сценарій "Козацькі забави"

Про матеріал
Сценарій для проведення змагань до дня захисника України.Беруть участь дві команди.
Перегляд файлу

КВНЗ КОР Білоцерківський гуманітарно- педагогічній коледж

 

 

Спортивно розважальне свято "Козацькі забави"

 

 

 

Результат пошуку зображень за запитом "козаки"

 

Підготував:

викладач фізичного виховання

                                                                                                                  Куліш А.О.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мета: розширити знання  про запорізьких козаків, їх традиції, побут, звичаї. Виховувати шанобливе ставлення до запорожців, спонукати до наслідування їх кращих рис характеру: добродушності, безкорисливості, товариськості, бажання завжди прийти на допомогу.

Розвивати фізичні якості, спритність, кмітливість, активність.

Сценарій план розважального конкурсу

В центрі сцени емблема вечора та девіз "Козацькому роду нема переводу". У записі звучить народна музика.

На сцену виходить ведуча. Музика стихає. Вона вітає глядачів, як нащадків славного роду козацького роду. Пропонує глядачам прийняти участь у святі. Представляє журі. Оголошує назви куренів - команд для участі у змаганнях.

Учасники виходять на сцену. Звучить козацький марш. Учасники оголошують назви своїх куренів. Ведуча знайомить всіх з правилами проведення "Козацьких забав". Учасникам належить подолати змагання з 7 конкурсів.

Після кожного туру журі підбивають підсумки. Оголошують переможців. У кінці змагань курінь- переможець нагороджується символами гетьманської влади та призами.

("Козацькі забави")

I. Вступне слово XV століття - важкий час у житті Українського народу. Скрутно жилося йому під пануванням чужих володарів, бо скрізь в Україні було заведено панщину. Селяни працювали на панській землі, всю землю отримували у власність великі пани - вельможі. Багатостраждальна земля чекала героїв. І деякі чоловіки відгукнулися на заклик рідної землі і стали на її захист. Це були козаки.

Сила, спритність і мужність яких змінила світ.

1.Конкурс "Сильна рука"

 Щоб мужньо боронити свій народ, свою рідну неньку Україну козаки повинні перетворювати  труднощі, мати неабияку силу в руках. У наступному змаганні візьмуть участь щонайсильніші.

 Буде  боротьба ”Сильна рука” . Взаємно захопивши руками великі пальці  силою нагнути руку суперника не відриваючи ліктя від столу. Суперники борються один проти одного. Перемагає курінь, члени якого здолали найбільше суперників.

2. "Хто швидше вип'є кухоль квасу"

Завдання полягає в тому, що з кожного куреня обирається один учасник і всі стають в 1 ряд і п'ють кухоль квасу на швидкість. Перемагає той курінь учасник якого найшвидше вип'є квас.

3. Хто швидше з’їсть яблуко.

 Наступний конкурс такий: з кожної команди по одному учаснику повинні якнайшвидше з'їсти яблуко підвішене на нитці. Перемагає найшвидший.

4. "Хто дістане і з’їсть цукерку в тарілці з мукою без допомоги рук".

А зараз дуже цікаве завдання. По одному з кожного куреня змагаються у такому виді змагань:учасник конкурсу повинен дістати і з'їсти цукерку з тарілку з мукою без допомоги рук.

5. Хто вище і швидше. Кожна команда обирає по одному учаснику. Вони по черзі на час залазять по канату на гору і спускаються вниз. Хто швидше це зробить, та команда і перемогла.

6. Вікторина

"З історії козацтва"

- За умовами останнього конкурсу учасники повинні відповісти на запитання вікторини. Переможе той курінь, котрий дасть найбільше правильних відповідей:

а) Назвіть перший український твір, який перекладено на українську мову? ("Лист турецькому султану")

б) Що означає слово "козак"? (З тюркської - "вільна людина")

в) Символ влади гетьмана (Булава)

г) Як називали козацькі човни? (Чайки)

д) Хто такі "характерники" (Ворожбити, лікарі)

- Це був останній конкурс наших сьогоднішніх Козацьких забав. Журі зараз саме підбиває результати 4 туру і всього конкурсу.

VI. Заключна частина.

- Після сьогоднішніх наших змагань в нас залишається світла пам'ять про славні подвиги наших предків-запорожців. Отож, пам'ятаєте, що ви є нащадками славних українських козаків. То ж любіть Україну, шануйте її народ. Хай кожен з вас своїми добрими справами і вчинками доведе, що козацькому роду нема переводу!

(Команди з піснею "Доки буде Україна" маршовим кроком виходять з місця проведення Козацьких забав)

 

docx
Пов’язані теми
Фізична культура, Сценарії
Додано
12 травня 2020
Переглядів
508
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку