Сценарій конкурсу "Учитель року"

Про матеріал
Сценарій може бути використано для проведення традиційного свята талановитих освітян, які демонструють високий рівень професійної підготовки та педагогічної майстерності у конкурсі «Учитель року».
Перегляд файлу

СЦЕНАРІЙ

«Учитель року_____» в номінації  «________»

Ведуча:

Там, де в кожнім слові рух і мрія,

Де жадання, прагнення у даль,

Там, де сива казка молодіє,

Новий гарт приймає стрімко сталь,

Народилось це пресвітле свято,

Закружляло вихором тепла,

Землю облетіло, щоб сказати:

“Вчительству  Білозерщини хвала!”

Ведуча: Доброго дня, шановні колеги та гості свята. Раді Вас вітати на І турі конкурсу  «Учитель року 2016» в номінації «Англійська мова». Сьогодні у нашому залі зібралися вчителі, які постійно знаходяться у творчому пошукові, які йдуть вперед, і що саме головне, вперед вони йдуть зі своїми учнями. Ми знаємо імена багатьох вчителів,  які своє серце віддали дітям. І сьогодні ми вітаємо і зустрічаємо своїх колег. Запрошуємо на сцену конкурсантів:

          - Вчителя  англійської мови………

Наталя Володимирівна  вважає, що найважливіше завдання творчого вчителя – розпізнати, виявити, розкрити, виростити, виплекати в кожного учня його неповторний індивідуальний талант.
          - Вчителя  англійської та німецької мов ……..

Гармонійна і багатогранна особистість, талановитий педагог, красива і чуйна людина.  Вікторія Аркадіївна впевнена, що «Школа - це храм і майстерня, де формується душа і думка підростаючого покоління».
           - Вчителя англійської мови ………….

Своє призначення Наталія Володимирівна бачить у створенні для школярів такого освітнього простору, в якому вони спілкуючись іноземною мовою, здійснюють шлях до пізнання себе, навколишнього світу і свого місця в ньому.

Ведуча: Земний уклін вам, добрі наші вчителі, невтомні трудівники і терпеливі вихователі! Пам’ятайте, що всі ваші учні, де б вони не були, люблять вас і несуть в своїх серцях золото знань, що ви засівали день в день, з року в рік!

Ведуча:  Дозвольте представити  тих, у чиїх руках доля учасників. Отже, журі конкурсу:

 

Слово для привітання і побажання успіхів нашим конкурсантам надається …………

 

Ведуча: Скажіть, а чи не задумувалися ви, хто такий справжній учитель?
Справжній учитель вільний як птиця!
Та чого йому не спиться?
Вже здається все зробив
Перевірив і підбив, записав, підрахував,
Прочитав, занотував,
Повідомив, записав.
Вивчив і запам’ятав,
Танцював, співав, кричав.
Грав, навчав і чергував,
Малював, декламував,
Вибивав і пробивав,
Поливав, ремонтував,
Прибирав і фарбував.
Визивав до школи тата,
Лекцію провів на свято,
І спокійно б вже заснув,
Та, о горе! Ти забув…
Повторити, прочитати,
Записати й наказати,
Перевірити зарядку…
Починай усе з початку.

 

Ведуча:

Хто сказав, що усі таємниці розкриті

І що розум усе з’ясував і довів?

Меж таланту немає – принаймні, в освіті

Ще існує немало новітніх шляхів

І у світлі майбутнього знову постане

Розмаїття ідей, неосяжність щляхів -

Ті, хто з гордістю носять ім’я освітяни,

Презентують освіту  прийдешніх часів.

 

Запрошуємо наших учасників до першого конкурсу «Творчий портрет» (виступи конкурсантів)

 

Ведуча: Позаду залишилися етапи випробувань, у ході яких ви, шановні конкурсанти, демонстрували надзвичайні професійні якості, комунікативність, знання дитячої психології.

За 45 хвилин ви зуміли залишити незабутні враження від свого уроку - таке під силу тільки великому педагогу. Послухайте відгуки ваших учнів.

(зачитати відгуки  учнів)

________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Ведуча: Конкурс  «Учитель року»   з одного боку – це конкурс, який передбачаємо вибір кращого вчителя – професіонала, який незалежно від  фаху вміє пробуджувати в учнів інтерес до навчання, приваблювати  їх  позитивним, толерантним спілкуванням. А з іншого боку – це свято вчительської душу: великої, щедрої, доброї. Наш конкурс триває, надаємо слово конкурсантам – «Презентація досвіду роботи» 

________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ведуча: Всім відомо , що рецепт учительської майстерності складається з щасливих оченят дітей у необмеженій кількості приправлених щоденними пустощами та зацікавленими поглядами, розбавлені творчими знахідками і щедро посипані знаннями. Запрошуємо учасників  до участі у «Майстер-клас»

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ведуча: Професія вчителя дійсно багатогранна: він і дидактик , і оратор,  і психолог. Щодня виникають різноманітні ситуації, які потребують негайного розв’язання. У наступному конкурсі  «Ситуація» ми побачимо, як вчителі на практиці вміють застосувати теоретичні знання  з психології та педагогіки. Тож, починаємо конкурс «Ситуація»  (педагогічні ситуації)

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Ведуча: Василь Олександрович Сухомлинський говорив: «Вільний час учителя – це корінь, який живить корені педагогічної творчості». Наші конкурсанти – чудові педагоги, закохані в предмет, який викладають. Та це не єдине захоплення  вчителів. Шановні конкурсанти, зараз ви маєте можливість  розповісти нам про світ своїх захоплень. (виступ конкурсантів)

 

________________________________________________________________________________________________________________________________________Слово для оголошення результатів І туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2016» надається __________________________________________________________________________________________________________________________________________

Шановні друзі! Настав час розлучатися,  дуже раді будемо, якщо час, проведений з нами приніс Вам задоволення.

Нехай у Ваших серцях завжди панують добро, ніжність і любов.

Нехай буяють зігріті теплом дитячих сердець ваша творчість, ініціатива і терплячість! Здоров’я Вам, щастя, благополуччя, творчих злетів!

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Сценарії
Додано
11 листопада 2021
Переглядів
682
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку