Сценарій конкурсу краси у школі "Перлина Лисянщини"

Про матеріал
Сценарій конкурсу краси у школі для учнів 7-11 класів. Позакласний масовий захід. Захід складається з конкурсів (потрібна заздалегідь підготовка), які оцінюють члени журі. Є головна номінація "Міс Перлина ..." та похідні номінації.
Перегляд файлу

ПЕРЛИНА ЛИСЯНЩИНИ 2020

 

Голос за сценою – Пані та панове ! Ведучі нашого свята ! Зустрічаймо їх оплесками.

(Звучить музика. На сцену виходять Ведучий І та Ведучий ІІ).

 

ВЕД. 1 Доброго вечора, пані та панове!

ВЕД. 2 Вас вітає конкурс краси і грації  ПЕРЛИНА ЛИСЯНЩИНИ 2020

ВЕД. 1 А також його неперевершені ведучі ...

ВЕД. 2 Ти - вся любов. Ти - чистота,

Довірливість благословенна.

Твоя краса мені свята,

Твоя любов мені священна.

ВЕД. 1 Трояндо неба і землі,

В тобі всі їхні барви грають,

У мене сльози розцвітають,

Цвітуть думками на чолі.

ВЕД. 2 Не випадково, сьогоднішню зустріч ми розпочали лірикою, яка оспівує чарівність прекрасної половини людства.

ВЕД. 2 У конкурсно – розважальній програмі «ПЕРЛИНА ЛИСЯНЩИНИ 2020», в якій беруть участь найвродливіші дівчата нашої школи.

ВЕД. 1 Сьогодні у нас ____ неймовірних  красунь. А до речі, кажуть, що наші дівчата – найкрасивіші  в світі  (до глядачів). Це правда?

ВЕД. 2 Ну звичайно! Хіба ти сумніваєшся?

ВЕД. 1. Одне можемо сказати з упевненістю – всі учасниці конкурсу, без винятку, гідні цього звання!

ВЕД. 2 Сьогодні на наших учасниць чекають нелегкі випробування, тому, коли вони з’являться на цій сцені – давайте підбадьоримо їх оплесками!

ВЕД. 1. Саме сьогодні ми повинні визначити, хто з чарівних учасниць завоює  цей почесний титул і кому одягнемо корону Королеви краси. Зустрічайте — учасниці конкурсу.

Вихід учасниць.

В-й. Вітайте учасницю під першим номером – ученицю_____________________________________________________

«      любить ходити під дощем без парасольки. Мріє читати думки чоловіків і зустріти хлопця, який би розумів не тільки її слова, але й мовчання». До її планів на майбутнє входить робота у Німеччині, відпочинок в Італії, вілла в  Греції.

В. Вітайте учасницю під другим номером ученицю _____________________________________________________________

обожнює читати класичні твори. Цінує в людях відвертість, щирість, чесність. Любить екстрим та швидкість. Мріє побачити сім чудес світу. Натура романтична. Любить дивитися на зіркове небо в теплу літню ніч, на захід сонця, на сплески морських хвиль.

В-й. Вітайте учасницю під третім номером ученицю _____________________________________________________________

людина комунікабельна. Любить проводити час із друзями на вечірках. Їй подобається враження від першого снігу, аромат ранньої весни та літній дощ. Головний її мінус – не пунктуальність та забудькуватість. Мріє поїхати на відпочинок до Венеції.

В. Вітайте учасницю під четвертим номером – ученицю ______________________________________________________________

Ця красуня, мов вітер, швидка, стрімка, рвучка, як гірська ріка. «              – людина настрою, дуже гарно готує, але тільки тоді, коли захоче.

В-й. Вітайте учасницю під п’ятим номером – ученицю ______________________________________________________________

Ця дівчина має надзвичайно романтичну натуру, але крім того вона дуже цілеспрямована та амбіціозна. Вона не тільки любить мріяти, а й втілює свої мрії у життя. Її головною метою є віднайдення себе. Вона не шукає сенсу життя, а просто живе сьогоднішнім днем. Планує в майбутньому здійснити подорож на Гаваї, але так як для неї пріоритетом є сім’я, хоче відпочити разом з нею.

 

В. Вітайте учасницю під шостим номером – ученицю ______________________________________________________________

відкрита для спілкування з друзями, вважає, що для того, щоб чогось досягти, потрібно вперто йти вперед, не зупиняючись на півдорозі. Не хоче прожити життя у спробах бути кимось, ким вона не є. Вередлива, і здаватися милою не хоче»

 

ВЕД. 1 Настав час представити журі нашого конкурсу – справжніх експертів і цінителів прекрасного! (представляють по черзі членів журі)

  1. _____________________________________________________
  2. _____________________________________________________
  3. _____________________________________________________
  4. _____________________________________________________
  5. _____________________________________________________
  6. _____________________________________________________

ВЕД. 2 Ну що ж, тепер ми знаємо, хто ж із дівчат буде змагатися за корону «Перлина Лисянщини 2020».

ВЕД. 1 Любі дівчата! Ми бажаємо вам удачі!

ВЕД. 2 Що ж, давайте знайомитись. Мене звати _____________, я  дуже радий з того, що саме мені випала участь бути ведучим цього шоу. Я навчаюсь у _____ класі, люблю_________, мені подобається ___________, я мрію______________.

ВЕД. 1____________ , постривай,  ми зібрались послухати учасниць,  а не тебе.

ВЕД. 2 От уже і поговорити не дасиш)))).

ВЕД.1 Нічого страшного. Наговоришся ввечері. Зараз кожна з дівчат повинна представитися. Вони повинні розказати нам, хто вони за знаком зодіаку, чим люблять займатися, що цінують в друзях.

ВЕД. 2 Свої думки про ідеального хлопця, можливо я з легкістю підхожу на його роль.

ВЕД. 1 Напевне, шанувальники дівочої вроди не можуть дочекатися тієї хвилини, коли можна буде ближче познайомитися з кожною учасницею. Отже, розпочинаємо перший етап конкурсу – «Привіт, це я!»

 

ВЕД. 2 Нагадуємо, що при оцінюванні журі буде звертати увагу на регламент часу, цікавість та змістовність виступів, творчі здібності конкурсанток, а також зовнішній вигляд учасниці. Максимальна оцінка 5 балів за кожен конкурс, підбиття підсумків – шляхом додавання балів.

Отож, запрошуємо учасницю під номером 1

(учасниці по черзі розповідають про себе).

 

Конкурс «Я українка! І я цим горжуся!»

 

ВЕД. 1 Дівчата непогано впорались з першим завданням нашої програми. Але це, лишень, початок. Хочу тобі поставити питання,__________. Що ж таке краса?

ВЕД. 1 Ну, краса... в загальному, це гарна зовнішність людини, досконалі і витончені форми її тіла, гарний одяг, який підкреслює гармонію дивовижного витвору природи і витвору рук людських, вміння себе подати, талант, розум... особливо розум.

ВЕД. 1 Жінка володіє  світом, щоразу перевтілюючись , стукаючи у безліч дверей. Вона спокійна, терпелива і багато чого досягає у своєму житті.

 

ВЕД. 2 Про красу української дівчини відомо всьому світу.

ВЕД. 1 Реалістичний образ української красуні вперше з’являється в п’єсі Івана Котляревського «Наталка Полтавка».  Перед нами виникає образ українки, яка причаровує своєю глибокою душевною красою. « Золото, а не дівка!»

ВЕД. 2 Мамина пісня, батькова хата, дідусева казка, бабусина вишиванка, прозора криниця, з якої пив воду мандрівник, -  це все наша історія. В ній – корінь українського народу. І де б ми не були, скрізь відчуваємо поклик рідної України, чуємо рідну мову, пісню, бачимо вишиту сорочку, стрічку, вплетену в дівочу косу.

ВЕД. 1 А як ти думаєш, чи присутні такі риси  краси у наших дівчат – учасниць?

ВЕД. 2 Звичайно, хто б сумнівався!... Але зараз ми маємо можливість в цьому переконатися, оскільки оголошуємо про наступний етап конкурсу  – вихід у вишиванках.

ВЕД. 1 Тому наступний конкурс ми назвали «Я українка! І я цим горжуся!»

Його оригінальність полягає в тому, що кожна учасниця зобразила своє бачення українського національного вбрання з елементами сучасності.

 

(Конкурсантки виходять на сцену в українських костюмах)

 

Конкурс „Господиня”. 

 

ВЕД. 2 Послухай, а ти знаєш, як з’явилася жінка на світ?

ВЕД. 1 Звичайно. Бог наслав на чоловіка сон, і коли той міцно спав, з ребра Адама зробив Єву.

ВЕД. 2 А мені відома цілком інша версія. Ось прослухай. Після того як до Бога звернувся чоловік і поскаржився на свою нудьгу, Бог замислився, з чого ж зробити жінку, якщо весь людський матеріал пішов на чоловіка. І тому став створювати жінку з кількох яскравих променів сонця, всіх чарівних фарб зорі, задумливого смутку, краси лебедя, грайливості кошеняти, граційності газелі, притягальної сили магніту.

ВЕД. 1 Все змішав і додав: в’їдливості мухи, впертості осла, зажерливості акули, ревнощів тигриці, мстивості пантери, кровожерливості п’явки, дурману опіуму та невблаганності стихії.

ВЕД. 2 Цю жінку Бог вручив чоловікові зі словами: "Бери її такою, якою вона вийшла, і не намагайся її переробити. Зазнавай щастя з нею впродовж життя та терпи муки від неї до самої смерті ”.

ВЕД. 1 Ця легенда - жарт, але у ній є й доля істини, адже жінка – це одвічний біль і одвічна втіха. Вона може перетворити життя і на рай, і на пекло. А ще вона може з нічого зробити скандал і зварити обід.

ВЕД. 2 Бо кожна жінка по своїй суті – справжня господиня. Тому ми і пропонуємо до вашої уваги наступний конкурс «Господиня».

ВЕД. 1 Суть цього конкурсу полягає у тому, що конкурсантки отримали завдання приготувати вдома страву та довести журі, що її страва є найкращою. Просимо дівчат продемонструвати свої кулінарні вміння та навички.

ВЕД. 2 Отож, запрошуємо учасницю під номером 1

Конкурс «Господарочка на кухні»

(Завдання для кожної учасниці)

  • Що треба додати, якщо при готуванні будь-якої каші ви ненароком її пересолили? (картопля)
  • Чим натирають яйця для того, щоб вони довше зберігалися в холодильнику? (олія)
  • Що треба додати в воду, якщо хочеш зварити яйце, яке тріснуло? (сіль)
  • Що кладуть в банки і коробки де зберігаються крупи, для того, щоб в них не заводились черв’яки? (часник)
  • Щоб при запіканні куриці у вас вийшла рум’яна корочка чим треба змазати курицю за 15 хв. до готовності? (медом)
  • Що додають в каструлю, в якій варяться макарони, щоб вони не злипалися? (олію)
  • Що додають до фаршу, щоб з нього краще формувати і зліплювати котлети (картоплю)
  • Щоб шкуринка картоплини не лопнула, коли варите картоплю в мундирах (тобто не очищену), що треба додавати до води (оцет)

 

Конкурс «Фантазер»

 

ВЕД. 1 Отже, наступний конкурс нашого шоу – «Фантазер».

ВЕД. 2 Дівчатам буде поставлено ряд питань, на які вони повинні дати повну, вичерпну, змістовну та оригінальну відповідь або пояснити значення прислів’їв та приказок. Ну, що ж,  дівчата щасти вам.

 (виходить до дівчат з кошиком і питаннями)

Конкурс «Фантазер»

 

  1. Якби ти спіймала золоту рибку і вона б запропонувала тобі виконати твої бажання, щоб ти попросила в неї ?
  2. Якби ти мала чарівну паличку, як у доброї феї з казки про Попелюшку, то до чого б ти доторкнулася, щоб змінити світ у першу чергу ?
  3. Чи змогли б жінки взяти владу у свої руки і керувати світом ? Чому ти так вважаєш ?
  4. Якби ти зірвала джек-пот  Супер лото і одержала б  силу-силенну грошей, на що б ти їх витратила ?
  5. Якби ти зустрілась з інопланетянами і вони попросили тебе  одним словом охарактеризувати землян, на яку б рису землян ти вказал б в першу чергу ?
  6. Яка риса жінки, на твій погляд, є головною для неї ? Чи  інакше : яка риса робить “просто жінку” “справжньою” жінкою ?
  7. У сучасному житті перш за все для жінки найважливіше мати …
  8. На твій погляд, сучасна жінка, хто вона ?
  9. «Краса врятує світ»… Чи підтримує ти цю думку?
  10. Не шукай красоти, а шукай доброти.
  11. На красуню дивитись любо, а з розумною жити добре.
  12. Три речі скоро минають: луна, веселка і дівоча краса.
  13. Не поможуть і чари, як хто кому не до пари
  14. Річ краще нова, а дружба – стара
  15. Дерево цінують за плодами, а людину - за справами.

 

Конкурс «Дефіле. Молодіжний подіум 2020».

 

ВЕД. 1 Ми безмежно раді, що наші дівчата не тільки вродливі, але і розумні, і винахідливі, і дотепні, і оригінальні, тобто, справжні красуні, або як прийнято називати у цілому світі, – справжні леді.

ВЕД. 2 Заради жінки вели війни, чоловіки заради неї витрачають свої сили, багатство , а вона дивиться на все , загадково посміхаючись, як Джоконда , і ще ніхто не розгадав цієї загадкової посмішки, як і не відкрив таємниці жіночого серця .

 

ВЕД. 1 Вона – першооснова сяйливої ніжності. Вона – першооснова краси незрівнянної. Вона – предмет нашого довічного захоплення.

 

ВЕД. 2 Ще раз вітайте наших найвродливіших, найпривабливіших, найсміливіших дівчат у сукнях. Отож ми підійшли до конкурсу – «Молодіжний подіум – 2020».

 

Конкурс «Фото напам’ять».

ВЕД. 1 У сиву давнину траплялися різні дива. Наприклад, скульптор Пігмаліон створив з мармуру чарівну дівчину  - Галатею. Її врода  і його любов сотворили  чудо – дівчина ожила. Наші нинішні «галатеї», за допомогою своїх творчих здібностей та фототехніки, зараз спробують зачарувати  публіку та журі.

 

ВЕД. 2 Тому наш наступний конкурс «Фото напам’ять». Наші дівчата підготували портфоліо, куди помістили найкращі свої фото. Запрошуємо конкурсанток продемонструвати своє фото.

ВЕД. 1 Отже, поки наші учасниці готуються до останнього конкурсного завдання, а журі оцінює портфоліо, зверніть увагу на ті бюлетені для голосування, які ви отримали біля входу до залу. У кожному бюлетені ви знайдете список імен учасниць конкурсу. Навпроти кожного імені – порожня клітинка. Отже зараз ми попросимо вас зробити свій вибір, поставити відповідну позначку в одній із клітинок.

ВЕД. 2 Людей, у яких немає взагалі ніяких талантів, не буває. Кожен може в чомусь досягти успіху.

ВЕД. 1 Головне - вчасно встати на свою стежку і не витрачати час і сили на те, до чого душа не лежить, оскільки так можна  розчаруватися в собі і розчарувати оточуючих, які покладають на тебе великі надії.

ВЕД. 2 Сьомим останнім конкурсом нашої програми буде – «Мій талант». За умовами цього конкурсу кожна конкурсантка повинна продемонструвати різні сторони свого таланту.

ВЕД. 1 Підтримайте першу учасницю!

ВЕД. 2 А чим потішить нас учасниця під №...?

ВЕД. 1 Учасниця №.... Вітайте!

ВЕД. 2 Зустрічайте нашу ... конкурсантку!

ВЕД. 1 Який сюрприз підготувала нам красуня №...?

ВЕД. 2 Учасниця під щасливим №... Підтримайте!

ВЕД. 1 Запрошуємо на сцену конкурсантку під №...!

ВЕД. 2 І нарешті, учасниця під №.... Зустрічайте!

ВЕД. 1 Дякуємо всім дівчатам. Дякуємо залу за підтримку. І звертаємось до нашого журі: „Шановні судді, приступайте до оцінювання”.

А поки вельмишановне журі в роздумах, кому ж дістанеться титул «Перлина Лисянщини 2020», для вас художній номер.

ВЕД. 1 Жінка – першооснова сяйливої ніжності. Вона – першооснова краси незрівнянної. Вона – предмет нашого довічного захоплення.

 

ВЕД. 2 Ще раз вітайте наших найвродливіших, найпривабливіших, найсміливіших дівчат.

Вихід учасниць

 

ВЕД. 1 Шановні пані та панове! Конкурс «Перлина Лисянщини 2020» підходить до свого логічного завершення, а це означає, що вердикт журі готовий, і ось уже через декілька хвилин стане відоме ім’я переможниці! Ще раз бурхливими оплесками запрошуємо наших красунь на сцену!

ВЕД. 2 Для оголошення результатів нашого конкурсу краси і грації «Перлина Лисянщини 2020» та нагородження переможців запрошуємо голову журі ___________________________.

Звучать фанфари, виходить голова журі

Виступ переможниці

В І. Що ж, на жаль, навіть найчудовіший вечір добігає кінця і від його закінчення нас відділяють тільки декілька хвилин. То ж давайте ж іще раз привітаємо наших учасниць бурхливими оплесками!

В ІІ. Шановні наші красуні! Ми вітаємо вас всіх. Нехай щастить вам у житті, чистих рос вам, мудрої думки, краси і нев’янучої вроди. Будьте завжди впевнені у собі і знайте, що кожна з вас – найкраща.

В І. А МИ, чоловіки, ДАВАЙТЕ СПРОБУЄМО ДИВИТИСЯ на світ очима наших дівчат, любити і поважати їх, створювати їм всі умови для розквіту їхньої краси і інтелекту. Адже від того як ставимося ми до жінки, матері, подруги, коханої і визначається культура цілої нації, а зрештою – культура нашої держави.

(на фоні музики)

В ІІ. До побачення!

В І. До нових зустрічей!

 

docx
Додано
1 лютого 2021
Переглядів
248
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку