Сценарій Новорічного свята

Про матеріал
Авторський сценарій Нового року, сучасний, креативний, веселий з конкурсами. Дійові особи: Новорічна Ніч (Аня 8 кл), Сніговик (Ольга Олексіївна), Зима(Віра Анатоліївна), Новий Рік ( Полковнійчук клас),Посланець (, Чаклунка (Яна 8 клас), Дракон (Марина 8 клас), сніжинки (6 дівчаток, які танцюють танок).
Перегляд файлу

Сценарій шкільного свята

 

Дійові особи: Новорічна Ніч (Аня 8 кл),  Сніговик (Ольга Олексіївна), Зима(Віра Анатоліївна), Новий Рік ( Полковнійчук клас),Посланець (, Чаклунка (Яна 8 клас), Дракон (Марина 8 клас), сніжинки (6 дівчаток, які танцюють танок).

Під музику звучить запис слів

Вже несеться зима в круговерті незримого вальсу

І важливі слова ми говорим крізь лагідний сміх.

Бо сьогодні в нас свято, і лунає тут музика, танці,

За вікном ніжно-білий вже падає сніг

Тож запрошуєм вас у мандрівку казкову,

Новорічні дива поведуть у країну  бажань

Грає новорічна музика , виходять ведуча в костюмі Новорічної Ночі та Сніговик.( музика Аліна Гросу – Новорічна (мінус))

Новорічна ніч- Доброго дня! Вітаємо вас, наші любі друзі, зі святом!!!!! Сніговичку!Сніговичку досить сніжинки ловити, діти тебе вже чекають...

Звучить фонограма виходу Сніговика

Сніговик виходить с пакетом АТБ (в ньому реквізит різана та ціла  морква картонна у корзині )

Сніговик поки лунає фон виходу пританцьовує і вітається з кожним з дітей, надаючи їм руку (хлопок долонею)

Сніговик:

Привіт, День добрий!

Гутен таг…

Вітаю вас на різний смак!

Я драйвовий сніговик,

Веду до вас я новий рік.

Веселощі, розваги, сміх,

Пухнастий білий-білий сніг.

А ви готові веселитись?

Не штовхатися, не битись.

Грати весело та жваво,

Щоб було усім цікаво!

Тож не стійте, не сумуйте,

А зі мною потанцюйте!

Дає п’ять Новорічній ночі

Масовий танець сніговика з дітьми «Драйвовий танець»

Сніг пухнастий нагортаєм

 

Танець має повторювані рухи,  почергово:

  1. Пряма права рука вперед, потім ліва, права рука на ліве плече, ліва рука на праве плече, потім обидві руки на пояс, рухи тулубом (8 р)
  2. В позиції напівприсяд рухи прямими руками  в центр – в сторони, спочатку  в сторону правої ноги, потім лівої – 8 р.
  3. Стрибки на одній нозі з рухами зігнутої в ліктях руки і закритим кулаком. По 8 стрибків на правій і на лівій нозі.
  4. Рухи тулубом та прямими руками в праву та ліву сторону (слеш) по 8 в кожну сторону

Потім рухи повторюються спочатку

Новорічна ніч Оце так молодці!

Сніговик Бачу, бачу, танцювати вмієте! А от до зустрічі нового року готуєтесь? А Як? ( діалог з дітьми). А які ви страви на новий рік любите куштувати? Які вже приготували?  А я до нового року теж підготувався! По акції продуктів в АТБ накупив! Тільки біда у тому, що все перемішалось, такий хаос в пакеті… Треба все це розібрати.

Новорічна ніч  Діти так давайте  пограємо у гру «Фасувальник» допоможемо Сніговичку

СніговикМені потрібно дві команди по 4 людини.

Рухлива естафетна гра «Фасувальник» (потрібен музичний фон), призи

Музика: звук балалайок

Мета: розвиток швидкості, спритності й уваги, уміння рухатись за командою, передавати естафету. Виховувати повагу один до одного.

Оснащення: корзина для продуктів – 1 шт., відерця різного кольору,  овочі та фрукти роздрукованіч, пакет з логотипом АТБ

Діти шикуються в дві колони по 4 гравця. По команді гравці про одному біжать до корзини з перемішаними продуктами і обирають відповідно заданий атрибут (одна команда збирає фрукти) і біжать до відповідного відерця своєї команди (одна збирає овочі в синє відерце, друга – в червоне). Потім гравець повертається до команди, передає естафету наступному гравцю і стає в кінець колони. Так відбувається поки всі інгредієнти з корзини не будуть розфасовані у відповідні відерця. Перемагаєта команда, яка все зробила правильно і швидко. Учасники команди-переможниці отримує приз

Сніговик. Добре впорались, молодці, бачу, що з вас добрі шеф-кухарі вийдуть!

Новорічна ніч Оце хурделиця за вікном розходилася

Сніговик  Та ні ніченько. Це до нас на свято завітала гостя. Зустрічаймо її.( під фонову музику входить Зима )

Зима- Вітаю,мої любі.  ( Проходиться по залу , розсипає блискітки, підходить до ведучих) Ну що , здогадалися,хто я? 

 Стало біло навкруги –

Я розтрушую сніги,

Наганяю холоди,

Води сковую в льоди,

В дружбі з дітьми я всіма.

Здогадались? Я – ….

(Зима)

Вихід сніжинок

Зима – Як приємно,що пізнали. Та я не сама прийшла, а Рік Новий з собою привела. А де ж він? ( роззирається) . Був поруч. Куди подівся непосида? А ви його випадково не бачили?

Діти, давайте його разом всі погукаємо, можливо він нас почує, та знайде дорогу на наше свято? ( НОВИЙ РІК, НОВИЙ РІК….)

 

Заходить хлопчик в костюмі Нового Року ( засмучений , майже плаче)

Сніговик- Що сталося, мій друже

Новорічна ніч-  що за біда в тебе трапилася?

Зима-  Не захворів ти часом, я не перестаралася з морозом?

Новий Рік- ( сумний) Я не захворів зі мною все гаразд, а от БІДА , БІДА, БІДА.  Мій талісман, мій символ і товариш……мій ДРАКОН. Його чаклунка зла схопила . До себе в дім заманила. Зачинила. Вона його не поверне. А як мені без мого друга вступати у свої права?

Зима – Мій друже, не сумуй. Ми допоможемо тобі. Так діти, ми ж допоможемо Новому Році?

Новорічна ніч- Ми з тобою. А головне ти пам’ятаєш хто я? Я Ніч Новорічна, в яку трапляються дива.

Сніговик- Не сумуй ми ж поруч. Ми тебе не залишимо  у біді. Поглянь лиш скільки нас зібралось ( показує на дітей). Ми всі тобі на допоможемо.

( звертається до присутніх) -Допоможемо нашому Новому Року визволити Дракона? ( всі діти ТАК!!!!!!)

Зима – А щоб вам настрій  всім підняти давайте разом танцювати. Нумо, мої сніжиночки, підхоплюйте всіх у танок ( махає мантією і в зал забігають сніжинки, грає музика і сніжинки захоплюють дітей у веселий танок

Танець хоровод).(хоровод)

 ( пісня Зима –красунечка . Творчий центр Наталії Май)

Сніговик — Діти хто в нашому залі без новорічного , зараз виправимо ситуацію, а ну швиденько до мене (гра карнавальний костюм)

5. Карнавальний костюм

У цьому конкурсі з різних речей «складається» карнавальний костюм. Заздалегідь наповнюють велику сумку різними предметами: косинками, шапками, бантами, шарфами, халатом, карнавальними масками, накладними бородами і вусами, перуками з мішури та інше. Всі учасники сідають у коло. Включається весела музика, під час якої сумку передають по колу. По свистку ведучого сумку припиняють передавати. У кого вона виявиться в руках, той швидко виймає з неї будь-який предмет і одягає на себе. Так триває до тих пір, поки все вбрання не будуть розібрані, а все учасників не одягнуться в оригінальні карнавальні костюми. Виграє той, у кого наряд викликав найбільше сміху.

 

Сніговик – А що за звук? Ви чуєте це хтось біжить?

(забігає хлопчик в костюмі посланця)

Посланець- ( тяжко дихає) Я посланець від чаклунки, що Дракона вкрала. Вона ось вам завдання передала. Якщо їх ви не зробите - Дракона не побачите. І ти ( показує на Новий  Рік) в права свої не станеш.

(посланець передає згорток і зникає)

Новорічна ніч ( читає завдання) – 1 послання від Чаклунки: Нехай Зима всіх заморозить . Хай кригою всіх вкриє вмить, інакше вам Дракона не бачити сто літ.

Сніговик-  Ой Зимонько, що ж нам робить?

Зима- А ось що зробимо!!!! Я заморожую усіх ( проводить рукою та махає мантією), а щоб розбити кригу ми позмагаємось у грі:

Гра «Лабіринт» (дві команди по 5-6 чоловік)

    Для цієї гри знадобляться кілька кеглів чи пластмасових пляшок з білою рідиною та мотузка з навішаними бурульками. Реквізити потрібно поставити на підлогу, на відстані близько 50 см. Мотузку в кінці лабіринту тримають сніжинки. .Завдання гравця пройти через цей лабіринт задом наперед, не зачепивши жодної кеглі або пляшки. Та підлізти в кінці під мотузку не зачепивши бурульку.

(фонова музика)

Зима –Ну ось і є одне завдання. А ви боялися.

 

Сніговик ( читає завдання) – 2 послання від Чаклунки: Хай зима конкурс танців проведе, та таких щоб ніхто не зміг затанцювати. А ще нехай змагання проведе і так, щоб не виграв в нім ніхто й ніде. Інакше я Дракона НЕ ВІДДАМ.

 

Зима – Ну що друзі ви готові? Та спершу мені потрібно дві команди по 6 дітлахів.


Капітани команд повертаються до мене обличчям, а інші учасники що стоять за капітаном повертаються спиною , я демонструю капітанам команд рухи танцю , після цього капітан команди повертає свого учасника команди і показує йому рухи що показала зима, тей в свою чергу повторює все і теж з іншим учасником команди і так до останнього учасника, виграє та команда яка відтворить танець зими

Новий рік- Тепер нам час змагання провести :

"Мандаринова естафета". Формується дві команди з однаковим числом учасників. Від кожної з них виставляється гравець, яким видається ложка з мандарином. Сам столовий прилад можна тримати тільки кінчиками двох пальців на витягнутій руці. Тепер суперники наввипередки повинні дійти з ложкою до якогось орієнтиру і назад до своєї команди, не випустивши фрукт, і передати естафету. Якщо мандарин упав, то той, хто програв з ложкою, повертається до вихідної точки. Переможе команда, яка перша впорається із завданням.

( фонова музика)

Грає музика і до залу входить Чаклунка.(трек - сміх чаклунки)

Чаклунка – Ага!!! Ви думали мене всі надурити? Завдання й конкурси неправильно робити. Не треба було так чинити. ДРАКОНА ВАМ Я НЕ ВІДДАМ.!!!

Хоча,якщо ви моє завдання виконаєте то віддам вам ключ , що запирає двері де Дракон сидить.

Та ви ніколи його не виконаєте, бо пам’ять вашу я зтираю, чаклую я над вами, і розум ваш я забираю. ( показує рухами як чаклує).

Я маю мішечок чарівний в нім літери зачаровані.

 Конкурс «Асоціації»

    Чаклунка  витягує з чарівного мішечка папірець з літерою, і діти повинні  назвати якнайбільше новорічних слів, що починаються з неї. Це можуть бути новорічні герої, страви з новорічного столу, атрибутика Нового року та взагалі все, що так чи інакше асоціюється із цим святом.

 

Чаклунка (у розпачі) – Я зрозуміла вас не ПОДОЛАТИ і знаєте ви все. Ну що ж ,тримайте ключ. ВИ ПЕРЕМОГЛИ!!! ( дає ключ Новому Рокові той відчиняє двері та випускає Дракона).

Дракон весело під музику підхоплює всіх у танок. 

( І. Яворський Новорічний хіп хоп)  https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=MhX85BbWXO4

 

Дракон- Я вдячний вам, що ви мене звільнили і Рік Новий ви врятували. Та в нас є справа ще одна. Відгадайте ви загадку й здогадаєтесь у мить яка.

 

В сукні зеленій стою цілий рік:

Сонечко світить, чи падає сніг.

Голок багато в ґадзівстві тримаю,

Тільки не шию і не вишиваю.

(Ялинка)

Дракон – Нам треба з вами ялинку запалить. Давайте всі разом.  РАЗ –ДВА-ТРИ- ЯЛИНОНЬКО ГОРИ.

ЗАГОРЯЮТЬСЯ ВОГНИКИ ЯЛИНКИ. ВСІ ГЕРОЇ РАДО ОБІЙМАЮТЬСЯ.

Грає музика. Всі дійові особи стають у хоровод з дітьми. (DZIDZO- Зимова казка)

ПРОЩАННЯ.

Пісня

Зима-З Новим роком вас вітаю,

Хай щасливим буде він,

Принесе нехай вам вихор

Позитивних тільки змін.

дракон – Я буду всіх вас звеселяти

На нові цілі наставляти

Я приберу всі негаразди

І подарую вам пригоди.

І щастя ТЕЖ Я  принесу.

Тебе, мій брате,  НЕ ПІДВЕДУ!!!!!

Сніговик Але на цьому наше свято не закінчується.

                           А що може підтримати гарний настрій, як не різдвяний

                   ярмарок.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
4 березня
Переглядів
21
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку