Сценарій "Квест-пошук скарби старого пірата Джо"

Про матеріал

Цікава квест-гра на швидкість. Рух здійснюється по станціях, на яких знаходяться підготовлені діти із завданнями для учасників. Гра розрахована на 45 хвилин. Перемагає найпрудкіший.

Перегляд файлу

СТАРТ                                                                                                         На сцені

 Музика (?) З піратського фільму або на зразок того. Нехитрий піратський танець. Кілька слів про кровожерливих і жахливих Бармалеїв, невідомо як потрапили на цей казковий острів. Розповідають про скарби, які вони закопали десь тут. Всі пірати змотуються, випадково залишаючи клаптики карти. Після цього всі загони отримують шляхові листи. На кожній станції загони отримують наступний шматок карти, на якому позначено місце наступної станції, і так далі, усе ближче просуваючись до скарбів, і вирушають на пошуки скарбів піратів. Загони швидко повинні придумати назву і девіз. (музичний центр, піратьська пісня, 7 карт, 7 обхідних листів, Біля кожної станції загони повинні назватися і продемонструвати девіз.

 

ПІРАТИ Лічилка

 

 Чотири пірати пішли у дорогу

Четвертий небого зламав собі ногу

 Третій витягнув свої гармати

 І почав весело з ними грати.

 Другий першому каже пірату:

- Давай разом з третім будем стріляти

Дістали пірати свої гармати

 Стрельнули далеко у великі палати.

Четвертий пірат вижив у нас

І випив смачний квас.

Разом вони стріляли,

В палати попали.

 

 

 Станція 1. "Ворота щастя".                                                                          ___________

(Обруч, секундомір, ручка,карта)

Ведучий дивиться на карту чи по порядку йдуть загони.

 Загін ділиться на 2 частини по 4 чоловік і будується за 2ма рисами на відстані 5 метрів від центру. У центрі стоїть (його тримають решта учасників команди) обруч. Учасникам необхідно пролізти в обруч наступним чином: Один чоловік з правої команди біжить до обруча, пролазить у нього, біжить до лівої команді, плескає по плечу іншого учасника, стає на його місце. Той учасник, якого обрано, біжить до обруча, пролазить у нього, біжить до лівої команди, і т.д. Час зупиняється, коли права і ліва команди поміняються місцями. Ведучий записує 10 балів першій команді в оцінний лист а другій менше чи більше відповідно до результату. Дає клаптик карти наступної станції. Час перебування на станції 5 хв. Раніше загін не йде зі станції.

 

 

 

 

Станція 2. "Кидалово". (Женя)                                                               _____________

 Ведучий дивиться на карту чи по порядку йдуть загони.

(Крейда ,мЯч,карта)

На асфальті малюється (крейдою) п'ять кіл, діаметром 0.5, 1.0, 1.5, 2.0, 2.5м, розставляються цифри 10,8,6,4,2, відповідно. Учасники повинні по черзі кидати вантаж?. Сума всіх кидків складається і переводиться у бали . Ведучий записує очки в оціночний лист, і вимовляє загадку, в якій зашифровано місце розташування наступної станції. Всей загін відгадує загадку. Відповідь говорять ведучому, який підтверджує правильність або вимовляє правильний варіант, нараховуючи штрафні очки від 1 до 5.. Дає клаптик карти наступної станції.  Час перебування на станції 5 хв. Раніше загін не йде зі станції.

  

Станція 3. "Зв'язківець". (Світлана Вікторівна)                             _______________

Ведучий дивиться на карту чи по порядку йдуть загони.

(Ручка, листок,загадка,карта)

 Загону необхідно пов'язати слова: сейф, яйце, ложка, стакан, борщ, диван, ручка ., в єдину розповідь. При цьому використовувати якомога менше інших слів, прийменників. На складання 3 хв. 20 б.за складене речення кожне зайве слово мінус 1 б, і заносяться в оціночний лист. Ведучий вимовляє загадку, в якій зашифровано місце розташування наступної станції. Всей загін відгадує загадку. Відповідь говорять ведучому, який підтверджує правильність або вимовляє правильний варіант, нараховуючи штрафні  очки від 1 до 5. Дає клаптик карти наступної станції.  Час перебування на станції 5 хв. Раніше загін не йде зі станції.

 Станція 4. "Виклад". (Світлана Вікторівна)                                         _____________

 Ведучий дивиться на карту чи по порядку йдуть загони.

(Текст, Загадка,карта)

У кімнаті сидить ведучий. учасники від загону по черзі заходять до кімнати. Ведучий зачитує першому учаснику текст. 1 учасник запам'ятовує текст. Другий учасник заходить в кімнату, перший передає йому зміст тексту, 2ой  запам'ятовує і передає далі, перший мовчить. Після останнього учасника, ведучий зачитує оригінал тексту і за кількістю неточностей і повноти інформації виставляє оцінку (20-бальна система, першому загону-10, решта - краще +, гірше -). Ведучий записує очки в оціночний лист, і вимовляє загадку, в якій зашифровано місце розташування наступної станції. Всей загін відгадує загадку. Відповідь говорить ведучому, який підтверджує правильність або вимовляє правильний варіант, нараховуючи штрафні очки від 1 до 5. Дає клаптик карти наступної станції.  Час перебування на станції 5 хв. Раніше загін не йде зі станції.

 Станція 5. "Пахуча абетка". (Сергій)                                                     ____________

Ведучий дивиться на карту чи по порядку йдуть загони.

(Пахнучі речовини, загадка,карта)

 Із загону вибирається 1 людина-нюхачий, який підходить до ведучого, всі інші відвертаються до столу. Ведучий завязує очі нюхаючому підносить нюхачі речовини з запахами, той визначає запах, вимовляє назву, команда записує першу літеру назви запаху. Після останнього запаху, у команди з букв повинно вийти слово-відгадка, перенюхувать не дають. Команда називає слово, якщо не все, то скільки букв відгадали, провідний нараховує очки за вгадані букви + 10 бонусів за вгадане слово. Ведучий записує очки в оціночний лист і вимовляє загадку, в якій зашифровано місце розташування наступної станції. Всей загін відгадує загадку. Відповідь говорить ведучому, який підтверджує правильність або вимовляє правильний варіант, нараховуючи штрафні очки від 1 до 5. Дає клаптик карти наступної станції.  Час перебування на станції 5 хв. Раніше загін не йде зі станції.

 Станція 6. "Рахівник". (Жека)   

(Банка, камінці,загадка ,карта)                                                                   _____________

Ведучий дивиться на карту чи по порядку йдуть загони.

 Загону необхідно назвати кількість каменів у банці. Учасники по черзі називають числа, ведучий говорить менше - більше. Очки рахуються (20 мінус скільки людей неправильно вгадали). Ведучий записує очки в оціночний лист і вимовляє загадку, в якій зашифровано місце розташування наступної станції. Всей загін відгадує загадку. Відповідь говорить ведучому, який підтверджує правильність або вимовляє правильний варіант, нараховуючи штрафні очки від 1 до 5. Дає клаптик карти наступної станції.  Час перебування на станції 5 хв. Раніше загін не йде зі станції.

 Станція 7. "Загадки". (Сергій)                                                                          ________

Ведучий дивиться на карту чи по порядку йдуть загони.

(Карта загадка ручка)

 Загону необхідно за 4 хв придумати загадку про свого керівника гуртка. Оцінюється: впізнаваність, відсутність прямих підказок (керівник гуртка імья, і т.п.). правдивість, оригінальність, гумор. (Оцінюється за 20-бальною системою). Ведучий записує очки в оціночний лист і вимовляє загадку, в якій зашифровано місце розташування наступної станції. Всей загін відгадує загадку. Відповідь говорить ведучому, який підтверджує правильність або вимовляє правильний варіант, нараховуючи штрафні очки від 1 до 5.  Час перебування на станції 5 хв. Дає клаптик карти наступної станції.  Раніше загін не йде зі станції.

 

Станція 8. "Стрибун". (Ігорь)                                                           

 Ведучий дивиться на карту чи по порядку йдуть загони.

(  2стакани, кулька, загадка, карта    )                                                        ____________

 У кімнаті знаходиться ведучий, 2 чарки, в одній з чарок лежить кулька. Учасники по одному (20 осіб) заходять до кімнати, потім залишаються до кінця етапу і намагаються видути кульку з чарки так, щоб він перелетів в іншу чарку. Дути можна, поки кулька знаходиться в чарці № 1. Очки рахуються (20 мінус скільки людина не змогла переправити кульку). Ведучий записує очки в оціночний лист і вимовляє загадку, в якій зашифровано місце розташування наступної станції. Всі відгадують загадку. Відповідь говорить ведучому, який підтверджує правильність або вимовляє правильний варіант, нараховуючи штрафні очки від 1 до 5. Дає клаптик карти наступної станції.  Час перебування на станції 5 хв. Раніше загін не йде зі станції.

 Станція 9. "Пожежник". (Ігорь)                  

(Свічка,Лійка  карта, загадка)                                                                      ____________

Ведучий дивиться на карту чи по порядку йдуть загони.

 У кімнаті знаходиться ведучий, свічка, воронка. Учасники по одному (20 осіб) заходять до кімнати, потім залишаються до кінця етапу і намагаються задути полум'я свічки через лійку. Дунути можна тільки один раз. Очки рахуються (20 мінус скільки людина не змогло задути свічку). Ведучий записує очки в оціночний лист і вимовляє загадку, в якій зашифровано місце розташування наступної станції. Всей загін відгадує загадку. Відповідь говорить ведучому, який підтверджує правильність або вимовляє правильний варіант, нараховуючи штрафні очки від 1 до 5.  Дає клаптик карти наступної станції.  Час перебування на станції 5 хв. Раніше загін не йде зі станції. Ведучий дивиться на карту чи по порядку йдуть загони.

 Станція 10 - "Останній удар". (Ігорь)      

(гвоздок, молоток, доска, загадка, карта)                                                 _____________

Ведучий дивиться на карту чи по порядку йдуть загони.

 Учасники і ведучий б'ють по цвяху по черзі. Хто останній вдарить виграє. Очки рахуються (20 мінус скільки людей не змогло забити гвоздок). Ведучий записує очки в оціночний лист і вимовляє загадку, в якій зашифровано місце розташування наступної станції. Всей загін відгадує загадку. Відповідь говорить ведучому, який підтверджує правильність або вимовляє правильний варіант, нараховуючи штрафні очки від 1 до 5.  Дає клаптик карти наступної станції.  Час перебування на станції 5 хв. Раніше загін не йде зі станції. Ведучий дивиться на карту чи по порядку йдуть загони.

Станція 11. «фініш»               

(Загадка, карта грамоти призи)                                                            ______________

На останній станції ведучі дають загадку місцезнаходження скарбу всім загонам. Загони думають 5 хв. і по звуковому сигналу біжать відшукувати скарб. Приносять скарб. Під час відгадування останньої загадки і пошуків скарбу всі провідні станцій збираються на площу і підводять підсумки. Після того, як скарб знайдений, підсумки підбито, оголошуються результати. Пірати вітають переможців: "Ось з такими людьми ми знайдемо всі скарби на Землі".

 

Обхідні листи  2.Напис станції  3.Карта станцій 4.Загадки про станції 5.Атрибути 6.Клад 7.Нагороди

Станція 1. "Ворота щастя".

 

Станція 2. "Кидалово".

 

Станція 3. "Зв'язківець".

 

Станція 4. "Виклад".

 

Станція 5. "Пахуча абетка".

 

Станція 6. "Рахівник".

 

Станція 7. "Загадки".

 

Станція 8. "Стрибун".

 

Станція 9. "Пожежник".

 

Станція 10 "Останній удар".

 

Карта


Дівчата

Станція 1. "Ворота щастя".

- Станція 4. "Виклад".

 - Станція 5. "Пахуча абетка".

- Станція 8. "Стрибун".

- Станція 3. "Зв'язківець".

- Станція 2. "Кидалово".

- Станція 7. "Загадки".

- Станція 9. "Пожежник".

-Станція 6. "Рахівник".

-Станція 10 "Останній удар".

- Фініш

Хлопці

Станція 4. "Виклад".

- Станція 1. "Ворота щастя".

 -Станція 8. "Стрибун".

- Станція 5"Пахуча абетка".

 - Станція 2. "Кидалово".

- Станція 3. "Зв'язківець".

- Станція 9. "Пожежник".

- Станція 7. "Загадки".

- Станція 10 "Останній удар".

- Станція 6. "Рахівник".

- Фініш


 

 

 

 

 

Оціночний лист

 

 

Назва загону__________________________________________________

 

Таблиця результатів

Назва станції

Бали

Штрафні

очки

Підпис

1

Станція 1. "Ворота щастя".

 

 

 

2

Станція 2. "Кидалово".

 

 

 

3

Станція 3. "Зв'язківець".

 

 

 

4

Станція 4. "Виклад".

 

 

 

5

Станція 5. "Пахуча абетка".

 

 

 

6

Станція 6. "Рахівник".

 

 

 

7

Станція 7. "Загадки".

 

 

 

8

Станція 8. "Стрибун".

 

 

 

9

Станція 9. "Пожежник".

 

 

 

10

Станція 10 "Останній удар".

 

 

 

11

Скарб

 

 

 

12

Загальна кількість балів

 

немає

 

 

 

Дата__________                                                                              Підпис ____________

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
14 серпня 2018
Переглядів
2057
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку