Сценарій "Лебедина пісня"

Про матеріал
Мета: сприяти формуванню ціннісного ставлення до традицій школи; виховання почуття поваги до вчителів; розвиток зв'язного мовлення;підсумувати події які відбулися із випускниками за роки навчання; розкрити талановитість дітей; виховувати почуття любові до рідних.
Перегляд файлу

Сценарій «Лебедина пісня».

 

Мета: сприяти формуванню ціннісного ставлення до традицій школи; виховання почуття поваги до вчителів; підсумувати події які відбулися із випускниками за роки навчання; розкрити талановитість дітей; виховувати почуття любові до рідних.

Обладнання: мультімедійний проектор, екран, микрофони, аудіосистема, парти, стільці, квітка, маски з фото вчителів.

 

Звучать фанфари

Входять ведучі.

Ведучий1:       Травневий вечір підсумовує

Напружений навчальний рік –

Він є подією чудовою

Для тих, хто зветься  «випускник».

Ведучий 2:    І між майбутнім і минулим,

Дитинством і безмежжям мрій,

Неначе міст, ми протягнули

                    Сьогодні вечір випускний.

Ведучий 2: Тож давайте запросимо до залу випускників 2019 року.

 

Заходять всі випускники стають у пів кола. Зачитують гороскоп.

Ведучий 1: 

Овен - знак Вогню.

У кожному Овні живе справжнісінький Змій Горинич. Це дуже гарячий персонаж (у всіх сенсах цього слова). Один невірний крок в його сторону, і вам не врятуватися від його вогнедишної пащі. Однак є у Горинича і хороші якості. Цей Змій вкрай рішучий, відважний і завжди глобально мислить. Головне, вчасно направити його невичерпну енергію в правильне русло. Під цим знаком народились

Оплески!!!!!

Ведучий 2: 

Наступний знак Тілець - стихія Земля.

Домовик в домі — щастя в родині! Все сяє чистотою, квіти политі, домочадці нагодовані. Але тільки в тому випадку, якщо ви ні в чому йому не суперечите. Адже це дуже владна не чисть! Домовик дуже ревнивий, упертий і любить посперечатися. Відстоюючи свою точку зору, він буде не тільки напористий, але і, можливо, грубий. Такий вже у нього характер! Під цим знаком народились….

Ведучий 1: 

Близнюки. Лісовики абсолютно щиро впевнені, що ніхто, крім них, життя не знає. А до цієї впевненості додається вражаюча балакучість і енергійність.  Він здатний годинами доводити оточуючим, що вони не мають рації, при цьому жодного разу не повторившись. «Даром слова» природа Лісовика не обділила! Крім усього іншого, він може так заплутати сліди, що і сам не розуміє, як опинився в тій чи іншій ситуації. Під цим знаком народилась….

 Ведучий 2:  

Раки - мрійники, дуже емоційні люди з багатим уявленням, безпомилково орієнтуються у різних водах, але полюбляють тільки чисту. Раки немов добрі і розумні феї зроблять будь – кого щасливим. Вони оточують турботою, ласкою, підштовхнуть людини до правильного рішення і будуть сильною опорою. Під цим знаком народився….

Ведучий 1:

 Водолій. Цей розбійник — сама безвідповідальна і чарівна нечисть! Соловій рідко думає про такі нудні речі, як будинок, сім'я, кар'єра і т. п. Він мріє літати в хмарах і жити в своєму повітряному замку. Однак такий спосіб життя зовсім не заважає Соловію - Розбійнику бути дуже популярним. Він викликає прихильність до себе з перших же хвилин знайомства. Крім того, Соловій свято вірить в свою удачу, яка рідко його підводить. Тому-то він і живе вільно, не піклуючись про завтрашній день! Під цим знаком народились….

Ведучий 2:

Терези. Здаються сильними, сміливими, але вони все ж залишаються ніжними « Дюймовочками». Їх беззахисність, невимушеність часто грає на руку людям, які хочуть ними скористатися. Тому даному знаку варто бути обережними у виборі друзів і знайомих.  Вся справа в тому, що Мара не здатна швидко прийняти тверде рішення. Перед тим, як почати щось робити, їй потрібно ретельно зважити всі «за» і «проти». А це забирає дуже багато часу!Вона може роздути слона абсолютно з будь-якої мухи. Під цим знаком народились….

Ведучий 1:

 Скорпіон. Русалка плаває у власному болоті емоцій і виходить звідти вкрай рідко. Вона — неймовірно загадкова, складна і нервова натура, яка часто кидається з крайності в крайність. Просто тому, що настрій у неї був поганий. Не та фаза Місяця, самі розумієте ...У цій прекрасній сутності постійно йде боротьба між високими ідеалами і приземленими бажаннями. Під цим знаком народився…..

Ведучий 2:

Діва.  Колись Баба-яга була Василиною Премудрою, але життєвий досвід зробив її прагматичною і цинічною, та ще й потайною. Намагатися перехитрити цю стареньку — справа марна. Вона сама кого завгодно обведе навколо пальця. До того ж у Яги природне чуття на брехню. Баба-яга дуже любить чистоту і порядок. Це тільки на перший погляд в її хатинці повний безлад. Насправді кожна смітинка лежить на своєму місці, а комарі і мухи літають по строго заданій траєкторії. Піл цим знаком народились…..

 

 

Ведучий 1:                                                                                                                           А зараз дозвольте представити гостей, які присутні на нашому святі. Це – найближчі, найрідніші для наших випускників люди, їх батьки. Для них сьогоднішній день – також свято. Але дивлячись на своїх дітей, радіючи за них, вони згадують, напевне, і свій випускний, і свою юність. А від того стають красивішими і, навіть, молодшими. Вітаємо батьків оплесками!

Ведучий 2:                                                                                                                            Та перелік гостей буде неповним, коли ми не згадаємо людей, які були поряд із випускниками всі роки навчання в школі, які віддавали їм не тільки свої знання, а й частину свого життя, свою душу. Привітаємо оплесками учителів та вихователів школи.

Ведучий 1:

Що це в тебе у руках?

Ведучий 2:

Це «Диво квітка». Наші діти її вирощували 10 років у школі. Вона чарівна, по своєму цікава, не повторна і загадкова.

Ведучий 1:

Я завжди мріяв про таку квітку….А давай подивимось на скільки вона чарівна?

Запитують у зала:

А вам цікаво?

Відривають пелюстку №1.

Ведучий 2:  Пелюстка «Острів дитинства».

 Сценка «Контрольна робота»

Ведучий 1:

Я не мов побувала на контрольній роботі…..

Ведучий 2:

Тепер моя черга відривати пелюстку. 

Відриє пелюстку №2. Зачитує назву.

 «Супер -  Інтерв`ю»

Фільм «Супер -  Интерв'ю» (інтерв’ю з вчителями)

Ведучий 2:

А зараз слово надається батьківському комітету!

Батьки висловлюють подяку вчителям і вихователям.

 

Ведучий 1:

А зараз пелюстка! №3. СЮР-ПРИЗ!!!!!

Танок хлопців.

Ведучий 1:

З сімейного ріднішого порогу

З найкращої  юнацької весни

У добрий час, у світлу путь дорогу

Благословляли,проводжали нас батьки.

Пелюстка №4 Відеоролик «Батьківське слово»

Ведучий 2:

Слово надається директору школи.

Діалог

Ведучий 2:

Багато часу ми проводили у школі. Свята,конкурси і дискотеки. Остання дискотека дуже мені запам’яталась…

 

 

Ведучий 1:

Хотілось би повернути час та відірватись на повну….

А як ти гадаєш чи є в наших вчителів життя поза школою?

Ведучий 2:

Я гадаю що є…І про це розповість наступна пелюстка №5.

«Танок з масками»

Після танцю, залишаються усі на місцях.  Розповідають вірші  і  дарують квіти вчителям, вихователям, адміністрації і зав. господарством, тех. працівникам, мед. сестрі, бібліотекарю, психологу, кухарям, першим вчителям і вихователям. Залишаються у залі.

Ведучий 1:

Як календар пройшло наше життя у школі. Згадалися всі цікаві і сумні хвилинки. Ми дуже вдячні нашим вихователям і вчителям. Позаду залишилась протоптана стежина до шкільного порогу. А попереду доросле життя.

Ведучий 2:

Залишилась остання  пелюстка № 6.

 Співають фінальну пісню «Випускний».

Ведучий 2:

Квітка- це рослина,як розквітає так і може зав’янути. Ми бажаємо вам, щоб ви завжди розквітали як ця квітка. Не забували шкільні стіни де пройшло ваше дитинство і частина вашого життя.

 

 

 

 

Ведучий 1:

Зі школою прийшла пора прощання

І щемно стало на душі у нас.

Тут в залі вже стоїть в останнє

Наш неповторний, рідний, дружний клас.

Ми летимо в майбутнє незнайоме,

Прощай назавжди вже, шкільна сім’я!

Чекає нас нове і невідоме

І жде нас доля – кожного своя!

 

Ведучий 2:

На цьому наше свято завершено. Бажаємо вам гарного настрою!!!

Завантаження...
docx
Пов’язані теми
Класному керівникові, 10 клас, Сценарії
Інкл
Додано
13 березня 2020
Переглядів
520
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку