Сценарій на конкурс: "Ліга професій".

Про матеріал
Сценарій на конкурс: "Ліга професій" містить презентацію команди професії бухгалтер, домашнє завдання, музичний конкурс, рекламу. Розробка допоможе вителю ефективно підготувати дітей до виступу.
Перегляд файлу

I. Презентація команди (вихід під музику» Гімн бухгалтера»)

Ми довго думали,  гадали, ледве голову не зламали. (Олександр каже)

Яку професію обрати? Ким бути? Ось в чому питання !!! (Ніка каже)

І вирішили однозначно професія  бухгалтера найкраща! (Аня каже) 

А всі разом ми команда « МГР» Черкаської загальноосвітньої школи I-III ступенів №30.  Модні, гламурні, розумні. (Всі разом)

Знайомтесь це Олександр креативний, розумовий хлопець видний, пречудовий. Гарно вміє він співати, рахувати і глядачів розважати. (Ніна каже)

А це ось Ніка дівчина видна, тендітна, красива, активна і просто спортивна, швидко вміє працювати і на комп’ютері рахувати. (Аня каже)

А це ось Влада операцій безліч знає, дебет, кредит підрахує і недоліки скасує. Силу волі вона має, тому так добре роботу  свою знає. (Ніка каже)

Наша Аня трудівниця, зранку до ночі працює, все швиденько підрахує і розложить по місцях. Достроково звітність здасть. (Влада каже)

Наша Ніна суперова і весела й пречудова. Вона всіх розвеселить, активує, скоординує на роботу налаштує. Всім вона допомагає і при цьому все робити успіває.

А щоб ви краще дізналися про професію бухгалтера ми заспіваємо Вам пісню! (Олександр каже)

 

Пісня № 1 (Під фонограму «Білі рози»)

Ні дня ні ночі не має відпочинку перед звітом. А ні розваг, ні спокою, ні сну. Така от клопітка у них робота.  Не наче  в покарання вона дана. Тобі юристом бути, програмістом і психологом приходиться бувати. А інколи й талановитим актором, щоб вміщувати професій цілий ряд.                                                                     

 Приспів.  Бухгалтер розумниця, старанно трудиться. Він знає чіткий коштам лік. Все що задумане точно збудиться, бухгалтер ніколи не підведе.

Керівник мудрий точно знає,  що бухгалтер це правая рука. Він факт роботи чітко відображає, що де по чому точно зна. Бюджет детально підрахує, рентабельність проекту набере. Його робота наче сонце гріє, бухгалтер ніколи не підведе.                                                                                                                                                                                            Приспів.  Бухгалтер розумниця, старанно трудиться. Він знає чіткий коштам лік. Все що задумане точно збудиться, бухгалтер ніколи не підведе.

 Ви тільки подивіться як красиво чародій пише музику і вірш. Покликання людини це життєва сила, що може перевернути увесь світ. Нехай же береже тебе бухгалтер Господь всесильний і дарує довгих літ, натхнення й успіху тобі в роботі. Стабільність і опора України бухгалтер людина  золота.

Приспів.  Бухгалтер розумниця, старанно трудиться. Він знає чіткий коштам лік. Все що задумане точно збудиться, бухгалтер ніколи не підведе.   

 

   II Реклама професій.    Сценка.                                                                                                                                                                                                  Ох ця бухгалтерія, ну ціла імперія!                                                                                                                                                Дебет, кредит, підрахунок голова обертом іде.                                                                                                                                       Але є такі люди кумо це в радість буде!                                                                                                                                                             Звуть бухгалтерами їх, покластись можна нам на них!                                                                                                                                   Все розложать по місцях хоч і робота не проста та не здаються бухгалтера!                                                                       Бухгалтер професія для вмілих,
чесних, мудрих і порядних.
Вони справжні знавці діла,
справ не мають другорядних.
Найточніші в світі люди,
на їх думку всі зважають.
Як сказали – так і буде!
Бо бухгалтера всі знають.                                                                                                                                                                               

III Музичний конкурс

 Пісня  № 2 (Під музику «Манівело»)   

Бухгалтер – професія чудова,                                                                                                                                                                               Гарна, перспективна, розумова.                                                                                                                                                                  Вона професія потрібна всюди,

І вчитися потрібно люди!

Бухгалтер – він потрібен нам,

Щоб розв’язати безліч справ.

Якщо в навчанні все відмінно,

То в голові щось є, це безсумнівно.

Тебе побачать добрі люди,

І візьмуть працювати всюди.

Якщо розум і сумління,

Не залишать управління.

Бухгалтера шанують,

поважають і цінують.

Роботи в нього є багацько,

Але береться він до неї хвацько.

Все рахує, віднімає,

Гроші добре відчуває.

Швидко вміє рахувати,

Операцій безліч знає.

І баланс урівноважить,

Якщо треба і розкаже.

Що робити, як додати,

Може формулу згадати.

Він з комп’ютером рахує,

І одразу занотує.

Лист заповнює швиденько,

Без помилок і гарненько.

Він не робить помилок,

Робить правильно листок.

Клопітка є ця робота,  але добре є охота

 

Танець.

Казка про професію бухгалтера

(Звучить музика)      (Із-за куліс голос ) Три дівчини під вікном ткали пряжу вечерком. І промовила одна.

1-а дівчина.  Якби я була завгоспом, то на увесь хрещений світ влаштувала би гуляння  аж до самого світання. Накупила б гору м’яса, приготувала рахум,  напекла б я пирогів і зажарила свиню. )                                                                      (Із-за куліс голос ) Друга мовила дівиця.

2-а дівчина.  Якби я була касиром, то купила б баличка, м’яса, сала, шашличка, сиру, сьомгу запекла.  Взяла б всього побільше й на новому джипі мандрувати  подалась.                                                                                                              (Із-за куліс голос ) Третя мовила дівиця.

3-я  дівчина.  Якби я була головним бухгалтером, то роботу б виконувала сумлінно, грошей у фірмі було б дуже багато, наша б фірма процвітала і доходи примножила.

(Із-за куліс голос ) Тільки це сказати успіла, двері стрімко заскрипіли і в світлицю входить цар, милостивий государ. Він усю дівиць розмову чув чудово за парканом і полюбилася йому третя я  дівиця.

Царь.  Доброго дня! Милостива дівиця, будь головним бухгалтером і царицею. Та без діла не сиди, виконуй те, що обіцяла і за фірмою дивись. Адже в нас турбот не мало і попрацювати б не мішало. Треба нам звести баланс і комп’ютери купити , із продаж отримати дохід і податки заплатити. Ви ж голубки сестриці геть мерщій із світлиці, нам крадійки ні до чого. Нумо геть сказав ідіть.

(Із-за куліс голос ) Із тієї пори пройшло багато часу, фірма йшла прямою дорогою до досягнення мети і фінансового злету. І от одного разу на кінець то цар баланс відкрив, подивився всі підрахунки, всі тарифи, звіти і нестачі не знайшов. Був він задоволений і до головного бухгалтера прийшов.

Царь.  Доброго дня, люба царівна, нашої фірми мастериця. Із того часу як ти у нас за розрахунками слідкувала, фірма процвітала і багато коштів мала, в касу прибуток стабільно приходив. Отже ти заслужила премію!  За чудову роботу твою три замки я тобі дарю. Перший буде називатись «Дебит», другий не хай буде «Кредит», ну а третій хай буде «Баланс». Ну а ти царівною будеш бухгалтерії моєї.

(Із-за куліс голос ) На цьому й казочку закінчимо. І скажемо прямо без страху, якщо ти знаєш своє діло за нього берись сміло. Не бійся важкої роботи і у  всьому будь розумний і тоді скрізь тебе чекає слава. Ти все зрозумів мій друг? Тоді ти великий молодець!

 

 

 

 

docx
Додано
13 січня 2020
Переглядів
750
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку