Сценарій "КТС присвячене учасникам АТО та героям Небесної Сотні"

Про матеріал

Сценарій колективної творчої справи про героїв Небесної сотні та учасників антитерористичної операції. Можна використати в середній школі до пам'ятних дат.

Перегляд файлу

Сценарій КТС, присвячений героям Небесної сотні

та учасникам АТО

Нас ніколи ніхто не здолає.

І ніхто нас не роз’єднає

Наше слово б’є краще молота.

Бо нам воля дорожча золота

Я і ти – це велика сила

Я і ти – це є Україна.

Ведучий: Цвіту нашого народу, його славним синам і донькам, які віддали свою молодість, і, найдорожче, життя – присвячується наша сьогоднішня зустріч!

Ведучий 2: Свою зустріч ми розпочнемо з виконання державного гімну України.

Ведучий 1: Українці! Всі вставаймо!
                    Гімн наш рідний заспіваймо.

 

(виконання гімну)

 

Ведучий 1: ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ! Саме цими словами Україна проводжала в останню путь своїх синів та дочок. Тих, хто загинув за свою країну, за свій народ. Знову від нас пішли найкращі. Ті, для кого "справедивість", "гідність", "свобода", "Україна" були не просто словами, а сенсом їх життя.

Ведучий 2: Історія України мала багато трагічних періодів. Коли свобода і навіть сам факт існування українського народу опинявся під загрозою. Але завжди в такі періоди найкращі сини і дочки України ставали на захист своєї землі, своєї держави, своїх співвітчизників.

Ведучий 1:Так було і за княжої доби. Так було і за часів Козаччини. І за часів боротьби за незалежність 1917-1921 років. І під час Другої світової. І на початку 1990-х. Нині знову прийшов цей час - час вибору між свободою та рабством, світлим майбутнім та темним минулим, справедливістю та тиранією.

Ведучий 1: На Майдані пліч-о-пліч стали українці і євреї, росіяни та вірмени, грузини і білоруси. Їх об'єднала українська земля та бажання жити у вільній країні.

Спочатку вони вимагали право вибору. Потім їм довелось вимагати права жити. І хоч кулі снайперів - це вагомий аргумент, але ні кулі, ні гранати, ні нелюдська жорстокість не змогли перемогти цих людей. Вони гинули, та не здавались...

Ведучий 2: Так на Майдані з'явилась ще одна сотня - Небесна. Для України це найголовніша, найпливовіша сотня. Кожен із них заплатив за свої переконання найвищу ціну - життя. І для нас є святим обов'язком гідно вшанувати Героїв. Щоб ми пам'ятали - хто і за що загинув. Щоб ми їх не зрадили.

Ведучий 1: Небесна Сотня   — це  назва загиблих учасників  Євромайдану які брали участь в акціях протесту  у грудні 2013 — лютому 2014 року в Україні.  Це протестувальники, які  за  ідеї  Майдану віддали своє життя!

Ведучий 2: 21 лютого 2014 року офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану. Цього дня на Майдані відбулось прощання із загиблими повстанцями, яких в жалобних промовах назвали «Небесною сотнею». Під час прощання з загиблими л унала жалобна пісня «Пливе кача…».що стала неофіційним гімном «Небесної Сотні»

Уперше Небесною сотнею полеглих учасників акцій протесту назвала поетеса Тетяна Домашенко у вірші «Небесна сотня воїнів Майдану», який вона написала 21 лютого 2014 року.

Ведуча 1

Усі герої Небесної сотні були простими людьми – не депутатами, не політиками, не начальниками. У вирішальний час не змогли байдуже сидіти біля телевізора проста дивитися на те, що коїться на вулицях столиці.

Ведучий 2

Вони не думали про те, що можуть загинути. Вони лише знали, що так як є так далі бути в Україні не може.

 Ведучий 1: Україна! Країна смутку і печалі, краси і радості, різних звичаїв та обрядів, гучної української пісні, чарівної природи.

Ведучий 2. Зараз продемонструють свої знання, вміння, кмітливість у грі-вікторині про Україну учні присутніх класів. 

(вікторина)

 Ведуча1 : Україна - це країна добрих, щирих, привітних, веселих і гостинних людей, які ніколи не поневолювали інші народи, а лише вміло захищалися від ворога.

Ведучий 2. Про українців кажуть, що це народ працелюбний, сильний, мужній. Зараз кожна команда нам і розкаже про таких представників нашої держави, які захищають свій народ та свою Батьківщину.

( показ презентацій про учасників АТО)

 

Ведучий 1 Кожен із цієї Небесної сотні, як і ми з вами мали свою сім`ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну.

(показ відео про Небесну сотню)

 

Ведучий 1:Загиблі хлопці віддали свої  життя за всіх нас. Це має пам’ятати кожен! Сьогодні, завтра, завжди! Без цього ми не зможемо відбудувати свою країну!

Ведуча 2:   Хай палають свічки пам’яті про загиблих воїнів АТО та героїв «Небесної Сотні» у наших серцях.

 

Ведучий 1:   Нехай пам’ятають про наших героїв,

                      що за волю поклали безцінне життя,

                      що творили історію, наше минуле,

                       у яке вже нема вороття.

Ведучий 2: Це моя і твоя війна

За мою і твою свободу

Я із заходу ти із сходу –

Ми щаслива одна сім’я.

І ніхто нас не роз’єднає.

Нас ніколи ніхто не здолає,

Бо ми разом – могутня сила.

Це моя і твоя Україна.

docx
Додано
28 жовтня 2018
Переглядів
674
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку