама».

Вед. Слід згадати та віддати шану, як у народі кажуть, голові сім’ї – батькові. Справді, батько – господар у домі. Роль батька в сім’ї неоціненна. Він суворий і вимогливий. Його любов до дітей стримана і врівноважена. Любі татусі, вас сьогодні вітають ваші вдячні діти!

 

Вед. Наша родина – це не тільки мама й тато. Що то за родина, в якій немає старійшин роду, тобто бабусь і дідусів! Бабуся – берегиня роду, невгамовна трудівниця, її руки не знають спочину ніде і ніколи.

Вед. Батькова хата, мамина пісня, дідусева казка, бабусина вишиванка, батькова криниця – усе це родовідна пам’ять, символи України, наші обереги.

Вед. Ми всі – український народ, який складається з родин – малих і великих, дружних і працьовитих. Родина – це не тільки рідні, родичі. Це і дружний клас, і наша школа, і весь народ український. Родина до родини – народ. А щоб нашому українському роду не було переводу, потрібно берегти його, шанувати. Сьогоднішнє свято – це освідчення в любові до своєї сім’ї, бажання зробити для неї щось приємне.

Травкіна Маряна    Т. Назарова «Ой, чорна я си, чорна»

Вед. Щиро дякуємо всім за те, що завітали до нас на свято. І хочемо побажати всім – дорослим і дітям – завжди пам’ятати про тих, хто дав нам життя. Тож бережіть батьків, будьте їхньою опорою та надією! Бажаємо вам усім любові від батьків, поваги від дітей, а щастя і здоров’я від Бога.

docx
Пов’язані теми
Музичне мистецтво, Сценарії
Додано
31 серпня 2020
Переглядів
1315
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку